Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 22 hónapos kisfiamnak még...

22 hónapos kisfiamnak még csak 2 foga van, azt is hónapokig szenvedte ki. Más is van ilyen helyzetben, mikor jöttek ki a fogak?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 11:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja és nálunk a korai csontosodást anyagcsere probléma okozta.

Fiamnak már megvan minden foga 1 híján. Neki pont ezért jött ki hamar mind.

És lehet, hogy mégegyszer fel kell nyitni a koponyáját.

A fordított helyzetnek is oka van/lehet.

2011. jan. 26. 16:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Ajjajj össze ne vesszetek miattam. Szóval fogcsírák vannak az biztos, mert voltunk MR vizsgálaton és ott szépen látszanak, de neki van egy genetikai rendellenessége amire ugye mindent rá lehet fogni. Anyagcsere problémája 100%, hogy van, na ne tudjátok meg milyen harc árán tudunk gaszroenteorológushoz eljutni. Gyakorlatilag 1 éve nem alszunk, már mindent próbáltam mindentől puffad a szél éjjel kezdi el kínozni a legjobban, a gyerekorvos legjobb tanácsa hónapokig az volt h rakjam külön szobába, na ezt tegye el magának. Nagyon bízom a gasztróban, hogy tud segíteni! Ha ő sem akkor nem tudom mit tegyek:-( az evése a pocakja miatt is nem egyszerű, a fogai miatt talán nem lenne gondja, de két fognak megfelelően pépesítem a kaját neki. Vajas kenyeret pl. tud enni:-)
2011. jan. 27. 08:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a koponyaműtétes, "gázos". Látjátok,, hogy sajnos igazam van és sajnos beteg a baba.

Kérdező: endokrinológiára nem kell járnotok?

Nekünk kell a túlzott csontosodás miatt.

Remélem mindkét gyermek egészséges felnőtt lesz.

Én fiam most 2 éves és a magas tsh miatt rendkívül mozgékony, ingerlékeny.

A fejét lehet, hogy megint műteni kell. Háááát, ezt sem kívánom senkinek.

2011. jan. 27. 11:51
 14/19 A kérdező kommentje:
Egész pici korától járunk az endokrinológiára de nem az anyagcsere probléma miatt, hanem azért, mert mikropénisszel született és már túl vagyunk három hormon kezelésen azóta. Az anyagcsere problémát soha nem vették komolyan, pedig egészen pici korától szenvedünk vele:-(
2011. jan. 27. 13:13
 15/19 A kérdező kommentje:
Tudjátok én is abban reménykedtem, hogy nem lehet baj, hiszen annyira vártunk és olyan nagyon sok évet vártunk rá. Egy nagyon ritka genetikai rendellenessége van a kicsinek itthon az orvosok gyakorlatilag hozzá sem tudnak szagolni, mert az országban ő van egyedül, arra pedig lusták vagy nem is akarják, hogy külföldi szakirodalomban utána nézzenek, inkább csak néznek ránk bambán és néha olyan hülyeségeket mondanak, hogy égnek áll a hajam.
2011. jan. 27. 14:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Én vagyok az, a harmadik. :) Mármint én azt hiszem, hárman levelezgetünk itt. Nekem van a 20 hós kisfiam.

Őszintén sajnálom, ami a babáitokkal történt. Nem szívesen lennék a helyetekben! Szívesen segítenék, ha tudnék, mert nagy teher van Rajtatok.

És "gázos"! :) Én is azt mondom, hogy utána kell járni, de nem szabad szerintem itt úgy reagálni, mint Te reagáltál először. Sokan kétségbeesve fordulnak az ilyesféle fórumokhoz, hogy tájékozódjanak, más is van-e rajtuk kívül hasonló helyzetben. De semmiképp nem szeretnélek kioktatni, félre ne értsd a hangnemet! Egyszerűen csak mondom.

És az eredeti kérdezőnek: Vigyázz Te is a kismanódra, hidd el, minden rendben lesz! (És ez nem struccpolitika, hanem a pozitív gondolkodás félgyógyulás! Ez tapasztalat!) A fogacskák jönnek majd szép lassan. Fel a fejjel!

Mindkettőtöknek és a babáknak is jó egészséget kívánok!

2011. jan. 27. 21:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat az mindíg jól jön:-) a kicsi egyre szebben fejlődik nyílván le van maradva de én annak örülök, hogy amit megtanul azt nem felejti el és ez is nagy lépés!
2011. jan. 28. 14:42
 18/19 anonim válasza:
Tudom, hogy már rég volt aktuális a kérdés, de most találtam rá a kérdésre a keresőben. Csak annyit szeretnék írni, hogy nem feltétlen áll a kései fogzás hátterében betegség. Nekem egy éves koromban bújt ki az első fogam és édesapám is szintén ilyen kései fogzó volt. A most 10 hónapos kisfiamnak szintén csak most jön az első két foga, ami nagyon lassan akarja csak áttörni az ínyét. Egyikûnknek sincs semmilyen betegsége. Örökletes. Remélem segítettem azoknak az anyukáknak, akik erre tévednek!
2014. febr. 12. 21:48
 19/19 anonim ***** válasza:
2014-02-12 21:48 hozzászóló: az egy dolog, hogy nem segítettél, de legalább hülyeséget írtál. 1 évesen az első fog egyáltalán nem számít későinek! Remélem, én is hozzátettem ezzel egy 5 évvel ezelőtti kérdéshez. :D
2016. ápr. 9. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!