Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lett olyan rossz alvó...

Mitől lett olyan rossz alvó mostanában?

Figyelt kérdés

Kisfiam jövőhéten lesz 8 hónapos!Kb 2-3 hete pokoliak a nappaljaink!Egyszerűen olyan nehezen alszik el,de már látszik rajta,hogy nagyon fáradt,nagyon álmos!A szemei már vörösek,dörzsölgeti is,huzogatja a fülét(kicsi kora óta ez a jele annak ha fáradt,álmos)de akármit csinálok nem alszik el!Ringatom,rázogatom,énekelek,felveszem,leteszem vissza az ágyba stb!Még a legelején a fogzásra gondoltam(nagyon nyáladzik,töm mindent a szájába)de arra már kap homeós bogyót!Egy pár napja rájöttem,hogy valószínű szeparációs szorongás lehet nála!De ennyi ideig??Már 2-3 hete tart ez az állapot!Ha nagy nehezen el is tud aludni akkor sem alszik annyit amennyit szokott!Erre az egyik ismerősöm azt mondja,hogy csökken az alvásigénye ahogy nől!Azodáig rendben de akkor miért nyűgös alvás után??Miért van az,hogy felkelés után még mindíg látom rajta,hogy fáradt,álmos!Régen szépen eljátszott felkelés után de most csak a nyűglődés!Egy másik ismerősöm meg azt mondja,hogy most próbálja elhagyni a délelőtti alvását!De 8 hónaposan???nem korai ez még???meg,hogy van az,hogy eddig délelőtt aludt 2 órát,délután is 2 órát??Most meg elhagyná hirtelen minden átmenet nélkül a délelőtti alvást!

Az igaz,hogy most próbál a kúszásból átváltani mászásba(tudjátok kezdi emelgetni a popóját).

Kérleg írjatok saját tapasztalatot mert most már kifogytam az ötletekből és már nagyon sajnálom a kialvatlan fiamat!Eddig volt egy boldog,kiegyensúlyozott,nagyon jó alvó babám és nem szeretném ha lenne helyette egy alvászavaros fiam!

Egyébként szerencsére az éjszakáink jók!Bár este fürcsi után is nehezen alszik el de legalább éjszaka nem nagyon ébred,most éjszaka is csak 1X,cumit adtam neki és már aludt is tovább!

Bocsánat egy kicsit hosszúra sikeredett!

2011. jan. 6. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Kislányom is ilyen, most lesz szombaton 6hónapos. HA nagy nehezen elaszik akkor is csak egy félórát alszik és látom rajta h fáradtan ébred. Nyügös egész nap.... De viszont most jön a 6. fogacskája! Mi is használunk homeos bogyókat, de nem sokat érnek sajna. Használjuk a Viborcol végbél kúpot is, az talán segít egy kicsit.... Kitartás, ez a fogzás már csak ilyen! Kislányom 6hónaposan háromszor fél órát alszik... Hiába csinálok bármit is. Sokat játszunk, elterelem a figyelmét, jól lefárasztom, sétálunk nagyokat (a kocsiban sem alszik), nem tok vele mit csinálni....
2011. jan. 6. 13:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Hát nekünk még nincs fogacskánk!De én nem hinném,hogy a foga miatt mert vmelyik nap próbálkoztam a panadollal és azután sem tudott elaludni!vagy volt olyan,hogy elaludt utánna de nem sokáig aludt!Állandóan nem tömhetem fájdalomcsillapítóval!

Hát nemtudom de én már nagyon kivagyok,nagyon sajnálom őt is meg hát így ez mellett nemnagyon tudok semmit előre tervezni,csinálni!ma szerencsére volt kajánk de hát ha nem lett volna akkor most éhen halna a család!Egy óra hosszáig altattam délelőtt,miután nem aludt el így gondoltam elmegyünk boltba meg hátha a friss levegő jót tesz neki!Hazajöttünk akkor evett egy kis főzit majd újra megpróbáltam elaltatni(ekkor már dél volt)hát nagynehezen elaludt de már tényleg hulla volt szegénykém és az előbb már újra fel is sírt,bementem megitattam és nagynehezen visszaaludt!Kiváncsi leszek meddig alszik!sajna nállunk ez az össze-visszaság nem volt jellemző,volt egy nagyon jó kis napierndünk és mindent megtudtam csinálni mellette!

Azért köszönöm a válaszod!

