Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak még a 4 éves...

Mit csináljak még a 4 éves kislányommal?

Figyelt kérdés
4 éves lesz nem sokára a kislányom!olyan nehezen akart a pelusról leszokni is és most meg minden éjjel bepisil!már nem tudom mit csináljak hiszen már mindent elkövettem hogy este a fel kell kelni bilibe kell pisilni anyának szóljál meg ilyenek!már nagyon elvagyok keseredve kérlek titeket írjatok valami jó tippeket!!!
2011. szept. 4. 20:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az szerintem hülyeség, hogy ne pelenkázd, meg parancsolj rá, hogy ne pisiljen be.

Hiába parancsoltam volna rá, ha egyszer nem tud felébredni éjszaka. Ha leesik az ágyról nem veszi észre, ha bepisil és a hideg pisiben alszik, azt sem veszi észre, de volt, hogy bekapcsolt a tesó légzésfigyelője tőle 2 méterre, meg sem moccant rá. Mivel nem tudja irányítani, a bepisilést alvás közben, nem sok értelme lenne ráparancsolni. (nappal 2 éves kora óta nem volt gond)

Pelenkával kapcsolatban, meg igen, én is pelenkáztam, mert hiába próbáltam ébreszteni (ami abból állt, hogy alvás közben kivittem a wc-re, félálomban vagy pisilt vagy nem) semmi értelme nem volt, mert nagyon sokszor volt baleset, napi 1 mosás volt emiatt. És inkább pelenkáztam, minthogy ne vegyem észre időben, hogy bepisilt és megfázzon.

Ja, 09.04 21:05-ös válasz volt az enyém, és azóta sem pisilt be a lányom :))

2011. szept. 10. 14:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Én biztos vagyok benne ennek oka van.

A nagy fiam volt bepisilős, nem minden éjjel, de éjjelente kétszer szó szerint moccant az ágyban ez volt a jelzés, hogy pisilni kell és ha nem moccantam, akkor bepisilt. És nála nappal is volt, hogy becsurgott, egyetlen csepp, de azt a bugyit már nem adtam vissza rá-szóval sokat kínlódtunk.

És érdeklődtem, azt mondta egy urológus mellett nővérkedő idős asszony, nem működnek jól a záróizmai, nem elég erősek még, hogy megtartsák a vizeletet, akár 9 éves koráig is eltarthat a folyamat. Na hittem is meg nem is.

Aztán a kicsi 2 évesen lett szoba és ágytiszta, egyetlen egyszer nem kel éjjel pisilni, egyetlen egyszer nem pisilt be, nem csurgott be neki. Sőt volt egy nagyon komoly hasmenése és ő felébredt éjjel és visszatartotta míg kiértünk a vécére. A nagynál, ROTA fertőzésnél vissza kellett adnom rá a pelust, mert dőlt belőle.

És rájöttem, nem beszélt hülyeségeket az az ápolónő, valóban a záróizmok a ludasak a nagynál. Most 5 éves, ma már nem kel fel éjjel, nem pisil be és nem csurog be neki, mert megerősődőtt.

Mondjuk én is inkább ágyneműt mosok, ügyeletben vagyok, hogy észrevegyem a moccanást, mint a pelus. De tényleg 5 éves korra ért meg rá igazán ő. A kicsi meg két éves volt.

Úgyhogy ne hibáztasd a lányod, nem biztos, hogy direkt csinálja, vagy az ő hibája. Ha téged megnyugtat adj rá pelust, de ne veszd el a türelmed és ne tégy szemrehányást.

2011. szept. 10. 21:14
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!én is így gondolom!hiába parancsolok rá hiába mondom szépen csúnyán sajna maradt a pelus!majd meglátjuk hogy alakul de remélem hamar átesünk ezen is majd!
2011. szept. 10. 21:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Ez a rá parancsolás,eleve rossz ötlet,esetleg büntit ne helyezzen kilátásba? ?????

Majd ha érett lesz rá,akkor nem fog.Fiam 3 éves ,nappalra szobatiszta,de éjszakára kell a pelus. Probáltuk pelus élkül,de se a pisiben való alvás,se az állandó pisisszag/foltok nem egészségesek. Inkább pelus éjszakára.

2011. szept. 11. 20:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem ráraknám a pelust. Nem hiszem, hogy lustaság, hanem nem érzi még, nem ébred fel rá.

Az éjjeli pisiltetésre álmában azt olvastam, hogy nem jó ötlet. Már részletekre nem emlékszek.

Már kipróbáltál dolgokat gondolom, szerintem próbáld ki ezt is.

Pisiltasd meg alvás előtt. Aztán ne mondj semmit a pisilásról. Mikor elalszik, suttogj neki, hogy ma éjjel száraz marad a pelus. Ügyes kislány vagy, okos vagy, száraz marad a pelusod éjjel.

Én majd elájultam, mikor ezt legelőször kipróbáltam, bár más témában. Egy szobában kellett aludnom apósomékkal egyszer egy motelban, és úgy horkolt, hogy nem normális. No mondtuk neki, hogy ne horkoljon, és abbahagyta. De aludt totál hallattszott a szuszogásán. A kisfiamnál is próbáltam ezt ovi kezdéskor, hogy jó napja lesz oviban, és ettől e vagy egyébként is, de gyorsan beszokott. Első két nap nem volt maga szegény gyerek.

Suttogj neki, ártani nem árthat.

2011. szept. 12. 15:22
 16/16 anonim ***** válasza:
December végén tölti a 4-et a fiam és az éjszakai alváshoz még nekünk is kell pelus. Ez van. Persze hogy jobb lenne, ha nem kellene, de nem tudom erőltetni, amíg reggelre pisis a pelus, nem érett meg rá. Kitartás csajok.
2011. szept. 12. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!