Hova vigyem 5 éves fiamat, ahol megmondják van e baja, vagy nincs? Viselkedésről van szó!
Szóval oviban mintagyerek, de tudom, hogy feszült, hisz ahogy kilép az óvódából kifordul önmagából.
Itthon maga a kisördög, kárt tesz a másik dolgaiban, nem viseli el a tesót, önállótlan, nincs önálló véleménye, agresszív, már a torkát szorongatja.
egyébként okos, jóképességű , ami érdekli abban kiemelkedik.
Nem viseli el a "nem2 szót, dühös lesz, ordít. Olyanokat csinál, mint egy kisbaba, ledúrja az ételt az asztalról,a könyveket a polcról, ha egy pillanatig felügyelet nélkül marad.
-Ovi azt mondja nincs vele semmi baj.
- Neurológus azt mondja, szorong és a hiperaktív tünetek jellemzik.
- Pszichológus azt mondja okosabb az átlagnál és ezt nehezen éli meg, hisz sokmindent tud de nem ért+ testvérféltékenység.
- Gyógypedagógus azt mondja van egy kis idegrendszeri "szakadék", éretlen az idegrendszere.
Most ezek után mondjátok meg hova menjek aki megmondja végre hol a probléma. Mert ez így nem lesz jó, felőről mindenkit ez az egész itthoni viselkedése.
Az sem számít ha pestre kell menni, csak legyen már valami!Segítsetek!
A lényeget kihagytam,szóval több szakember is hasonló diagnózist adott nektek, idegrendszert fejlesztő tornára vidd (TSMT ,Ayress,alapozó terápia).
Jó szakembert keress a közeletekben,mi pécsiek vagyunk,gondolom az messze van nektek.
"Még az előzőhöz annyi hozzáfűzni valóm van, hogy nem lehet vele beszélgetni, nem figyel, elrohangál, elneveti. ettől független próbálkozok, de a kétéves tesóval komolyabbn el tudok beszélgetni "
Igen,igen ezek tipikus tünetek,pont mint az én fiam, ezekkel együtt kel őt elfogadni és fejleszetni kell tornával!
Nagyon nehéz,én tudom milyen...
Szia,
Mintha a fiamról olvasnék. Oviban TÚL nyugodt, itthon meg kitör.Körmét rágja, alvásproblémák. A pszichológus semmit sem ért, mivel ott szintén nyugodtan viselkedett, szépen játszott. Szóval 1 évig potyára hordtam. A nyáron már nem bírtam tovább, elvittem egy TSMT terapeutához. A vizsgálaton produkált minden otthoni tünetet, (feladatokat kellett megoldani). A lényeg nagyon nagy fokú idegrendszeri éretlensége van. 2 hónapja csináljuk a tornát itthon, havonta csak 1* kell menni kontrollra, szerintem a havi 1-re próbáljatok meg időt keríteni.
Nekünk már van eredménye. Észrevehetően kevesebb kitörése van. S ha csinálja is , már nem vagyok már mérges, mert tudom, hogy erről egyedül Ő nem tehet!!!
A pszichológus minden otthoni tünetet a tesóféltékenységre fogott.
"A pszichológus minden otthoni tünetet a tesóféltékenységre fogott."
Milyen tipikus...mi is több mint fél évig jártunk a pszichológushoz,nálunk is volt kistesó,a pszichológus ráfogta arra a tüneteket,nem is nézte meg a gyermeket csak kétszer,akkor nélkülem.
Hiába jártunk ennyi ideig a végén mégsem kaptunk az oviban fejlesztést,mert nem írta a pairra rá,hogy fejlesztés kellene,hanem csak,hogy kettőnek számít a csoportban,meg,hogy idegrendszeri éretlenség ,figyelemzavar sejthető.
Az idegrendszeri éretlenséget a gyógypedagógus(TSMT terapeuta egyben) alátámasztotta és egyedül ő tudott ajánlani valamit,hogy mit is kezdjünk a helyzettel,ha én magam nem keresem a megoldást akkor a mai napig semmiféle fejlesztést nem kap a fiam,most 5,5 éves már.
