Baj, ha 4,5 éves kisfiamnak még nincs rajzkészsége?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 13:52
1/14 anonim válasza:
Ez attól függ mennyire nincs. Ha csak fírgálgat akkor fejleszteni kéne.Az én lányom 3 és fél éves emberi alakokat rajzol.A sógornőm óvónő és ő meséli,hogy milyen korban mit kéne csinálniuk.
2/14 anonim válasza:
Áááááá, ne ijedj meg! A kisebb fiam 4 éves koráig egyáltalán nem rajzolt, néha színezgetett. Aztán kb 4,5 évesen egyszer csak elkezdte, 2 hónap múlva 3. lett a kerületi rajzpályázaton, s azóta is folyamatosan alkot: rajzol, ragaszt, barkácsol (most 5,5 éves)
Egyébként meg biztos van olyen terület, ahol meg nagyon ügyes...ami jobban érdekli.
3/14 anonim válasza:
Az én fiam is ennyi idős és nem igazán tud rajzolni! Szerintem nem baj, majd alakul!
4/14 anonim válasza:
Az én fiam nemsokára 7 éves lesz és nem is érdekli a rajzolás. Az ovónők mondják, hogy a többi fiú is igy van ezzel a csoportban. Ahogy a kifüggesztett rajzaikat elnézem, a fiuk (az enyém is) most rajzolnak olyan szinten min a kislányok tavaly vagy tavaly előtt.
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,akkor nem aggódom!
A kisfiam kígyót és "térképet" akar/ tud csak rajzolni.
Színezni,zsírkrétával rajzolni sem akar :(!
2009. ápr. 21. 09:37
6/14 anonim válasza:
Nekem a kisfiam most elsős, és a suliban egész nagy problémánk volt az írással.Mivel Őt sem érdekelte a rajzolás szinezés.Ezért nagyon nehezen rázódott bele,házikót nem tudott rajzolni a házi feladatához.Nekem ha lenne még egy gyerekem az biztos hogy 3-4 évesen már ceruza lenne a kezében mert az írás miatt muszály hogy legyen kézügyessége.
7/14 anonim válasza:
Szerintem is fontos a rajzolgatás, színezés, pontok összekötése, persze nem erőszakosan, csak legyen neki otthon zsírkrétája, vastag színes ceruzája, festék, aszfaltkréta. Én is kb. 2 éves koruk környékén adtam már a lányaim kezébe, azóta is imádnak rajzolni, színezni, szinte nem telik el nap enélkül. 6 és 9 évesek.
8/14 anonim válasza:
Kisfiam is pont ennyi idős,és nem szeret rajzolni,meg nem is tud. Apuka 6 évesen csak napocskát tudott,ma pedig tetoválómüvészként keresi a család kenyérre valóját :)
9/14 anonim válasza:
Nem baj, mert 5 éves kor után ugrásszerű fejlődésen mennek keresztük a kisgyermekek, mire iskolába kerül ( általában 7 év körül) addigra behozza a lemaradást.
10/14 anonim válasza:
Nem volt koraszülött a fiad? Az enyém az volt és ő is nagyon rosszul rajzol és ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!