Hogy lehet leszoktatni a csúnya beszédről, viselkedésről egy 5éves eleven gyerkőcöt?
Ha nem akarod megverni, akkor terdeltesd a szoba kozepen, vagy fal mellett, feltett kezzel. Buntesd meg, ragd el a kedvenc jatekait.
Magyarazd meg neki, hogy ilyen ronda szavakat csak a buta emberek, gyerekek mondanak.
Es a legfontosabb, otthon egyetlen ronda szot ne halljon toletek!
Ez az, hogy tőlünk nem hall smmi olyat...
Ja, és áprilisra várom a kistesót, nagyon várja, de félek, hogy fog viselkedni.
Holnap beszélek ovónővel, mert azért fura, hogy kisebb-hosszabb ideig nem megy oviba, akkor nincs semmi probléma, és amikor újra megy teljesen elvágják...
Látom nam igazán értitek a problémám.
Ha egyedül vagyok vele, akkor semmi gond, szépen elvan. DE ha a párom itthol van, vagy elmegyünk a mamáékhoz akkor teljesen más. Azért mert mindenki magyaráz, meg dirigál neki, és teljesen összezavarják szegénykémet. Épp elég neki ez is, a szívem megszakad, ha ráordítanak azért, mert a sok magyarázástól már nemtudja szegény gyerek, hogy mit is csináljon, hogy mindenbe megfeleljen:( Nem tudnám ezért "megbüntetni". Nincs ehez szivem!
Pedig vagy a bünti, vagy az, h ha csúnyán beszél, ne halljátok meg. Valszeg figyelemfelkeltés. Tehát ha nem reagálod le, egy idő után rájön, h ez senkit nem hat meg és abbahagyja.
Én a büntiben azért jobban hiszek. A dobozos egész jó, amit előttem írtak.
Ilyen szempontból kicsit keménynek kell lenni, mert így csak romlik a helyzet. Minden óvodában vannak csúnyán beszélők, sajnos ezzel nincs mit tenni (óvónéni sem fog tudni mit csinálni velük), itt csak a szüleik segíthetnének a dolgon, de valszeg nem nagyon érdekli őket, vagy hiába fegyelmezik őket otthon, nem hat.
Köszi mindenkinek!
Holnaptól egyedül leszek vele napközben, már tudom, hogy más lessz minden. Ez a hét borzalmas volt és pont azért, mert ha valmit "beszólt" a gyerkőc anyum is kihozott belőle annyit, hogy az nem igaz... Én ezeken akadtam ki, mert a kicsi annál inkább sem hagyta abba. Én nem mindig reagálok rá, észrevettem, ha megse hallom akkor nem fojtassa. Csak ezt másokkal nehéz megértetni, főleg az idősebb korosztályal. Az a baj, hogy ha én behozok valami "rendszert", ami hatásos, valaki mindig közberont, és újra felborul minden...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!