A 4 és fél éves kislányom elkezdte rágni a körmét. Néha borzasztó csúnya. Mitől lett ez a rossz szokása? Hogyan tudnám leszoktatni?
Figyelt kérdés
2008. júl. 29. 22:07
1/6 anonim válasza:
Általában stressz, félelem miatt szokták a gyerkek elkezdeni rágni a körmüket. Nem történt valami a családban? Nem árt beszélni vele, hiszen attól, hogy még kicsi, nem hülye. A gyerkek még jobban elmondják, ha bánja őket valami. Tudd meg, hogy miért csinálja és mitől jó neki. Vannak körömrágásra lakkok, amiknek rossz íze van, hátha az segít.
2/6 anonim válasza:
Gyógyszertárban lehet kapni keserű körömlakkot.
3/6 anonim válasza:
szerintem is előszőr a kiváltó okot kell megszüntetni. lehet hogy szorong valami miatt. amikor én kicsi voltam akkor anyu nekem is valami nagyon keserűvel kente be a körmöm. soha többé nem vettem a számba.
4/6 anonim válasza:
Szia.Nem tudom mit tehetnél, de valahofgy szoktasd le róla még most.Én 18 éves koromig rágtam, már nemtudom mikor és miért kezdtem, de teljesen a mániámmá vált, és nagyon zavart.Nagyon-nagyon nagy erő, és kitartás kellet hogy leszokjak róla.Szörnyű volt.Szoktasd le róla, amilyen gyorsan tudod.
5/6 anonim válasza:
Igen. Én kislányom is csinálta most 5 éves, de vettem neki keserű körömlakkot és befestettem a körmét, már nem rágja. :)
28 éves anyuka
6/6 anonim válasza:
Az én 4 évesem is rágta! Most kismama vagyok, nagyon várja a kis tesót, és megmondtuk neki hogy ha nem hagyja abba, és nem lesz szép körme mire megszületik a tesója, otthagyjuk a kórházba, és soha többet nem lesz kis tesója!Ennek 3 hónapja.Épp ma kentük be átlátszó lakkal, a szép formás körmeit!Hatott a zsarolás!!A gyógyszertári körömlakk, ami rossz ízű, az nem jött be anno!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!