Van itt olyan szulo, akinek a gyermekenel megallapitottak a megkesett beszedfejlodest?
Én az vagyok aki az elején megkérdezte a hosszasan válaszoló anyukát.
Nálunk semmi szociális elmaradás nincsen és nem volt még a beszédelmaradása miatt sem. A szobatisztaság is teljesen oké 2 éves kora óta (érdekes hogy azt mondta hogy piiii (pisilni kell) ) Így mi bekerültünk simán az oviba, CSAK a beszédjében van elmaradva folyamatosan. Szóval nem tudom hogy ezzel mi a helyzet, mi lehet ez.
Megkésett beszédfejlődésről akkor beszélünk,ha 3 éves koron túli gyerek nem beszél!Nekem ezt mondták a korai fejlesztőben Sopronban.
2006 áprilisban született a kisfiam 34 hétre.
2,5 évesen (31 hónaposan) kb 10 szó volt a szókincse,mindenre csak mutogatott,ö-ő-zött.(de mindent megértett,sőt ismerte a színeket is.)
Próbáltuk nem megérteni,de nem használt.Nem mondanám,hogy agresszív volt,inkább addig mutogatott,odahúzott minket,hogy csak elmagyarázta amit akart.
2008 novembertől 2,5 éves korától 5 hónapig jártunk korai fejlesztőbe Sopronba,és behozta a 13 hónapos lemaradását.Így 3 évesen nappali szobatisztasággal (és szó-fosással :) ) ment is oviba.Ugyan kaptunk papírt Győrből,hogy logopédiai megsegítéssel járhat csak normál oviba,és ezt meg is kapta,más fejlesztésre szerencsére nem volt szükségünk.
Most 5,5 éves,és frappáns megnyílvánulásai vannak,olyan szövege,hogy majd bepisilünk sokszor.Poénkodik,mesél,(néha nagyobbat is mond...)mondókázik,énekel.
Szerintem nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni,ha nem beszél a kislányod,ha egyébként más területen meg szépen fejlődik.
(Babakorában 3 hónapig jártunk Sopronba gyógytornára,mert a mozgása is fejletlen volt.(Szerintem inkább kicsit lusta volt,és nagy súlyú.)
Egy szóval türelem,és meglátod beszélni fog,még lehet meg is unjátok... :)
Szia! Hogy alakul a gyermeked beszéde?
Lehet figyelmetlenül olvastam, de nem volt egyértelmű, hogy egy hangot sem ad ki, vagy próbálkozik, de csak néhány szót tud vagy halandzsál.
Mert nálunk az utóbbi a helyzet, akarna ő beszéni, csak tényleg nem tud és ez sokszor elszomorítja őt. Rengeteget halandzsázik (kb egy 1 éves szintjén) és rengeteg szót mond, de már összekapcsolni nem tudja őket. Most nagyon meg vagyok ijedve, mert az autizmus nem jutott eszembe eddig, de épp most várunk egy gyógypedagógus szakvéleményére, aki az ünnepek előtt mérte fel a 2,5 éves fiamat. Valószínűleg tornára lesz szüksége. Rendkívül visszahúzódó, és néha lábujjhegyen is jár!!! Eddig nem is tudtam, hogy ez baj lehet!És őt is érdeklik nagyon a számok. Úgy félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!