Ti, megszulnetek e a babat, ha kiderulne a 20. -ik heten hogy down szindromas? Volt e valakinek ilyen tapasztalata? Ha nem vallalom akkor meginditjak a szulest es kinok kozott megszulom a beteg babat?
Ne öld meg! Legalább adj esélyt neki az élethez!
Nem, nem szülném meg.
Nekem a 18 hetes ultrahangon derült ki egy fejlődési rendellenesség, ami életképtelenné tette volna a kisfiamat, miután megszületik. Szóval, nálunk nem volt kérdés, hogy elvetetjük vagy nem. De egy Down kóros babát sem tartottam volna meg, idegileg nagyon felőrlő:(
A legrosszabb része az volt, amikor a 18.hét után még 3 hetet kellett várni és orvosokhoz járkálni, hogy meglegyen a papír a vetélésindításhoz:(
Fizikailag nem fájt a "szülés", de lelkileg nagyon:( Főleg utána:(
Nem olvatam végig bocs.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben kell dönts.
Szerintem nem elítélendő, ha valaki nem bízik magában, hogy elbírná ezt a terhet viselni, és szépen nevelgetni a beteg kis jövevényt. Nem mindenki egyforma teherbírással rendelkezik.
Nem tudom megtudják e mondani , hogy mennyire erős fokozatú a szindróma. Egyik ismerősömnek született tavaly karácsonykor, és megtarották kérdés nélkül, és szépen nevelgetik és nagyon szépen növöget, kap bizonyos tornákat, segítséget, és szépen halad. A négy gyereke közül ő a legnyugodtabb, mosolygósabb kicsi.
Az se mindegy, hogy mekkora a család, vagy baráti kör, ahol ki tud az ember kapcsolódni, megosztani dolgokat, gondokat, izgalmakat. Az sem utolsó szempont, hogy ha a szülővel történik valami, mi lesz hova tud menni ez a gyermek, vagy akár tini, vagy már felnőtt, mert valószínűleg azért segítség kell neki mindidg majd, bár van aki elég önálló is tud lenni ezzel a szindrómával.
Légy erős, bármi döntést is hozol ! Éa magadra a férjedre gondolj, ne pedig, hogy ki más mit fog rólag gondolni. Beszélni könnyű sokszor mikor az ember nincs ebben a helyzetben. A magatok előttetek lévő életre gondolj, hogy elbírod e kihívást, vagy se.
Előző vagyok, bocs a sok gépelési hibáért.
Ugye megírod, hogyan döntöttél ?
Szia! Én csak most kapcsolódtam be! Már nem is adok tanácsot, hiszen döntöttél.
Remélem minden jól alakult!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!