Érdemes manapság gyermeket vállalni? Mit visel meg jobban? A pénztárcát vagy a szülők idegrendszerét?
A legfontossabb,hogy a szülök szeressék egymást,ez az alapja!S jöhet a gyümölcse!! Egy gyereket,nem szokás -csúnyán kifejezve-megtervezni,csak beszélni róla,hogy mi válltozik,ha vállaljuk a jövevényt!! Pénztárca????,csak a józan gondolatokig kell,hogy foglalkotasson egy szülőt!!!
Idegrendszer?? Egy gyerek akkor rossz,ha a szülöknek van problémája,akkor veszik észre javarész,hogy idegesítő a gyerek!!Beszélni,beszélgetni vele lekötni,foglalkozni vele sokat!!!....S nem a pénz...meg az ideg,figyelni rá minden percébe s tudod gond nélkül nevelni!!S a legfontossabb olyan jó,hogy van!!! Én mindig ezt montam a fiamnak!!!Pedig a mai nap is üres a pénztárcám......,de hiszem a jót!!!
Én csak azt nem értem, miért tartalmazza a kérdés a „manapság” kitételt. Az, hogy valaki úgy érzi, „érdemes” gyereket vállalnia szerintem nem függ az adott dátumtól, adott kortól. Csak a szülők hozzáállásától, személyiségétől. Ez dönti el azt is, mennyire „viseli meg” a szülőket.
Azt gondolom, a gyerekvállalás nem észbeli tevékenység, ha az ember gondolkodik rajta, sosem vállalkozik rá – mert mindig van még egy cél, amit el akart érni, mielőtt gyereket vállalna, vagy mindig van esély, hogy többet keressen, hogy „mindent megadhasson” a csemetének. Szóval ez egy irracionális döntés, érzelmi alapú (ösztönalapú), ami jobb esetben társul némi racionális megfontolással (pl. nem szülők gyereket, ha épp az utcán élek és esélyem sincs jobb körülményekre).
:)szerintem jol döntöttél.
Ha már igy fogalmazódik meg benned a kérdés,akkor inkább tényleg vedd meg ezt.jól néz ki.
Nagyon jól döntöttél! Bár én reggel már megírtam ide egy választ, de kidobott a net, így nem küldte el. Nagyvonalakban arról van szó, hogy kb nekem ez a kérdés olyan, mintha megkérdeznéd, érdemes e manapság hasznonállatot tartani, vagy mivel drága a takarmány, ugyanott vagyunk, mintha megvennénk boltban a húst.
És aki a gyerekvállalást ilyen kérdésben tudja megfogalmazni, annak tényleg nem való gyerek. Vannak ilyen emberek, nem ítélem el, sőt meghajlok előtte hogy nem is szül, hisz minek.
Mert aki gyereket akar, abban nem fogalmazódik meg ilyen kérdés! Sőt! Aki gyereket akar, az azért él, hogy gyereke lehessen! Minden "áldozatot" már nem magáért hoz, hanem a gyermekeiért, hisz ők a jövőnk, őértük vagyunk. Független anyagiaktól (jó nyilván nem a mélyszegénységről beszélek), idegrendszertől (ezt is átlagosra értem).
Szóval nagyon jól döntesz az autó mellett! Nekem nem káne ilyen autó soha, ha azt mondanák akkor nem lehet gyerekem. Mások vagyunk. Így van ez rendjén.
Mindenkinek ajánlom, hogy NE gyereket, hanem inkább egy menő autót vállaljon be. Levontam a következtetéseket, és Köszönöm mindenkinek!
Jobb, kifizetődőbb és kevésbé idegesítőbb mint egy gyerek. Az autó is rád tud mosolyogni és meg tud örvendeztetni Téged is (igen, téged kedves anyuka, akinek nemrég még az idegein táncoltak a gyerekek és még nemrég fenekelted el emiatt).
Én nem teszem tönkre az idegrendszeremet, hanem inkább megveszem ezt a Mercedes-t (amúgy is női neve van, mintha a lányom lenne).
Remélem megfogadjátok a tanácsomat és nem vállaltok felelőtlenűl kisbabát aki kikészít idegileg titeket, hogy azután itt minden kérdésbe meg kommentbe belekössetek (ahogy eddig tettétek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!