Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti, megszulnetek e a babat,...

Ti, megszulnetek e a babat, ha kiderulne a 20. -ik heten hogy down szindromas? Volt e valakinek ilyen tapasztalata? Ha nem vallalom akkor meginditjak a szulest es kinok kozott megszulom a beteg babat?

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 12:19
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod hogy beteg? A 18. heti uh megvolt már? És a 12. héten a nyaki redő rendben volt? Ha egészségügyben dolgozol, akkor biztos van valaki a környezetedben, akivel tudnál erről beszélni (Pld. orvosod?)
2012. jan. 6. 12:58
 12/52 A kérdező kommentje:
100%volt amniocentezis is.a doktornot nem erdekli a dontesem,csak a terhesseg vezetese,ha megtartom.a dontes csak az enyem,de tanacsokat szivesen fogadok.
2012. jan. 6. 13:02
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

:( Ja értem, az amniocentézis sajnos nem szokott tévedni. Nekem is volt amniom. (35 voltam, és azért kellett).

Hú, ez kegyetlen nehéz döntés... :(

Először is Te hány éves vagy? (azért kérdem, mert ha fiatal még, akkor még lehet egészséges babád később is).. ha viszont már "szorít az idő", akkor lehet, másképp gondolkodik az ember.

Nem tudom mit tennék. Most innen, mint kíbic, úgy érzem, hogy ha 35 vagy afölött lennék, és akkor derül ki, vállalnám, ha fiatal, akkor valószínűleg nem, reménykednék abban, hogy később még szülhetek egészséges babát.

Garas Dezső 3 éves kisláyn unokája is down kóros egyébként, ők vállalták (bár nem tudom, tudták-e anno, hogy betegen fog születni).

2012. jan. 6. 13:06
 14/52 A kérdező kommentje:
36 vagyok:((((ez a gond..
2012. jan. 6. 13:23
 15/52 krisztivan ***** válasza:
80%
Én nem vállalnám.Mégpedig a babára nézve lenne hátrány.Amíg él addig gondozni kell,persze vannak fokozatok de akkor is segítségre szorul.Ha én meghalok,vagy történik velem valami-akkor a beteg gyermekemmel mi lesz-én így gondolom.Azt hogy szeretném és mindenből a lehető legjobbat és legtöbbet megadnék neki(ha megszülném)az természetes,nem is kérdés.De ha történik valami az életemmel akkor Ő majd megy otthonba?:-((
2012. jan. 6. 13:26
 16/52 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem könnyítetted meg a válaszadást basszus. :(((

Nagyon megértelek, mert mikor 35 évesen amniora mentem, nálunk is felmerült, hogy beteg lehet, mert a nyaki redőnk 2,5 volt amit néhány kórház elfogad (az enyém is) de van olyan, ahol ez már határesetnek számít...

Ez így nagyon nehéz döntés, főleg hogy a párod már le is lépett...

Te a szíved mélyén mit érzel? Birnád egyedül végigcsinálni? Van segítséged? Szülők, nagyszülők, barátok?

Nagyon édes amúgy egy down kóros kicsi is, de sok segítségre van szüksége nagyobb, felnőtt korban is. Nálunk én azt hiszem vállaltam volna úgy is, a férjem viszont nem...

2012. jan. 6. 13:27
 17/52 A kérdező kommentje:
szuleim 10 eve ,meghaltak,sot itt semmilyen segitsegre nem szamithatok,vajdasagi vagyok.szivem mar ketfele szakadt,az eszem-szivem arany egyenlore 60-40%
2012. jan. 6. 13:35
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Jaj Istenem!!! :( Miért kell ilyen "gonosz" válaszút elé állítani valakit? :(

Ha nincs senki segítség, akkor.... :( Akkor nem merném én sem vállalni betegen, hiszen az egész életedet ki fogja tölteni az ápolása, gondozása... És az örökös aggódás, hogy mi lesz vele, ha te nem leszel, vagy véletlenül "lerobbansz", beteg leszel, neadjisten! És nem is a szülés utáni évekre gondolok, hanem 10-15-20-25 év múlva... Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagy, nagyon sajnálom, vérzik a szívem ilyeneket olvasni, mindezt úgy, hogy mélyen átérzem, min mész keresztül...

2012. jan. 6. 13:40
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanakkor azt is átérzem, hogy megfosztani valakit attól, hogy a gyermeke átölelje a kis karjával a nyakát, és odabújjon hozzád, és feltétel nélkül szeret...

Lehet még babád annak ellenére is, hogy most 36 vagy. A sors kiszámíthatatlan. Legjobb barátnőm 41 évesen szült, előtte remény sem volt rá, nem volt pasi a láthatáron. 39 évesen talkoztak, és sikerült nekik hálistennek. A sors kiszámíthatatlan.

Meddig kell "döntened"?

2012. jan. 6. 13:42
 20/52 A kérdező kommentje:
annyira kedvesek vagytok..kosz a sok valaszt!mindig pozitivan gondolkodok..van ettol rosszabb..megszulni es 10 evig nevelni egy gyereket,mint a baratnom,gyonyoru egeszseges kislanyat,most meg ket eve nezi ahogy rakban haldoklik.az elet sokszor kegyetlen.nekem van valasztasi lehetosegem,nekik nincs..en meg szulhetek de az o kislanyat mar nem potolja semmi.
2012. jan. 6. 13:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!