Mit tegyek? Tesómnak van 1 fia,12 éves. Össze van törve a a lelke.
Miután megszülte elhagyta az apa őket, a tesóm ekkor volt 19 éves.
Mindig pasikat kerget, még most is.
amikor a gyerek 4 éves volt elvitte egy tanyára egy férfihez (nem is ismerték egymást) és oda költözött.
3 hónapig laktak ott, nem volt mit enni, a kisfiú 8kg ra fogyott, a sötétbe zárták, szíjjal verte a férfi.
A szüleink mentek értük.
Ezután egy olyan sráccal jött össze a tesóm, akinek a gyere nem kellett, 3x hagyta el az anyja a gyereket, a szüleim a gyámja.
Most megint vissza költözött, de a gyerek tönkre van menve, nagyon csúnyán beszél vele, nem vesz neki még 1 zoknit sem, mindent a szüleink.
A gyerek egy 7 éves szintjén van, mit lehet tenni? pszichológus?
én elvihetném?kicsit bonyolultan írtam le, de segítenétek?
Hát komoly lelki sérülést okozott a testvéred a gyerekének, az biztos! És csakis szakember segíthet neki. De szerintem a törvényes gyámja, ez esetben a szüleid vihetik el pszichológushoz. A testvéredet meg ha lehetne, akkor minél távolabb kell tartani a fiútól, mert csak ront a helyzeten. Miért tartotta meg olyan fiatalon, ha nem tudott róla gondoskodni? Szerintem még azóta sem fogta fel, hogy anya, aki felelősséggel tartozik egy gyerek iránt. Csak megszülte, "majd lesz vele valami" alapon. Mindenképp forduljatok szakemberhez a gyerekkel, bár így is nehéz lesz már neki feldolgozni a történteket, de még van remény. Anyukát meg eltávolítani a közeléből!
Persze, gondolom a szüleid is úgy vannak vele, hogy hát akár milyen is, de az ő lányuk, de a gyerek érdekeit is figyelembe kell venniük, mert már így is sokat szenvedett az a fiúcska. A testvéred meg boldoguljon, ahogy eddig.
24 éves vagyok, és nekem is van egy 4 hónapos fiam, még otthon voltam mindig én vigyáztam rá, nagyon szeretem meg sajnálom is de nem lenne rá energiám a pici mellett, amúgy meg nagyon anyás bármit megtenne az anyjáért.Az anyja is ott lakik velük most a párjával, de mind3kat a szüleim tartják el, ők se szeretnének egyedül maradni, ezért vállalják még a tesómékat, szerintem.
Meg ők mindent megadnak a gyereknek.
Csak az érdekelt volna, hogy én elvihetem e dokihoz.
Szerintem a védőnőtöket kérdezd meg. Az iskolának, ahova jár, is van védőnője, sőt gyermekvédelmi felelőse is. (Ez mindenhol kötelező) Velük biztosan beszélhetsz és ők meg tudják mondani, hogy milyen módokon segíthetsz.
Engem is annak idején nagynéném hozott el anyáméktól, amikor már tarthatatlan volt a helyzet és Ő járta ki, hogy ne kerüljek állami gondozásba. Neki 3 gyereke volt, úgyhogy lakni csak pár hónapig laktam Nála, de így is hálás vagyok Neki és a férjének.
Az iskolájában beszélhetnél az osztályfőnökkel, hogy a védőnőt mikor találod meg és hol. A mi sulinkban egy mentálhigiénés szakember is van, akit hetente egyszer nagyszünetben fel lehet keresni bármilyen családi illetve lelki problémával. Ha úgy alakul iskola után is be lehet járni hozzá. Szerintem elég felnőtt vagy ahhoz, hogy a szüleid helyett bemenj és érdeklődj, biztos megértik a helyzetet, és együtt megtalálhatjátok a legjobb megoldást.
Ha más nem, akkor esetleg a gyermekorvostól is megkérdezhetnéd hogy mit tudnátok tenni, és ki az illetékes ezen a területen, kinek kell elvinni a gyereket. Először lehet kell a hivatalos gyámtól papír, de a későbbiekben nem hiszem.
Ha a gyerek teljesen össze van törve lelkileg, fontos hogy rengeteget beszélgessetek vele, és esetleg nálatok is ott lehetne kicsit. Fontos hogy valakivel jó lelki kapcsolatot ápolhasson, és mivel a nagyszülőket sosem fogja igazán szülőknek tekinteni, hívd át vendégségbe magatokhoz. Esetleg azzal, hogy segíthetne kicsit a pici körül. Aztán amíg ő alszik, addig főzhetnétek, vagy játszhatnátok együtt csupa olyan dolgot, amit az anyukájával kéne csinálnia, és kimaradt a gyerekkorából. Heti egy két ilyen délután talán neked sem annyira megterhelő és ő is érezné, hogy törődnek vele, szeretik, van kivel játszani, és anyja helyett kicsit anyjának érezhetne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!