Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti, megszulnetek e a babat,...

Ti, megszulnetek e a babat, ha kiderulne a 20. -ik heten hogy down szindromas? Volt e valakinek ilyen tapasztalata? Ha nem vallalom akkor meginditjak a szulest es kinok kozott megszulom a beteg babat?

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 12:19
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
84%
Nekem beteg kisfiam van igaz nem downos, bár az lenne!! Ne szüld meg, én már a világ minden kincséért oda nem adnám, de gyakorlatilag életem utolsó napját 2.5 évvel ezelőtt éltem meg:-(((
2012. jan. 7. 15:33
 32/52 anonim ***** válasza:
84%

nagyom sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél,és ráadásul egyedül kell döntened.semmiképp ne tartsd meg a babát!!!egyedül nem tudnád felnevelni,ráadásul ez olyan anyagi és lelki teher,ami segítséggel is nagyon nehéz.

a babának is jobb,hogy nem kell betegen élnie.nem lehet tudni,hogy mennyire lesz beteg,elképzelhető,hogy más betegségei is lesznek,amik gyakorik a down kórnál.úgyhogy szerintem semmiképp ne tartsd meg

2012. jan. 7. 17:21
 33/52 anonim ***** válasza:
100%

A down szindórmások mentálisan nagyon jól fejleszthetőek. Ez ne tartson vissza,attól hogy megtartsd ,viszont sokféle (jellemzően szív) probléma merülhet fel náluk,ami sokkal súlyosabb és rosszabb az értelmi fogyatékosságtól:( Én nem tudom hogy döntenék,megmondom őszintén valószinüleg nem tartanám meg,de nem 100%

ajánlok neked két blogot,mindkét családban van down szindrómás kislány,kicsit talán betekitnést nyerhetsz az életükbe ha belenézel.

szirkababa.blogspot.com

pomogacs.blogspot.com

2012. jan. 7. 19:32
 34/52 anonim ***** válasza:
100%
Nemhiszem,hogy én megtartanám. Már csak az ő jövőjére nézve. Nagyon sajnálom,szörnyű lehet.Kitartást!
2012. jan. 8. 21:32
 35/52 anonim ***** válasza:
69%
Borzasztó lehet, sajnállak. Én nagyon abortusz ellenes vagyok, de ez az egyetlen helyzet amikor támogatom. Kegyetlenül hangzik, tudom, de nem látom értelmét, egy beteg gyerek megszülésének. Ezen lehet vitatkozni, de ez az én véleményem. Én biztosan nem szülném meg, csodálattal és teljes elképedéssel nézem azokat akik képesek feláldozni magukat,a párjukat egészséges gyerekeiket az egész családjukat életüket egy egy beteg babáért,de én nem vagyok sem ennyire erős, sem kitartó. Arról nem is beszélve hogy bizonyos betegségeknél 100%hogy sosem lesz normális élete a babának és még pluszban ő is szenved esetleg fájdalmai is vannak.
2012. jan. 9. 06:06
 36/52 anonim ***** válasza:
68%
Nem vállalnám a babát, mégpedig azért nem mert tudom mivel jár. Gyógypedagógus leszek és elég sok Down-szindrómás gyereket láttam már, hiszen oktatom, tanítom őket. Sokuk imádnivaló és olyan édesek, érdekesek, de nagyon MEGRÁZÓ mégis :( Az más, hogy oviban, iskolában fejlesztem, képzem őket...de saját a saját gyerekem esetében nem bírnám :(
2012. jan. 9. 18:23
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó megrázó még belegondolni is a helyzetedbe.

Egy biztos, bárhogyan döntesz is, én büszke leszek rád, mert egyik döntést sem könnyebb meghozni a kettő közül szerintem.

Ha én szorulnék ilyen nehéz döntés meghozatalára, nem tartanám meg.

Döntöttél már amúgy? Sok erőt és kitartást kívánok az elkövetkező időkre!

2012. jan. 10. 00:07
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Nézz be ide:

Csupaszívek Társasága: [link]

Nagyon sok boldog életet élő Down-kóros fiatal és felnőtt van...

Fel a fejjel!

<3

2012. jan. 10. 23:49
 39/52 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom. Nem szülném meg, ebben a világban az egészséges emberek sem tudnak érvényesülni, nemhogy a betegek aki mellett dolgozni sem tudsz, mert vigyázni kell ár és fejleszteni kell folyamatosan :(((főleg apa nélkül kilátástalan, miből élnétek meg?
2012. jan. 11. 19:59
 40/52 anonim válasza:
79%

Szia!

Nagyon nehéz helyzetben lehetsz, sajnálom. :(

Az eddigi válaszok között vannak érvek az abortusz mellett és ellene is...

Én mindenképp életpárti vagyok, így azt javaslom, hogy ha már megfogant az a baba, adj esélyt neki az élethez. Lehet, hogy az eddigi vizsgálati eredmények ellenére mégis egészségesen fog megszületni, voltak már erre példák. Ha pedig mégsem, akkor is lehet valamilyen megoldást találni minden problémára. Épp ma reggel hallottam egy boltban egy olyan családról, ahol sokadik gyerekként született meg egy Down-os baba; az anyuka azóta is gondozza és mindenhova magával is viszi a ma már 30 éves gyermekét. :)

Javaslom, hogy ne csak laikusoktól, hanem inkább szakemberektől kérj tanácsot, akik teljeskörűen tudnak tájékoztatni a helyzeted adta lehetőségekről, ill. az abortusz esetleges negatív következményeiről is (merthogy lehetnek ilyenek is...)

Találtam a neten két honlapot, melyek fenntartói ingyenes tanácsadást végeznek:

[link]

[link]

Írhatsz nekik e-mailt, vagy felkeresheted személyesen is valamelyiket; próbáld meg. :)

Üdv. :)

2012. jan. 12. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!