Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Érdemes manapság gyermeket...

Érdemes manapság gyermeket vállalni? Mit visel meg jobban? A pénztárcát vagy a szülők idegrendszerét?

Figyelt kérdés
2011. dec. 25. 21:54
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
Én azt mondom hogy ha aránylag jól kerestek,vállald be,de teszem azt 70 ezer forintból jöttök ki ketten,ebből kell a kaja meg számla tisztálkodó szerek ilyesmi akkor az már más tészta.Sok ismerösöm is igy járt sajnos hogy a srác keres keveset,és barinöje munkanélkül van pedig,még takaritói munkát is vállalna de elutasitják mindenhol.Szóval nehéz az élet.
2011. dec. 30. 14:15
 32/39 A kérdező kommentje:
Elég baj manapság, hogy egy gyerekvállalás manapság már szinte luxuskategória lett.
2011. dec. 30. 19:26
 33/39 anonim ***** válasza:
Neked többet ér egy autó? Az autó elromlik, drágák hozzá az alkatrészek ugyanúgy etetni kell csak nem étellel, hanem üzemanyaggal. Én inkább választom a gyereket, mert lehet, hogy néha, esetleg gyakrabban idegölő is lehet, de rengeteg örömet is okoz. Gondolj bele, mikor pici baba és rád mosolyog, mikor kimondja, hogy apa... és még sorolhatnám. Nagyobb felelősség, mint egy autó, de nagyobb öröm is, mert egy autó nem tud úgy szeretni mint egy kisgyerek. Már írtam, hogy 23 hetesen elveszítettem a babámat. Végig véreztem, de akartam és ő is akart minket. Ha láttad volna mikor 4d-n megnéztük, ahogy hozzábujt a hasfalamhoz, ahogy simogatta... mindenemet odaadnám, ha most velem lehetne. Újra próbálkoztunk, és remélem mostmár nem lesz gond, megszületik és egészséges lesz a mostani babánk. Ha az autót választod, előbb utóbb egyedül maradsz, és üres lesz az életed. Csak egy jó társ kell.
2011. dec. 31. 15:50
 34/39 anonim válasza:

Aki a saját születendő (azaz tervbe /nem/ vett) gyermekére ilyen szempontok szerint tekint, az ne vállaljon gyereket!

Sz@r sorsa lesz! Nem neki, hanem a /mégis/ világra jött csemetének!

2012. jan. 1. 10:36
 35/39 sanyóc válasza:

Nekem 3 gyerekem van és egy kicsit jobb autóm.

Ez a merci, ha megkapod 2-3 millióért. Többe fog kerülni mint 3 gyerek. Tulajdonképpen csak pár napig-hétig fogsz igazán örülni neki, azután jönni fognak a kijózanító szervíz számlák. (volt olyan Volvóm amire 1 év alatt 1,2MFt-ot költöttem csak szervízre és akkor még nem is számoltam az üzemanyagot havi 70-80eFt+ egyéb reszli. Gumi garnitúra 120eFt/év. Felni kb ugyanannyi...stb.stb.

Ha még "nem volt meg" neked egy ilyen autó, akkor inkább ezt próbáld ki, mert ha nagy a kiadás vele, akkor eladhatod, a gyereked marad, ha nehéz, ha könnyű.

Szomorú az, hogy választanod kell.

Az biztos, hogy akinek van gyereke annak a gondolkodásmódja és az egész élete gyökeresen megváltozik. Mi például már el sem tudnánk képzelni az életünket gyerekek nélkül. Viszont autó nélkül simán.

2012. jan. 1. 10:42
 36/39 anonim válasza:
93%
Meg ne haragudj, de inkább vegyél bringát! Olcsóbb, költeni se kell rá annyit, mint az autóra, nem állsz vele naphosszat a dugóban, és mivel ninc gyereked, nyugodtan felpattanhatsz rá bármikor. Ha a téli cuccokat is beleszámítod, és jó bringát veszel (hogy kitartson) akkor az első éves "karbantartásod" kb 4-500 ezer forint. A következő években viszont 40-50 ezer forintokból gazdálkodhatsz. Nem elhanyagolható, hogy a dagadt segged is lefogyasztod, és örökké jól fogsz kinézni, vidám leszel. :-)))
2012. jan. 1. 13:34
 37/39 melcsiboszi ***** válasza:
Utolsó, abszolút igazad van mindenben! :)
2012. jan. 2. 13:07
 38/39 A kérdező kommentje:
Van autóm, de nem Mercedes hanem Renault. Csak gondoltam lecserélem. Amúgy inkább vékony vagyok mintsem kövér szóval ezt elnézted :-)
2012. jan. 2. 15:47
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem, nem érdemes gyereket vállalni, mindenképp az autó mellett dönts. Kár lenne a gyerekért....
2013. jún. 6. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!