Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van ez? Szóval van a...

Miért van ez? Szóval van a tesómnak egy 3és fél éves kisfia...A tesóm nagyon elkényezteti megvesz neki mindent..

Figyelt kérdés
szóval van a tesómnak egy 3és fél éves kisfia...A tesóm nagyon elkényezteti megvesz neki mindent...Jó még gyerek de szerintem akkor sem kéne neki megvenni minden sz*rt...Na szóval az lenne a probléma hogy a gyerek ugráltatja az anyját egy példát írok ami általában lefekvéskor van "anya éhes vagyok" a tesóm elmegy hoz neki enni ok eszik rá 10percre "anya szomjas vagyok" ott a tea a gyerek mellet de mégsem az kell neki ami ottvan hanem ami kinn a konyhába... és nagyon kényes ha nemkap meg valamit akkor elkezd úgy hisztizni mintha verné valaki segítsetek ez így nem mehet tovább jóhogynem majd a n"nyúl viszi a vadászpuskát" lehet hogy én verem ezt nagy "dombra" de ez akkor sem menet így tovább! A válaszokat előre is köszi!
2009. júl. 16. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Mi a kérdés? Hogy miért igy viselkednek a szülők, vagy hogy miért igy viselkedik a gyerek?
2009. júl. 16. 22:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, ha a szülőknek így jó, akkor te nem sokat tehetsz:)

Nálunk is van így néha, ami elég fárasztó persze, de vannak ilyen típusú gyerekek. Pl.: a középső lányom is hasonló. Mi azért megpróbálunk következetesek lenni, nem engedünk meg mindent, így van ez a vásárlásnál is pl. Nagyon nehéz, de kell bizonyos szigor, mert egyre rosszabb akkor, ha valóban minden az ő akaratuk szerint történik. Így szokja meg, később már nehéz lesz az átnevelés!

Beszélj erről a tesóddal, hogy nekik lesz egyre rosszabb, ha ezt hagyják!

2009. júl. 16. 22:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek nagyon egyszerűen "működnek". Addig fog elmenni a követelőzésben a gyerek, amíg hagyod. A hisztit is azért csinálja, mert célt ér vele. Ha a hiszti árán sem kapja meg néhányszor, amit akar, akkor le fog szokni róla, mert nem ér el vele semmit. De te nem tehetsz semmit a helyzet javítása érdekében, ezt a szüleinek kell meglépni, feltéve ha változtatni akarnak egyáltalán a jelenlegi helyzeten.
2009. júl. 16. 22:52
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Nézesd meg a tesóddal a Viasat 3-on megy a Segítség, szülő vagyok! című sorozatot. 3 gyerekes anyukaként találok benne hasznos tanácsot! A tesód jó úton jár ahhoz, hogy végleg elrontsa a gyerekét! De még nem késő változtatni!
2009. júl. 17. 07:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Te nemigen tehetsz semmit. A tesódnak viszont lenne mit!

Semmi gond, a gyerek keresi, hol a határ, amikor már nem engednek neki, de itt nincs határ és mindent engednek neki. Ő meg ezt jó gyerek módjára kihasználja. Ez a dolga, gyerekből van :-)

Igen, nézhetné a Viasat 3-on a "segítség, szülő vagyok" c. sorozatot a tesó! Én is 3 gyerek mellett onnnan tanulok...

Nehéz, mikor lefekvés után közli a gyerek, hogy "szomjas" és sírni kezd, ha nem adok neki: DE: tudom, hogy lefekvés előtt 10 perccel megitattam, így ez csak időhúzás a részéről, ezért simán közlöm válaszul, hogy "jó éjszakát!".

Tök egyszerű.

2009. júl. 17. 08:52
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Soha nagyobb gondja ne legyen a tesódnak a gyerekével, hidd el vannak ennél sokkal súlyosabb problémák is és ha már nagyon fogja fárasztani úgyis megoldja! Mit vársz még egy kicsi gyerektől, csináljon magának vacsorát?
2009. júl. 17. 12:56
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha a tesódnak ez így jó nem értem téged miért zavar. Az ő gyereke és a saját belátása szerint nevelje. Nálunk nincs hiszti szerencsére, de van hogy egy este háromszor is át kell mennem a szobájába valami miatt. Tudom hogy az időt húzza vagy csak még nem álmos és ezért talál ki valami indokot, de nem idegesít. Ennél rosszabb dolgok is vannak. Te mivel nem a saját gyermeked ezért teljesen másként látod a helyzetet mint a tesód. Valószínűleg nem kötődsz hozzá eléggé ami érthető is talán és épp ezért nem tudod el fogadni a rossz szokásaikat. Ki tudja lehet hogy a sajátodat te még jobban el fogod kényeztetni.

