Milyen hatással van a gyerekre, ha üvöltözik vele a szülő és olyan dolgot vár el tőle amit képtelen megcsinálni ("ha nem lesz kész/nem csinálod megpofozlak szöveg")?
nincs gyerekem, de elgondolkoztam, hogy hogyan nevelném.
Üvegbúrában, mint engem, aztán majd adja az élet a pofonokat,
vagy azt mondanám, hogy nézd meg mennyit tanult, melózik X, ezért ő ezt eheti, itt üdülhet, ilyen a kocsija, megvan az anyagi biztonsága, stb, és itt van Y, vagy éppen én... és ezért kettes jegyért üres kiflit kapsz, ötösért meg rántott húst.
vagy hogy neveld ???
a szüleid tehetetlenségükben üvöltöznek veled (ami rossz módszer), mert ők már látják előre, hogy aki nem hajt, nem fog megélni, aki nem önállósodik, az egész életében egy anyámasszony katonája lesz, aki nem szokja a munkát, az felnőtt korában már nem fogja megtanulni, és lecsúszik.
Ha veled üvöltöznek, mondom, nem jó módszer, de gondolkozz el rajta, miért csinálják. Talán belátod, hogy nem rosszat akarnak neked.
Nálam az anyám mindig vert és üvöltött. Ha nem csináltam azért, ha megcsináltam azért. Szerinte rosszul csináltam meg ami lehet, hogy igaz de én igy tudtam. Ha váetlen az jó volt amit csináltam akkor talált mást. Azt érte el, hogy egy idő után nem csináltam semmit. Minek csináljam ugyis pofan és büntetés, üvöltés a vége.
Szerintem az az ember aki tehetlen az üvölt és csapkod, és itt nem csak a szülökre gondolok. Ez a saját tehetetlensége leplezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!