Ti, megszulnetek e a babat, ha kiderulne a 20. -ik heten hogy down szindromas? Volt e valakinek ilyen tapasztalata? Ha nem vallalom akkor meginditjak a szulest es kinok kozott megszulom a beteg babat?
nagyom sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél,és ráadásul egyedül kell döntened.semmiképp ne tartsd meg a babát!!!egyedül nem tudnád felnevelni,ráadásul ez olyan anyagi és lelki teher,ami segítséggel is nagyon nehéz.
a babának is jobb,hogy nem kell betegen élnie.nem lehet tudni,hogy mennyire lesz beteg,elképzelhető,hogy más betegségei is lesznek,amik gyakorik a down kórnál.úgyhogy szerintem semmiképp ne tartsd meg
A down szindórmások mentálisan nagyon jól fejleszthetőek. Ez ne tartson vissza,attól hogy megtartsd ,viszont sokféle (jellemzően szív) probléma merülhet fel náluk,ami sokkal súlyosabb és rosszabb az értelmi fogyatékosságtól:( Én nem tudom hogy döntenék,megmondom őszintén valószinüleg nem tartanám meg,de nem 100%
ajánlok neked két blogot,mindkét családban van down szindrómás kislány,kicsit talán betekitnést nyerhetsz az életükbe ha belenézel.
szirkababa.blogspot.com
pomogacs.blogspot.com
Borzasztó megrázó még belegondolni is a helyzetedbe.
Egy biztos, bárhogyan döntesz is, én büszke leszek rád, mert egyik döntést sem könnyebb meghozni a kettő közül szerintem.
Ha én szorulnék ilyen nehéz döntés meghozatalára, nem tartanám meg.
Döntöttél már amúgy? Sok erőt és kitartást kívánok az elkövetkező időkre!
Nézz be ide:
Csupaszívek Társasága: [link]
Nagyon sok boldog életet élő Down-kóros fiatal és felnőtt van...
Fel a fejjel!
<3
Szia!
Nagyon nehéz helyzetben lehetsz, sajnálom. :(
Az eddigi válaszok között vannak érvek az abortusz mellett és ellene is...
Én mindenképp életpárti vagyok, így azt javaslom, hogy ha már megfogant az a baba, adj esélyt neki az élethez. Lehet, hogy az eddigi vizsgálati eredmények ellenére mégis egészségesen fog megszületni, voltak már erre példák. Ha pedig mégsem, akkor is lehet valamilyen megoldást találni minden problémára. Épp ma reggel hallottam egy boltban egy olyan családról, ahol sokadik gyerekként született meg egy Down-os baba; az anyuka azóta is gondozza és mindenhova magával is viszi a ma már 30 éves gyermekét. :)
Javaslom, hogy ne csak laikusoktól, hanem inkább szakemberektől kérj tanácsot, akik teljeskörűen tudnak tájékoztatni a helyzeted adta lehetőségekről, ill. az abortusz esetleges negatív következményeiről is (merthogy lehetnek ilyenek is...)
Találtam a neten két honlapot, melyek fenntartói ingyenes tanácsadást végeznek:
Írhatsz nekik e-mailt, vagy felkeresheted személyesen is valamelyiket; próbáld meg. :)
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!