Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Csúnya beszéddel provokáló...

Csúnya beszéddel provokáló gyermekkel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sok mindent próbáltam...volt aki azt mondta hagyjam rá,akkor is csinálta .

Sem a szép szó,sem a bűntetés,semmi sem segít egyértelműen direkt csinálja az 5 éves fiam.

Az unokatestvérekkel(akik már nagyobbak) nyáron azt játszották,hogy csúnyát mondtak és nevettek,onnan tanulta.

Ömlesztve mondja a csúnya szavakat,lassan csak így kommunikál,ha rászólok kinevet,"Kapj el ha tudsz,be-be-be"

2011. nov. 15. 09:47
 1/8 anonim ***** válasza:

talán azért csinálja, hogy felhívja magára a figyelmedet

mondd meg ilyenkor neki, hogy nagyon szereted őt és ilyen okos, kedves kisfiú, mint ő, csúnya lesz, ha így beszél

ezután egyszerűen ne halld meg, amit mond, csak akkor figyelj rá, ha rendesen szól

2011. nov. 15. 09:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálam is volt ilyen. Az vált be, hogyha így beszélt látványosan elnéztem, és pár percig, vagy amíg ez a viselkedés kitartott egyáltalán nem néztem rá, el is fordultam, vagy kimentem vécére.

Az a lényeg hogy ne érjen célt a viselkedése!

2011. nov. 15. 09:56
 3/8 A kérdező kommentje:

De aranyosat írtál és mennyire igazat,KÖSZÖNÖM szépen,hogy nem azt írtad,hogy addig üssem amíg a szájából ki nem serken a vér!!!

KÖSZÖNÖM!!!

Igazd lehet,erre nem is gondoltam ,de igazad lehet!!!

2011. nov. 15. 09:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Pontosan. Ne foglalkozz vele. Akkor minden csoda 3 napig tart. Max. egy hétig.

Vagy... jutalmazd. :) Ha van valami, amire nagyon vágyik, ígérd meg neki, hogy ha nem beszél csúnyán, akkor pár hét múlva megkapja, azzal a feltétellel, hogy ha ismét csúnyát mond, vissza kell adnia.

2011. nov. 15. 09:58
 5/8 A kérdező kommentje:

"Az a lényeg hogy ne érjen célt a viselkedése!"

Neked is köszönöm!

2011. nov. 15. 09:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Pedig aztán elég cifrát tanult. Az elején totál ledöbbentem.

Én is az apja is a nagyszülők is szidva voltak.

mondott olyat is, amit még nem is ismertem! :)

Kitartás!

2011. nov. 15. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy hisz e a Jezuskaban,Mikulasban de gondolom 5evesen meg biztosan...beszelgess vele hogy a Jezuska nagyon szomoru hogy odafentröl ezeket a csunya szavakat hallja..ezert angyalokat küldött hozzad hogy vigyzzanak rad es na beszelj csunyan...mert ö ugyan szeretne ajandekot hozni neked,de ha csunyan beszelsz akkor nem tud hozni...az angyalok itt vannak körülötted es fel is jegyzik maguknak ha eppen csunyat szolsz vagy szemtelenkedsz...:-)

nalunk ez hatasos...9evesen meg hisz a lanyom a Jezuskaban..es ez csodas..nem szemtelen de ha nincs rendben a szobaja akkor jön egy ilyen kis törtenet es mar pakol is...:-)

2011. nov. 15. 10:20
 8/8 anonim ***** válasza:

első vok

a nagyobb tesók azt is szokták mondogatni a kicsinek ilyenkor, hogy "Fúj, szőrös lesz a nyelved!!!)

:-)

2011. nov. 15. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!