Szóval szerintem amit leírtál nem nagy probléma.

2009. júl. 18. 09:58
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
hát nem tudom hány gyerek anyukája írhatta ezt vagy egyáltalán tapasztalatból írta e de nagyon rossz hozzá állás, hogy vannak ettől rosszabb dolgok is. Igenis három évesen a lehető legrosszabb, hogy már ugráltatom és bolondot csinálok az anyukámból. Igen a szűlő a hibás mert van egy közmondás ami ide illő hogy a gyerek nem így születik ezért tenni kell.... mindig is azon az elven voltam és van egy 13 éves lányom hogy a gyerek olyan lesz amilyennek neveljük. Le kell tenni az asztalra már kicsi korában ahhoz hogyha nagyobb lesz hallgasson és felnézhessen ránk valami miatt. Mert ha nem akkor aztán kapkodhatunk tinédzser korban hogy nem hallgat ránk a gyerek. Én ezen az elven neveltem és most ott járunk hogy kitűnő tanuló mert első osztályos korában a fejébe vertem szó szerint a könyvet ha arról volt szó. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk mindent meg tudunk beszélni és ez így van jól. Aki nem tudja ezt kialakítani szülői gyengeség miatt az magára vessen.
2009. szept. 8. 15:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak: Két gyerek anyukája írta és nem úgy értettem hogy ez így helyes és hogy én így nevelem a gyermekemet, hanem hogy ennél súlyosabb probléma is felmerülhet. Legyen az egy tartós betegség vagy az állandó hiszti. Próbálom a gyermekeimet megfelelően nevelni hogy okos értelmes felnőttek legyenek egyszer. Eszem ágába nem jutna könyvel a fejére verni mert nem akar olvasni.

Igazad van, az hogy ugráltatja a gyerek a szülőt nem helyes nagyon nem. De a kérdező nem az anyukája, ha a gyerek anya ezt elfogadja akkor a kérdező miért akar beleszólni.

A kérdező legfeljebb annyit tehet hogy leül a testvérével és elmondja neki a véleményét az egészről hogy tetszik-e neki vagy sem az más kérdés.

Egy 3 éves gyereket még igenis lehet a jóra tanítsa (verés nélkül is), még rengeteget változhat ő is és az anyukája is aki kezdő szülőként még sok mindet nem csinál helyesen, mint szerintem minden szülő az elején. Csak valaki elismeri valaki meg a mellét veregeti hogy ó nekem milyen szuper a gyerekem én szuper anya vagyok és ezért lenézhetek másokat.

2009. szept. 9. 17:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Sajnos én nem értek egyet azzal, hogy majd a gyerek is változik. Hidd el hogy a szülő dolga még egyenlőre hogy a gyerek egyénisége milyen lesz, példákat amit lát stb.. amúgy igen lehet hogy morbid az amit leírtam hogy alsós tagozatban meg úgy általában igenis eljárt a kezem de mostmár és évek óta amióta már nagyobb nem kell még rá sem csapnom mert megtette hatását az, hogy kicsi korban már rögzítettem azt benne hogy én vagyok a szülő ő pedig a gyerek és ezt sem kell félre érteni hogy egy katona stílusban tettem ezt, emellett nagyon jó kapcsolatban vagyunk és úgy gondolom ha valakinek lánya van ez lesz a világon a legfontosabb egy anyának hogy a lánya meg mer vele beszélni dolgokat. Remélem ezt te is eléred majd. Hidd el hogy én sem annak az elvén neveltem fel hogy mindig ütni verni kell, de igenis kell amikor a helyzet úgy hozza, és az a szó hogy verni az elég durva ahhoz a tényhez hogy korának megfelelően rácsapni.
2009. szept. 9. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!