16 hónapos kisfiam miért nem akar főzeléket, kanalas dolgot enni?
NE erőltesd,ne fogd le,ne tömd...Szerintem tök jó dolog h önállósodni akar,gondolj bele,amíg eszik,mosogathatsz,ehetsz te is kényelmesen!tudom bosszantó a maszatolás,de ők már csak ilyenek,még nem olyan finomak a mozdulataik.Tedd oda neki a kanalat,egyél te is,úgyis nézni fogja te mit csinálsz,és utánozni fog.Néha csempéssz a szájába egy-egy kanállal,csak úgy mellékesen...én is így csinálom.Mert a kaja vége felé,mikor elkezdi kenni szét,meg ilyenek akkor még tátja a száját elfogadja,de ő maga már nem enné.De minden gyerek más,én azt mondom,ha a gyerekem 4 évesen takarítani meg mosogatni akar,nem állok az útjába :D
Meg fog tanulni enni kanállal,de lehet kapni műanyag villát is,az lehet jobban tetszik neki,mert fel tudja rá szúrni a kaját,az könnyebb mint a kanállal bíbelődni.próbáld ki.Vagy adj neki "igazi kiskanalat",ne műanyagot.Attól is nagynak érezheti magát.Tedd mellé,majd csinál vele vmit.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!