Mit tegyek, ha a 2,5 éves fiam mostanában mindig azt mondja magáról: én buta, én rossz?
Ha rosszalkodik rászólunk,megmagyarázzuk neki,miért nem jó ha ezt teszi. Ha nem tetszik neki,hogy rászólunk ledobál mindent az asztalról vagy a keze ügyébe kerülő dolgokat eldobálja. Ilyenkor mondjuk,hogy rossz vagy,nem szabad ilyet csinálni. Ez csak a buták csinálják,te nem vagy buta.
Mostanában viszont elkezdte mondani,hogy én rossz vagyok,én buta vagyok. Mérgében ledobja a párnját és mondja hozzá,én buta,én rossz.
Mit kellen tennünk? Anyósom mondta már,hogy ne mondjuk mindig neki,de mégis mit mondjunk ha rosszalkodik? Úgy jön le kivülállóként nézve,hogy rossz szülők vagyunk. Közrejátszhat,hogy nem a legjobb az itthoni légköt,a férjem válni akar. Eddig nem vettünk semmi negatív dolgot. 8 hónapja bölcsibe is jár,ahová szeret járni.
Nem kell mondani, hoyg rossz vagy, hanem " a párna itt marad! Vedd fel a párnát! A párna helye az ágyon van!" Ilyeneket. Nem a nemet, haenm mit kell igen.
De néha van nem szabad, elég azt mondani: "Ezt nem szabad!" Ennyi elég. Nme kell hozzátenni, hogy ő milyen.Akkor is le fogja dobni, és mondja közben: "Enyje, Lacika, nem szabad!"
:) Így szokták. Gyakorol. Csak így jobban fog hangzani, meg ne azt gyakorolja be, hogy ő rossz! Van, amelyik magától beáll a sarokba:)
Még a Szuperdadusban is: a szülők elfelejtették a büntetőlépcsőre ültetni, a "kezelhetetlen " gyerek meg odaült a rosszaság után:)
Nehogy már elváljatok ilyen kicsi gyerekkel! Minden házasságban van mélypont! Mi baja az apukának?
Előbb olvassa ezt el: [link]
Gary Chapman: A házasság négy évszaka
Ha akar,aztán még elválhat mindig. Annyi ideje csak van?!?
Én is tanultam valahol...:)
..hogy a "nem" az a tudatból elfelejtődik. Marad a többi. (ne) HÚZGÁLD A TERÍTŐT! (ne) UGRÁLJ AZ ÁGYON! (ne) JÁTSSZ AZ ÉTELLEL!
El is meséltem idős édesanyámnak. és két év múlva hallom, ilyeneket mond az unokáknak:
"Tiszta lábbal menj be!" Kedves legyél az öcsédhez!" Halkan beszélj!"
Megjegyezte. Ezek jobbak, mert a gyerek egyből tudja, mi a teendő. Szóval : " Ne" az sürgős esetben jó! Mikor rákiáltassz: NE nyúlj a tűzhöz! NE menj az útra!
De mikor ráérünk, s elmagyarázzuk, mit szabad és mit nem, akkor inkább a teendőket kell ismételgetni. ..és egyszerűen, pár szóban. Inkább azt többször, mint a teletabik. :)Úgyis szeretik újra helleni. Ő is azért mondogatja magának: Gyakorolja, mit szabad, mit nem.
5/13 Időpont 02-13 10:40
nagyon édes!!!
"A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad."
Drágám! A gyermek két és fél éves!!!! Nem ismeri ezeket a bonyolult körmondatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!