2011. jan. 6. 13:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Várom még a további tapasztalatokat!
2011. jan. 6. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna... nálam is ugyanez a helyzet, bár az utóbbi pár napban javult a helyzet... én csak annyit csináltam, h lefeküdtem vele együtt, a szoptatás alatt szépen elaludt, de ahogy áttettem volna az ágyába felsírt, így ismét nagyágy, szoptatás! Két napon keresztül feküdtem mellette, és néha el-elszenderedtem én is, nem csináltam semmit, de megérte! A kisfiam (aki szintén 8 hós) kiegyensúlyozottabb lett, lehet csak ez a kis lelki segítség kellett neki? Most már jobban alszik napközben, könnyebb az altatás is! Nekem ez vált be... ha látom rajta, h nagyon fáradt, akkor mellre teszem, és fexem vele addig, amíg kell. Tudom, nem mindenki teheti meg, de aki tudja, annak csak javasolni tudom.
2011. jan. 6. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:

És a jó levegőn a babakocsiban elaludt a kisbabád?

Az én fiam most 6 hónapos és 5 hónapos koráig csak úgy tudtam napközben elaltatni, ha sétáltunk a szabad levegőn. A kiságyában nem volt hajlandó. Most amikor nagyon hidegek voltak egyszer-egyszer elaludt, de nem jellemző. 5 hónapos korától pedig megpróbáltam azt, hogy kitettem az erkélyre a babakocsiba és tologatva ugyanazt a dalt énekelgetve neki elaltattam. Valamikor 2-3 perc, valamikor 15 percbe is beletelik, de mindig sikerül.

A napirendhez meg annyit tennék hozzá, hogy amióta megszületett hétről hétre változott a napirendünk, ahogy fejlődött a kisfiúnk. Egyébként most naponta 3-szor fél, háromnegyed órákat alszik. Felkel 7-kor, alszik fél 10-kor, 12-kor és du. 3-kor. Estére már annyira elfárad, hogy este 7-kor fürdés vacsi és alvás. 5 után már ne próbáld altatni, mert nem lesz fáradt és nem fog aludni.

2011. jan. 9. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Én hiába tolom a kocsi akár 1órát is tolhatom, de akkor se alszik, inkább bömböl
2011. jan. 10. 08:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Nekem sem nagyon alszik babakocsiban!Sose nem is nagyon aludt benne talán mikor nagyon kicsi volt egyszer-kétszer!Pont azért nem akartam rászokatni a babakocsis alvásra mert mit csinálok ilyenkor télen a mínuszokba!Ráadásul ő alszik 2 órát is egyhuzamba,ilyen hidegbe elég gáz volna 2 órákat sétálgatni vele a városba,hogy aludjon,ráadásul ezt naponta kétszer!De ez az,hogy ő mindíg is imádott aludni a kiságyába!

Délután 5 után már természetes,hogy nem altatom de ez már kb 4h ónapos kora óta így van,hogy késő délután már nem altatom!nagyából úgy néz ki a napirendünk,hogy fél 8-8 fele kel reggel,10 óra fele aludt kb délig majd olyan 2-fél 3 fele megint 2 órát és utánna ő már este 7-fél 8-ig nem aludt!Tudom ez most kimondva sok de higgyétek el,hogy ő mindíg ennyit aludt,nagyon jó alvó volt,és kívánta is az ennyi alvást!Most meg hirtelen minden átmenet nélkül alszik naponta 2X 1 órát az eddigi 2X 2 óra helyett!nehinném,hogy hirtelen ennyit csökkene az alvásigénye!De ha mégis én azt elfogadnám de akkor miért nyűgös,fáradt,dörzsölgeti a szemét,egyfolytában ásítozik és semmi nem jó neki!Nagyon nyűgös a kialvatlanságtól!

2011. jan. 10. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Te még szerencsés vagy h órákat alszik a lurkó... Az enyém csak félórákat... ÉS álmosan kel.
2011. jan. 10. 12:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát ez az,hogy az enyém is úgy kel fel,hogy már akkor dörgölgeti a szemét a fáradságtól!Ma délelőtt is csak 1 órát aludt utánna elmentünk boltba de majd leragadt a szeme az álmosságtól!A boltba a pénztáros csaj meg is jegyezte,hogy"jó mélyeket pislog a kisfiad!Nem szokott ő ilyen lenni!"

Hát nemtudom mi lesz de én már 2 napja bőgök a férjemnek,hogy mit rontottam el ennyire???Rossz ez a bizonytalanság,hogy még azt sem tudom igazán,hogy a foga miatt csinálja-e!?Vagy valami más betegség áll a háttérben!De úgy döntöttem,hogy holnap elmegyünk dokihoz,amúgy is megyünk méreckedni és egyúttal megmondom a dokinak,hogy vizsgálja meg!Hátha ő tud vmi okosabbat mondani!

Jobbulást mindnyájotok babájának majd írjatok ha lett valami változás!

2011. jan. 10. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!