Mit tegyek hogy segitsek a kisfiamnak "okosodni"?
Szerintem ne erőltetsd. Az enyém még furább, nàla kacifántosabb gyerek nincs is;( most tettem fel egy kérdést a problémás kategóriába itt feletted:) talán annyiban ne hagyd a dolgot, hogy mindig próbálkozz valami újjal, hátha. Esetleg játszóház, ahol te is ott vagy? Ugrálás, trampulin, ugrálóvár? Együtt sütés/főzés? Autópálya, mélygarázs, ahonnan legurulnak a kocsik? Az állatos duplo legok, kutya, ló, cica van benne, azokkal játszani, házat épiteni nekik? Garázst a kocsiknak? Te épited és mesélsz közben, ki mit csinál?
Rajzold le a kedvenc mesehőseit , nem baj, ha csak nézi, majdcsak kedvet kap! Viráglocsolás? Ö is locsolhatna kiskannával.
Rakd ki te a kirakót, hidd el, hogy odaül majd. Kicsi egyszerűvel kezd, ne a korának valóval, hogy lássa, milyen könnyű!
Akadálypàlya székekből, párnákból, plédből? Anya is kússzon egyet az alagutban, meg guritsd át a labdákat !
Mi ilyeneket is játszunk, szintén nem játszik egyedül el a fiam 10 percnèl tovább.
Hello!
Az Én fiam is ilyen!!Ő már 6 éves 2 éves kora ota ezt csinálja bölcsi,ovi,doki,védőnő is azt monta nincs mit tenni!!Most ott tartunk,hogy jövőre suli szeptember elején iskolaérettségi felmérés!Nevelési tanácsadóhoz,psziologushoz kell járnunk,mert hiperaktív a szentem.4 Éven keresztül hiába modtam hogy nem köti le semmi nem rajzol,játszik nem ül le ha olvasok neki csak addig van nyugton amíg mesét néz!!Sajna tt az eredménye hogy hittem mindenkinek!!!!Ne hagyd magad harcold ki hogy foglalkozzanak ezzel a "problémával".
Próbáld meg, hogy együtt játszotok amit ő szeret, ha tépkedni, akkor tépkedni, ha építessz legóból valami kisebb tornyot, ledűteni. Eleinte igencsak nem rendeltetésnek megfelelően játszanak a játékokkal, ami nagyon zavaró lehet nekünk szülőknek, de hagyni kell. Ebből lesz aztán az igazi játszás. A tv-t bizony hanyagolni kellene, és hagyni, hogy játszon.
Egyébként a férjem az előbb mondta kérdezzem már meg, hgoy kell elérni, hogy egyedül játszanak a gyerekek. Kislányunk épp 5 mostanában ránk szállt. De ő már nagyobb, és tud is maga játszani, csak a mértékeit mérlegeli, kicsit sírt, ráhagytuk és már játszik is. Én mikor kicsi voltam sajnos szopiztam sokáig, és mikor nem játszottak velem, akkor én sem játszottam, hanem tök jól szopiztam akár egész nap is. Tehát ha van cumi, vagy szopi, azt is el kellene venni, mert abba nagyon beletudják magukat élni. Kezdj el vele játszani, majd mondd kimégy wc-re míg ő folytatja, aztán ezek az idők egyre hosszabbak legyenek. Próba szerencse !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!