Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan anyuka aki úgy...

Van itt olyan anyuka aki úgy érzi ő mindent megtesz mégis az ő fia a legkezelhetetlenebb?

Figyelt kérdés

Egyszerűen néha szeretnék világgá menni olyan rossz a 3éves fiam.

Reggel 6kor kel kb este lefektetem fél 8 -8kor de fél 10 mire elalszik.Napközben már szinte nem hajlandó aludni,mégis esik össze.Van egy egy éves testvére akit folyamatosan bánt,ver,csíp ,mar.

Folytonos agresszivitás van benne.egyfolytában beszélgetek vele,hogy miért nem szabad,mindent elmagyarázok,mégsem javul.Az oviban is ezzel a problémával küszködünk.

Ma már olyan szinten vagyok,hogy legszívesebben elköltöznék.egyszerűen mintha minden anyai nevelő képességem csődbe ment volna azt érzem!

Sajnos nem tudom leírni ezt a fajta rossz kedvet és keserűséget amit érzek.Mintha folyamatosan ásnék egy gödröt amiben víz van amit ki szeretnék szedni ,de mindig vissza jön a víz bele..

Azt érzem sehova sem jutok.Nem tudok pihenni sem mellettük.Amikor a pici elalszik és leteszem a nagyot,felkölti,onnantól tiszta zizi a kicsi is..

egyszerűen nem tudom mit tegyek.segítségem nincs,nagyik messze laknak.Az apjuk még annyit sem ért hozzájuk mint én.A nagyobbik kicsi kora óta rossz alvó első perctől kezdve.Hihetetlen energia tombol benne...van valami ötletetek,mert már tökre el vagyok keseredve és nem ,hogy mosolyognék ,sírni van kedvem.

azt hittem az ovival megoldódik minden,de borzalmasan nehezen megy a beszoktatás,nem akar elszakadni tőlem,nekem meg már levegő kellene...

2011. szept. 10. 14:27
1 2
 11/13 anonim válasza:

A helyzet nálunk is ez. Fizikailag/idegileg/agyilag elfáradtunk az apjukkal. Nagyszülő nincs közel. A fiúk 2 és 4 évesek. A nagyobbik megkésett fejlődésű, pl. nem beszél. Iszonyú nehéz, néha már sírok, annyira nem bírom nonstop-ban. Néha meg elmennék sétálni, vagy elszöknék előlük. Csak néha 1 óra is segítene. Azt hittem, egyedül vagyok ezzel a gonddal. Ráadásul alkalmi süketek, és csak azt csinálják, amihez kedvük van.

Berenike

2011. szept. 14. 19:02
 12/13 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak üzenem.Nem nem vagy egyedül.Nekem hihetetlen energia tombol a nagyban,persze ez a kicsire is kihat és felpörgeti,pedig a kicsi tök nyugis gyerek lenne,mikor egyedül van olyan jól elvan magában is.A nagy sosem tette ezt meg,mindig rám szorult.Most talán kicsit könnyebb lesz mert ovit kezdtük-épp ma hagytam ot először aludni,meglátjuk,minden esetre már nekem is a végén volt a dolog,egyenes út a diliházba:)..nah jó azért nem ennyire,de nagyon kiakasztó tud lenni.

Imádom ,az életemet is odaadom értük bármikor,de egyszerűen muszáj néha egy kis magány..ami nincs ugyebár,persze az apjának könnyebb,mert ha kicsit tol a munka idején,még kevesebbet van itthon..nem vallja be,de néha érzem és sztem jól érzem,hogy ezért van,hogy mindig van valami dolga...:(

2011. szept. 15. 10:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát nem irigyellek, nekem tesóm 11 éves és még most kezdi kinőni az ilyeneket...sztem is nagyon hasznos lenne, ha valami sportra járatnád, biztos szeretné a focit az általában mindenhol van vagy úszni, a víz még több energiát kiszív az emberből. véletlen am nem féltékeny a húgára? általában ez is gond szokott lenni. mond meg neki, hogy ha sikerül elaltatnod a picit játszol vele, feltéve hogy jó lesz és nem kelti fel. és ha javasolhatom, ha elkezd valamin hisztizni, ne állj le vele veszekedni mert csak belelovagolja magát ö is, majd ha tényleg felébred a pici akkor mond meg neki h ha legközelebb csendben marad akkor többet játszhattok. lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de hidd el előbb utóbb rájön, hogy jobban jár ö is ha nyugton marad. és ami a legfontosabb, az a következetesség :)
2011. szept. 27. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!