Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet büntetni egy 4...

Hogyan lehet büntetni egy 4 éves kisgyereket?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 5. 22:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én, ha rossz, mindig olyan dolgot csináltatok vele, amit nem szeret, pl.: összepakol a szobájába, vagy nem kap édességetm vagy nem megyünk ki a játszótérre, de sajnos nem mindig hatásos ez sem.
2008. ápr. 26. 11:57
 12/16 anonim válasza:
100%
Én 11 éves vagyok,de tudok segíteni!!" Anyukám bébiszitter volt pár évig(csak utánna talált egy új munkahelyet)egy 7 éves fiúra és 2, 4 éves kislányra vigyázott. a gyerekek anyukája azt mondta anyukámnak ha rosszul viselkednek (pl.a 7 éves fiú) állítsa a fiút a sarokba 7 percre(uyge 7 éves 7 perc...)" szoval ennyi. tehát 4 éves a kisgyereked,4 percre sarokba kell állítani....
2008. júl. 17. 19:08
 13/16 anonim válasza:
100%

Az utolsó válasszoló ötlete nem is rossz bár szerintem ha egy szobába zárod be az életkorának megfelelő időre úgy hogy ott álsz és hallgatod amit mond/kiabál de nem engeded ki és nem is szolsz semmit csak ha már nagyon mondja és akkor is azt hogy ameddig nem haggya abba nem jöhet ki...!

Mikor pedig kijön megfogod hogy ne tudjon elmenni és elmagyarázod neki miért is zártad be...! utánna pedig megkérded hogy adjon egy puszit..és elengeded játszani...ez nagyon hatásos...

egy 15 éves lány:)

2008. aug. 23. 15:32
 14/16 anonim ***** válasza:
16%
nagypofon neki és már kész is!
2008. aug. 23. 20:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A hisztizésről való leszoktatásra a legjobb, ha nem veszel a hisztiről tudomást. Akkor hamar rájön, hogy nem ér el vele semmit. Fontos, hogy ne állj le vitázni vele. Mond meg neki, hogy nem, magyarázd el röviden, hogy miért, de utána már ne győzködd! Ha következetes vagy, nagyon hamar megtanulja, hogy ha egyszer kimondtad a nemet, akkor nem érdemes tovább szekálnia. Unokatesóm kisfiával vagyok így, ha az anyja nemet mond neki, utána még akár többórás harcok következnek, nálam megtanulta, hogy nincs az az isten, amivel a nemet igenné lehet változtatni. Általában flegmán, humorral fogom fel a kirohanásait, nem húzom fel magam, nem kiabálok, hanem olyan megjegyzéseket teszek neki mosolyogva, hogy "vicces vagy, ahogy így visítozol, de azért még gyakorold egy kicsit a tükör előtt, mert nem elég meggyőző", meg hogy ő lesz kék-zöld, ha a földhöz veri magát, nem nekem fáj stb..
2008. aug. 24. 23:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Na azért egy-két válasz... Egy szülőnek nem ilyen egyszerű következetesnek lenni... ÉN NEM VAGYOK SZÜLŐ!!! Au-pair voltam. Szerencsémre az összes gyerekem elkényeztetett hisztizsák volt...Ütni én sem ütök, nem tartom jónak! A BUTASÁGLÁDA nagyon tetszett :o)

Akik meg mindenféle elbeszélgetéseket írnak.... 4 ÉVES GYEREK!!! pláne ha hisztis itt be ott ki...Eltiltás...hm nem tudom, ezt sem tartom szerencsésnek...

Én csak annyit szoktam mondani a kölköknek, hogy ha nem lesznek jók, elviszem őket egy órára a Drágicához. nem egy hízelgő név ugye? Anyukámtól tanultam :o) én is mindig Drágicával voltam befenyítve :o) Drágica egy házsártos vén asszony, sok békája van és kész... ennyi...

eddig az összes gyerekemnél működött. (na jó, egynél nem... de neki meg mindig azt mondtam NISZTVIJEK, foggalmam sincs mit jelent és honnan jött, de utálta.) Egy 4 éves gyereknek még nagyon nagyon sokat jelent, hogy amit hall az kellemesen hangzik e vagy nem, mert ha nem az nem jó és ha nem jó, akkor hűha...

Gondoljatok csak bele egy 4 éves hamarabb megtanulja az : ekete-pekete-cukota-pé, ábel-bábel Dominé-t... mint mondjuk a gyerekek, gyerekek szeretik a perecet... és tényleg így van :o)

Hát sok sikert :o)

2008. szept. 12. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!