Miért van ez? Szóval van a tesómnak egy 3és fél éves kisfia...A tesóm nagyon elkényezteti megvesz neki mindent..
Szia!
Hát, ha a szülőknek így jó, akkor te nem sokat tehetsz:)
Nálunk is van így néha, ami elég fárasztó persze, de vannak ilyen típusú gyerekek. Pl.: a középső lányom is hasonló. Mi azért megpróbálunk következetesek lenni, nem engedünk meg mindent, így van ez a vásárlásnál is pl. Nagyon nehéz, de kell bizonyos szigor, mert egyre rosszabb akkor, ha valóban minden az ő akaratuk szerint történik. Így szokja meg, később már nehéz lesz az átnevelés!
Beszélj erről a tesóddal, hogy nekik lesz egyre rosszabb, ha ezt hagyják!
Te nemigen tehetsz semmit. A tesódnak viszont lenne mit!
Semmi gond, a gyerek keresi, hol a határ, amikor már nem engednek neki, de itt nincs határ és mindent engednek neki. Ő meg ezt jó gyerek módjára kihasználja. Ez a dolga, gyerekből van :-)
Igen, nézhetné a Viasat 3-on a "segítség, szülő vagyok" c. sorozatot a tesó! Én is 3 gyerek mellett onnnan tanulok...
Nehéz, mikor lefekvés után közli a gyerek, hogy "szomjas" és sírni kezd, ha nem adok neki: DE: tudom, hogy lefekvés előtt 10 perccel megitattam, így ez csak időhúzás a részéről, ezért simán közlöm válaszul, hogy "jó éjszakát!".
Tök egyszerű.
Ha a tesódnak ez így jó nem értem téged miért zavar. Az ő gyereke és a saját belátása szerint nevelje. Nálunk nincs hiszti szerencsére, de van hogy egy este háromszor is át kell mennem a szobájába valami miatt. Tudom hogy az időt húzza vagy csak még nem álmos és ezért talál ki valami indokot, de nem idegesít. Ennél rosszabb dolgok is vannak. Te mivel nem a saját gyermeked ezért teljesen másként látod a helyzetet mint a tesód. Valószínűleg nem kötődsz hozzá eléggé ami érthető is talán és épp ezért nem tudod el fogadni a rossz szokásaikat. Ki tudja lehet hogy a sajátodat te még jobban el fogod kényeztetni.
Szóval szerintem amit leírtál nem nagy probléma.
Utolsó válaszolónak: Két gyerek anyukája írta és nem úgy értettem hogy ez így helyes és hogy én így nevelem a gyermekemet, hanem hogy ennél súlyosabb probléma is felmerülhet. Legyen az egy tartós betegség vagy az állandó hiszti. Próbálom a gyermekeimet megfelelően nevelni hogy okos értelmes felnőttek legyenek egyszer. Eszem ágába nem jutna könyvel a fejére verni mert nem akar olvasni.
Igazad van, az hogy ugráltatja a gyerek a szülőt nem helyes nagyon nem. De a kérdező nem az anyukája, ha a gyerek anya ezt elfogadja akkor a kérdező miért akar beleszólni.
A kérdező legfeljebb annyit tehet hogy leül a testvérével és elmondja neki a véleményét az egészről hogy tetszik-e neki vagy sem az más kérdés.
Egy 3 éves gyereket még igenis lehet a jóra tanítsa (verés nélkül is), még rengeteget változhat ő is és az anyukája is aki kezdő szülőként még sok mindet nem csinál helyesen, mint szerintem minden szülő az elején. Csak valaki elismeri valaki meg a mellét veregeti hogy ó nekem milyen szuper a gyerekem én szuper anya vagyok és ezért lenézhetek másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!