Hogyan reagáljam le a dolgot?
A szomszéddal ne foglalkozz, ezentúl nem jártok össze és kész.
A fiadnak meg mondd el az igazságot, hogy x néni nem szeretné, ha együtt játszanának. A gyereknek is legjobb mindig igazat mondani, felesleges bármilyen mesét kitalálni. El fogja fogadni a helyzetet.
Túl sokat??? nem hiszem,(bár lehet én tévedek) vegyesen voltak, hol nálunk, hol nálunk, közvetlen szomszédról van szó. átjárás volt, egyik pillanatban ott voltak a gyerkőcök,másikban már nálunk.
Tény hogy ott valamivel többet voltak, mivel nálunk kicsi baba van és ugyebár gyakran alszik még, így a zajongás miatt (gyakran felkeltetté) sokszor ki lettek tessékelve. De nekem nem is az a gondom hogy nem engedik át mert esetelg túl sokat vannak ott, hanem azzal hogy ezt mint szülők mi nem beszéltük meg, csak egyszer azzal jött haza a fiam, hogy xy nem engedi hogy átmenjen, utána azzal jön haza hogy hazakergették...mindezt persze zokogva mert nem értei hogy miért... és sorolhatnám. Először nem hittem a fiamnak, azaz nem akartam elhinni hogy nem akarják beengedni, csak miután fültanúja lettem annak hogy a fiam megkérdezte hogy átmehet e az anyuka válasza az volt hogy NEM. Ehhez képest a másik szomszéd két gyereke vígan ott játszott a teraszon. Nos nekem ezzel van bajom. Ha az anyukának sok az én gyerekem, akkor jöjjön és mondja el nekem a problémát és én majd megbeszélem a fiamat.
Én biztos,hogy megkérdezném ,hogy végül is mi a gond,nyugodtan illedelmesen.Már csak a tisztázás végett is,mert évekig-évtizedekig élhettek még egymás mellett és nem kell a harag.Legalább te is tisztán látod és a szomszéd nő is kiadja mi a gondja.ettől függetlenül én tuti,hogy már azért sem engedném át hozzájuk a gyereket,de ez én vagyok,minden esetre szeretem tisztán látni-érezni a dolgokat,nem homályban tapogatózni.Utáne ráérsz kombinálni,de sztem felesleges!
Valami történt ami nem tetszik neki,de én saját írásomól ..amit előzőleg íírtam a barátainkkal kapcsolatban..okultam abból,hogy sztem nem a gyerekkel van valójában a gond,mert a gyerekek nevelhetők,taníthatók,irányíthatók,hanem sztem a felnőttekkel van a gond,tehát sztem valami zavarja benned a szomszédban,de ez csak az én véleményem..ezét a legtisztább megkérdezni,harag,köpdösés,sértődés nélkül..aztán kiderül.Nekem is 3éves a nagy a kicsi 1éves ,most érett meg arra a szintre a nagy,hogy tud játszani a kicsivel
hidd el neked is hamar behozza a pici,már tavasszal együtt játszahatnak,vagy nyáron és magasról teszel rá,hogy a szomszéd mit ,hogyan old meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!