Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mivel büntessem 8éves fiamat?

Mivel büntessem 8éves fiamat?

Figyelt kérdés
Verés nem az én világom ha pedig kiszabom hogy 1hétig nincs tv vagy gép vagy akármi nem érdekli letőlti és mintha mi se történt volna folytattja a "hülyeségeket".....
2009. máj. 20. 20:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

... és ajánlom figyelmedbe még Adele Faber és Elaine Mazlish Beszélj úgy, hogy érdekelje, Hallgasd úgy, hogy elmesélje - című könyvét, gyakorlati tanácsokkal. Kisfiam kerek szemekkel nézett, mikor kipróbáltam a tanácsokat, és többet azóta is sikeresen alkalmazunk itthon :o)

Ezeket részletezi a könyv (vázlatosan leírom azért)

Segítségnyújtás gyermekeinknek az érzelmek feldolgozásában

1. Hallgassa meg őt csendben és figyelmesen (odafordulva szemtől-szembe vele, teljes figyelmet adva)

2. Fogadja el érzéseit, együttérző szavakat használjon

3. adjon nevet az érzéseinek (szóval mérges vagy, szóval most ideges vagy e miatt? stb. - később ő is meg tudja nevezni akkor

4. Teljesítse a kívánságát képzeletben (bárcsak rajtam múlna, én biztosan ...... )

Az érzéseket el lehet fogadni, csak bizonyos cselekedeteket kell korlátozni.

2009. máj. 29. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!