Anya lettem, hogy kezeljem?
Az történt, hogy a párom, akivel egy éve vagyok együtt, kapott egy telefont január 10-e körül, a gyermekjólétisektől, hogy a hat éves kisfiát neki kéne tovább nevelni, mivel az óvoda szólt nekik, hogy a gyermek nem jár oviba. Az anyja nekünk erről nem szólt, hogy nem járatja oviba...elkezdtünk utánna menni a dolgoknak, és kiderült, hogy az ebédet se fizette be neki, kisebb faggatások után a gyermek elárulta, hogy vajas kenyeren él, 17 kg. Az anyja malrborót szív, tetoválást csinál magának, bulizni jár, a gyereknek meg alig van játéka. Csak amiket tőlünk kapott,( késöbb kiderült, mikor átvettük a gyereket, hogy azok a játékai amik drágábbak voltak, már rég nincsennek meg, mivel az anyja eladta őket). A gyermekjólétisek ingyen étkezést is biztosítottak nekik, de oda is lusta volt a kisfiút elvinni, hogy legalább ott kapjon enni. Úgy adta oda nekünk, hogy az összes ruhája tiszta kosz volt, és egy ilyen zsákba volt begyűrve. Február egytől nálunk van a gyermek, én vagyok vele szinte mindig, kivéve mikor oviban van, mert az apja reggeltől-éjfélig dolgozik, heti hat napot. A kisfiú jó gyerek, de az anyja elég rossz hatással volt rá, kevésbbé szocializálódott, alulabb teljesít a társainál. Nemrég voltunk nevelési tanácsadóba, iskola érettségi miatt, hálistennek átment. Járhat rendes iskolában.
Azért aggódom, mivel a gyerek anyja ( állítólag ) külföldre ment, nem tudjuk elérni, ezért sok minderől nem tud. Hétvégente telefonál, most kitalálta, hogy egy hétre el akarja vinni a gyereket. Én szerintem ez rossz ötlet, mert nekem sikerült egy rendszert építeni a gyereknek, amit már megszokott, és félő, hogy az anyja ezt leszarná. Tuti nem vinné oviba se, hisz eddig se hordta. Elvileg megbeszéltük, hogy hétvégén találkozzanak, de félő, hogy ezt nem fogja betartani, és egyszer arra megyek az ovi elé, hogy nincs már ott a gyerek.
A gyerek mostanában úgy alszik el, hogy átölel és mondja, hogy "szeretlek". Félek, hogy az anyja tönkretszi. Nem tudom mi lesz...Eleve nem is akartam gyereket soha, nem éreztem magam késznek, erre hirtelen csak itt lett. Jól eljátszunk, meg minden, de nem tudom, hogy kezeljem a hirtelen jött "áldást"...arról nem is beszélve, hogy mi legyen az anyával? Valaki élt már át gyermekelhelyezési pert? Hogyan zajlik? A gyermek veszélyeztetése felmerül-e ilyen esetben?
Elég fura dolog, hiszen a gyerek apukájának kéne törődnie a gyerekével, na meg az anyjának. Értem én, hogy sokat dolgozik, de te mégsem vagy a rokona. Ha netán véget érne a kapcsolatotok a pároddal, akkor is a párodnak kéne megoldania a gyerek nevelését, hogy legyen vele valaki napközben, nem neked.
Ő nem a te gyereked, a párodnak kell kigondolnia mi lesz, ha anyuka elviszi az oviból, mennyi időre lehet nála, stb.
Hát pedig nem is kérdés a kérdés, azonnal gyermekelhelyezési pert kell indítani, ott ha nektek ítélik a gyereket pontosan szabályozva lesz az anya jogköre és hogy mikor viheti a gyereket és mennyi időre. Nem is értem mire vártok?
Elhiszem hogy a nyakadba szakadt az egész és még meg kell birkóznod vele, de láthatóan törődsz ezzel a kisgyerekkel, így nincs más választásod, minden leszabályozva törvényesen is vegyétek magatokhoz.
Könnyes szemmel olvastam el a kérdést... Elismerésem, hogy így törődsz vele! És ezer százalékig megértem, hogy nehéz feldolgozni. Viszont megoldani a helyzetet tényleg csak gyermekelhelyezési perrel lehet.
Van, aki nem való anyának, mégis van neki; és van, aki nem érzi készen magát, mégis egymilliószor jobb anya!
Ha a gyermekjólétiek helyezték át hozzátok a kicsit, akkor egészen biztosan gond nélkül lehet szerezni bírói végzést, mely szerint az anya nem viheti el az oviból és csak úgy találkozhat vele, ha ti is ott vagytok.
Ne foglalkozz az elsővel, igen szívtelen megnyilvánulása volt, biztos nincs gyereke... Nagyon szép dolog, hogy így törődsz a kisfiúval, biztos vagyok benne, hogy nem fogod megbánni, csodálatos kötődés alakulhat ki köztetek.
A helyetekben én egészen biztosan bírósághoz fordulnék! Ugyan alapesetben inkább az anya javára szoktak dönteni gyermekelhelyezési perekben, de a tiétek minden, csak nem alapeset. Valamint a kisfiú véleményét is figyelembe fogják venni. Ha ő titeket akar, akkor nektek is ítéli a bíróság. Csak kezdjetek mielőbb bele, mert nektek is rosszabb lesz, ha majd pár év múlva, esetleg teljesen elrontott nevelésű kiskamaszkéntkerül hozzátok úrja. Arról nem is beszélve, milyen lesz annak a szerencsétlen kicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!