22 hónapos kisfiamnak még csak 2 foga van, azt is hónapokig szenvedte ki. Más is van ilyen helyzetben, mikor jöttek ki a fogak?
Ez tényleg nagyon kevésnek tűnik.
Én is elvinném fogorvoshoz!
Én úgy tudom ha nem jönnek ki a fogak bizonyos korig akkor felvágják a kicsi ínyét hogy kitudjanak bújni.
10 hónapos kisfiamnak most jön az 5. foga.
Nem tűnt fel a védőnőnek, gyermekorvosnak? Ez nagy gáz!!!!! Mit eszik? És hogyan?
Biztos 2?????
Nem 12?????
Hasonló ciőben járunk, de mi kicsit jobban állunk nálatok. 20 hónapos kisfiamnak még csak most jött ki a 6. foga. Nagyon lassan jönnek, de mondjuk látom, hogy duzzadt még két helyen az ínye, szóval lassacskán jönnek azok a kis fogacskák. Kérdezd meg a doktor néniteket, hogy mit gondol erről? Én mondjuk nem igazán hiszek az ilyen ínyfelvágásban.... Miért nőnének attól jobban a fogak? Mindenkinek áttöri az ínyt, szerintem!
De figyelj! Hallottál Te már olyanról, hogy valakinek nem nőnek ki a fogai?! Én nem! Szóval nyugodj meg, de ártani semmiképp nem árt, ha megnézeted egy dokival...
Mitől annyira GÁZ ez?! 14:50-es vagyok, de most olvasom az előttem szólót.
Az én fiam mindent ügyesen eszik az öt és fél fogával.
Nekünk a kutacsa is nagyon lassan nőtt össze, még mindig van egy ici-pici. Nehezen épül be neki a kalcium a csontosodásban. És ezért van a késői fogzás is. De kérlek, ne hozz más mamira szívbajt, mert rémes stílusban válaszolsz. Bizonyára feltűnt a dokinak is, meg a védőnőnek is. Mert az enyémeknek is feltűnt, de megnyugtattak. És igazuk lett, lassan ugyan, de jönnek a fogak. Nem kell ilyen szívbajosnak lenni! Relax, kedves előttemszóló! =)
Én vagyok, aki szerint gáz.
Minimum egy rtg kellett volna, hogy vannak -e fogcsírák.
"Elkésett fogzás az, midőn még a 10-12-ik hónapban sem tört át fog, vagy később a rendesnél nagyobb időközökben jelennek meg. Végletekben szintén igen ritkán fordul elő; káros annyiban, hogy a táplálkozás emiatt nehezített. Számbeli eltérés-ről is lehetne szó, a mi szintén igen ritka s rendesen a serdüléskori fogazatnál fordul elő a tejfogak benhagyása következtében."
Megint a gázos:
"Késő fogzás, amelyben a meszesedés, a megnyúlás, a kitörés a normálisnál később következik be, aminek oka szisztémás anyagcserezavar (pl. hypothyreoidismus)."
"gázos" vagyok.
Én csak annyit mondtam, hogy azért utána kellene ennek vizsgálódni, hogy mi lehet az oka.
Akár vitaminhiány, anyagcsere probléma, mittudom én.
Nem pánikot akarok kelteni, DE:
engem is nyugtattak, hogy nincs baj a babám 3 hónaposan benőtt kutacsával, sok ilyen van. Nyugtatott orvos, mindenki.
Aztán csak elmentünk egy rtg-re és a Bognár prof-nál kötöttünk ki korai varratbecsontosodás miatt, aki azonnali műtétet javasolt, az akkor 7 hónapos fiamnak.
Ez a betegség 6000-ből 1 babát érint. Mégis beleestünk.
Én azt mondom egy-két vizsgálat nem ártana.
Bocs, ha pánikkeltés hangulata van, de saját tapasztalat a nyugtatásos szöveggel csak struccpolitikát folytattok.
De ti tudjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!