Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek hogy segitsek a...

Mit tegyek hogy segitsek a kisfiamnak "okosodni"?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves 8 hónapos,és nem köti le semmi! Millió játékát épp most készülök elrámolni mert csak a port törlöm róla,soha hozzá nem nyul semmihez1 Elkezdte most az ovit ott is félrehuzódik nem érdekli senki semmi. Ha leülök vele játszani,elmegy,nem érdekli a könyv a kocka a legó semmi! Beszélni sem nagyon beszél csak vagy 10 szót mond. Csak a tv-t nézi meg a zenéit hallgatja videói nézi csak az köti le. Ha kikapcsolom a tv-t vagy a muzsikáit,elpöszmötöl de nem játszik! Szemetet szed,papirt tépked....ennyi. Millió orvosnál voltunk azt mondják nincs mit tenni várni kell. Az oviban is azt mondják ,nem autista nem tudják mi baja,lehet hogy semmi1 :-( Van még valakinek ilyen kis FURA gyermeke?
2011. szept. 24. 17:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
picit off, mert én erre kaptam fel a fejem: nem hisztizik a kikapcsolásra? nekem ez fura, mert az én fiam is nagy tévés, bár nála ez olyan, hogy nonstop beszél és kérdezget közben, 3 percenként valamit hoz és játszik közben, de a lényeg: kiakad ha tv kikapcsolom, csak úgy. Nem érti miért nincs mese, merthogy én is próbáltam már csökkenteni a tv-t, szerencsére mondom ő nem csak ül és nézi, olyan időszaka is volt, de már nagyon aktív közben is, előtte is, utána is és sokat van levegőn. Na de ha kitaláltam hogy akkor tv nuku, max 1 mese naponta, ordítás lett a vége. Ha a fiad ennyire szereti nézni és lényegében semmi mást nem csinál, akkor hogyhogy nem tiltakozik e kikapcsolás ellen?
2011. szept. 26. 06:34
 12/21 A kérdező kommentje:
tiltakozik, sikít egyet de hamar bele is nyugszik,elpöszmötöl mással.Ha mennek az oktatómesék vagy gyerektorna ö is mondja és csinálja,mutogat a kis ujjával meg mondja a betüket,meg ilyesmi. Tulajdonképpen az én fiam nagyon akaratos és hisztis,de hamar bele is nyugszik a dolgokba.Ami engem igazán aggaszt hogy az oviban is már 3 hete jár,de még mindig nem játszik,nem teremt kapcsolatot a többi gyerekkel,inkabb félrevonul,és a játszótéren,vagy itthon ugyanez a helyzet,(pl ha jön hozzánk valaki. Magába pöszmötöl,és nem hajlandó szinte senkivel sem szóba állni jóformán rajtunk szük családi körünkön kívül! :-(
2011. szept. 26. 13:07
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltetsd. Az enyém még furább, nàla kacifántosabb gyerek nincs is;( most tettem fel egy kérdést a problémás kategóriába itt feletted:) talán annyiban ne hagyd a dolgot, hogy mindig próbálkozz valami újjal, hátha. Esetleg játszóház, ahol te is ott vagy? Ugrálás, trampulin, ugrálóvár? Együtt sütés/főzés? Autópálya, mélygarázs, ahonnan legurulnak a kocsik? Az állatos duplo legok, kutya, ló, cica van benne, azokkal játszani, házat épiteni nekik? Garázst a kocsiknak? Te épited és mesélsz közben, ki mit csinál?

Rajzold le a kedvenc mesehőseit , nem baj, ha csak nézi, majdcsak kedvet kap! Viráglocsolás? Ö is locsolhatna kiskannával.

Rakd ki te a kirakót, hidd el, hogy odaül majd. Kicsi egyszerűvel kezd, ne a korának valóval, hogy lássa, milyen könnyű!

Akadálypàlya székekből, párnákból, plédből? Anya is kússzon egyet az alagutban, meg guritsd át a labdákat !

Mi ilyeneket is játszunk, szintén nem játszik egyedül el a fiam 10 percnèl tovább.

2011. szept. 26. 14:30
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod,mindent ki fogunk probálni :-)
2011. szept. 28. 00:03
 15/21 Becsee ***** válasza:

Hello!

Az Én fiam is ilyen!!Ő már 6 éves 2 éves kora ota ezt csinálja bölcsi,ovi,doki,védőnő is azt monta nincs mit tenni!!Most ott tartunk,hogy jövőre suli szeptember elején iskolaérettségi felmérés!Nevelési tanácsadóhoz,psziologushoz kell járnunk,mert hiperaktív a szentem.4 Éven keresztül hiába modtam hogy nem köti le semmi nem rajzol,játszik nem ül le ha olvasok neki csak addig van nyugton amíg mesét néz!!Sajna tt az eredménye hogy hittem mindenkinek!!!!Ne hagyd magad harcold ki hogy foglalkozzanak ezzel a "problémával".

2011. okt. 1. 23:35
 16/21 A kérdező kommentje:
ok,köszönöm hogy írtál,az anyósom a legagyvérzésebb, azt mondja nekem,hogy én ne mondjam hogy az ö unokája más mint a többi gyerek....sikoljunk már el a probléma felett,hátha a gyerek jó hülye lesz! ááááááá,az agyamra megy,na mindegy az ovoda sokat segit ott várunk hogy megváltozik-e a gyermek,ha nem megyünk tovább 3 éves kora után,én nem hagyom annyiba tuti! nektek is minden jót kívánok! :-) üdv.
2011. okt. 2. 17:45
 17/21 anonim ***** válasza:

Próbáld meg, hogy együtt játszotok amit ő szeret, ha tépkedni, akkor tépkedni, ha építessz legóból valami kisebb tornyot, ledűteni. Eleinte igencsak nem rendeltetésnek megfelelően játszanak a játékokkal, ami nagyon zavaró lehet nekünk szülőknek, de hagyni kell. Ebből lesz aztán az igazi játszás. A tv-t bizony hanyagolni kellene, és hagyni, hogy játszon.

Egyébként a férjem az előbb mondta kérdezzem már meg, hgoy kell elérni, hogy egyedül játszanak a gyerekek. Kislányunk épp 5 mostanában ránk szállt. De ő már nagyobb, és tud is maga játszani, csak a mértékeit mérlegeli, kicsit sírt, ráhagytuk és már játszik is. Én mikor kicsi voltam sajnos szopiztam sokáig, és mikor nem játszottak velem, akkor én sem játszottam, hanem tök jól szopiztam akár egész nap is. Tehát ha van cumi, vagy szopi, azt is el kellene venni, mert abba nagyon beletudják magukat élni. Kezdj el vele játszani, majd mondd kimégy wc-re míg ő folytatja, aztán ezek az idők egyre hosszabbak legyenek. Próba szerencse !

2011. okt. 3. 00:28
 18/21 anonim ***** válasza:
Ja, és beszélgess vele, ha nem is válaszol, de te legyél aki szól hozzá, vagy valaki a családban, ne a tv. A tv-hez biztos nem fog visszaválaszolni, nem is kérdezi, de nem is jegyez meg semmit , mert mégiscsak tv. A szülőnek igen fárasztó lehet nekem az volt mert alapjábavéve csöndes vagyok, de nagyon tudtam, hogy a sok szöveg jót tesz. Így beszéddel nem is volt gond.
2011. okt. 3. 00:30
 19/21 anonim ***** válasza:
2011. okt. 3. 22:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Bocs, még az előző. Nálatok nincs ilyen vagy hasonló?
2011. okt. 3. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!