Örülök,hogy nálatok ennyire hatásos a TSMT ,mi nyáron kezdtünk,úgy tűnt nagyon hatásos a viselkedésre,alvásproblémákra,aztán betegség,műtét miatt kimaradt egy csomó idő és nemrég újra kezdtük ,hát...:-( basszus nagyon visszaesett a gyerek,borzasztóak az éjszakák,nappal pedig indulatos,provokál,agresszívebb mint valaha,ebben benen lehet az is,hogy nem tud annyit kint mozogni mint nyáron ,csinálom vele a tornát,véresen komolyan veszem,mert csak ezt a megoldást találtam,semmi mást nem tudok.
Két gyakorlat közben elszalad,kiabál és nevet,hogy kapj el ha tudsz,én pedig próbálom folyamatossá tenni a tornát,a végére leszív idegileg a sok fegyelmezés.
Aztán megkérdezi,hogy igaz ügyes volt ,mondtam neki tegnap is,hogy hát végigcsináltad fiam,de nem fogadtál szót,folyton elszaladtál,elsírta magát,hogy ő azt hitte ,hogy ügyes volt.
Most értem oda,hogy tornázni fogunk...húh...nem lesz egyszerű menet...megyek is.
Köszönöm a válaszokat! Mi is egy évig jártunk pszichológushoz, fél év alatt anynit sikerült megállapítani, hogy sok benne a belső feszültség és agresszió. Nahát, ehhez fél év kellett??ezt az első alkalommal megmondtam. De hozzáteszem ott is szépen viselkedett, de amikor a játékterápiát csinálta akkor sikerült ezt megállapítani. Utána lévő fél évben pedig megállípította a testvérféltékenységet..és elköszöntünk egymástól. Ezután vittem a gyógypedagógshoz, aki az első 5 percen megfigyelte és kapásból rámondta éretlen az idegrendszere. Kaptunk labdatorát. Majd most kell visszavinnem a következő tornát felvenni. Majd rákérdezek ezekre a tornafajtákra amiket ti írtok.
A neurológushoz azért vittem, mert egyszerűen teljesen elfajult itthon a helyzet, mint ahogy írjátok ő is provokál, agresszív, őrjöng ha nemet mondok és nem lehet egyedül hagyni mert valamiben vagy valakiben kárt tesz. Ő azt mondta hiperaktivitást lát, de ugye még kicsi ahhoz , hogy megállapítsa. De én ebben nem hiszek, hisz egy hiperaktív gyerekkel nem tudok beülni a bankba fél órára csendben, egy helyben. Vagy nem bírok nagybevásárolni vele minden konfliktus nélkül. Szóval nem hinném, hogy hiperaktív. ami igaz 100%ban, hogy szorong, hisz viselkedik, de mikor beül az autóba vagy hazaérünk azonnal őrjöng és mindent elkövet, hogy kikészítse a család többi tagját. Tegnap este családlátogatásból jöttünk haza (ott meg is állapították, milyen ügyes), hozzá teszem 1 óránál tovább azért nem maradhatunk, mert utána azért feloldódik és előjön az igazi éne, amiből ugye jó dolog nem sül ki, ezt látom mikor kell indulni. És amikor hazaértünk, beléptünk az ajtón, az volt az első dolga, hogy a konyhából az asztalról, a pultról mindent ledúrt amit csak lehet. :(
Éjszakával nekünk is sokáig gondunk volt, járkált állandóan. Most nemrég külön szobába kerültek, azóta végigalussza az éjszakát. Az elalvással komoly gondok vannak. Éjszaka 11-ig mindent elkövet, rohangál, felébreszti a tesót, ugrál, meg mindent kitalál, hogy ne kelljen aludni. De ha elalszik reggel 6-ig alszik , de csak azóta amióta külön vannak.
Kedves pécsi hozzászóló, azt hiszem mi már beszéltünk levélben egyszer tavasszal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!