Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Megbántad, hogy gyereket...

Megbántad, hogy gyereket vállaltál?

Figyelt kérdés
7 éves a lányom, de kibírhatatlan. Hiába próbálom/próbáltam nevelni, semmi nem hat rá. Se szép szó, se ordítás, se kérlelés, se fenyegetés. Nem bírom már idegileg. Ha tudnám, visszaforgatnám az időt és soha nem vállalnék gyereket...
2011. aug. 26. 14:42
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
61%
én csak akkor bánom meg, ha hisztizik és üvölt. ha csendes vagy mosolyog vagy játszik, akkor ő a legaranyosabb gyerek a világon és imádom:)
2011. aug. 29. 09:52
 32/39 anonim ***** válasza:
88%

Mikor látta pszichológus? Talán vissza kéne menni hozzá vagy egy másikhoz. Rajtad is sokat segítene, ha időnként elbeszélgetnétek, mi a helyzet, hogy próbálod kezelni, mi vált be és mi nem. Nagyon nagy teher van rajtad, és kívülről úgy tűnik egy rossz irányú spirálba kerültetek amiből könnyebb lenne pl. egy pszichológus segítségével kikecmeregni. Ne add fel, keress egy jó szakembert. Aki egy ilyen helyzetben leráz annyival, hogy türelem, meg következetesség, az nem jó szakember. Hiszen elméletben nyilván te is tudod ezeket, csak nem sikerül megvalósítanod.

Te most főleg a magad problémáit látod, de hidd el a kislánynak is megvan a maga baja. Ő se úgy kel fel reggelente, hogy "ma halálra idegesítem anyát! Hű de jó lesz!" Ha tőled nem kap szeretetet és elismerést, akkor senkitől, ez pedig elég borzasztó helyzet egy gyereknek, az nem létezik, hogy erre vágyjon. És ezt nem úgy értem, hogy nem szereted a gyerekedet, mert ez biztos hogy nem igaz, még ha most az agyadra is megy a viselkedésével. Csak valami fal épült közétek,amit minél előbb le kell bontani, mert így mindkettőtöknek nagyon rossz.

2011. aug. 29. 15:53
 33/39 A kérdező kommentje:
Hetente járunk pszichológushoz....
2011. aug. 29. 21:35
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

A következetesség nem abban merül ki, hogy ki bírja tovább. TE NEM TÖRHETSZ MEG! Akkor sem, ha üvölt, akkor sem, ha átjön a szomszéd. Te vagy a felnőtt és ő a gyerek. Ha nem hajlandó asztalnál enni, akkor nem eszik. A kaja az asztalon, leülsz és eszel. Ő üvölt a kanapén. Aztán fekvés. Ha éves lesz, leül az asztalhoz, ne félj! Egy -két étkezés kimaradásába nem hal bele, de Te leszel a főnök! A másik pedig, hogy nem hajlandó elpakolni? Gyorsan és szintén következetesen meg lehet oldani: amit nem rak el, míg 10ig számolsz, azt egy hétre elveszed. Ha nem marad, csak 1 játék, akkor is! És ha azt sem teszi helyre, akkor azt is. Ha következményei vannak a tetteinek, hosszabb távon megérti, hogy Te irányítasz és nem ő. Nem fog örülni, sokat sír, hisztizik majd. De megtörik az akarata egy idő után, és végre rend lesz az otthonotokban, ami mindkettőtöknek csak jót hoz. Szerintem nem vagy következetes és kitartó. Be kell keményítened még most! Ha meg üt és csúnyán beszél, akkor szobafogság következik. Verekedésért semmi jót nem kaphat!

És mindig ugyanaz járjon utána, hetekig, hónapokig, komolyan! Ne törj meg, mert semmi nem fog változni. Elég nagy már, fel fogja majd, hogy mostantól új szabályok léptek érvénybe! Légy kemény! A másik oldalt pedig ne feledd: ha megteszi, amit kérsz, köszönd meg neki, mondd, hogy milyen jólesik, és ha lesz olyan nap, amikor nincs vele probléma, akkor találj ki érte jutalmat, egy kis csokit, egy jó filmet, ha egy egész hétig nincs gond, akkor nyomás moziba, és így tovább. Valamit-valamiért. L27

2011. aug. 30. 13:41
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Vannak gyerekneveléssel kapcsolatos műsorok,esetleg megnézhetnél 1-2 adást.Ott is hasonló problémákat kezelnek,ahogy én láttam többnyire olyan gyerekekről van szó,akik nem fogadnak szót,azt csinálnak amit akarnak,kiabálnak,verekednek stb.Szerintem az lenne a legjobb,ha megnéznél néhány adást,utána leülnél a kislányoddal és a 'tanultak' alapján bevezetnéd az új szabályokat,amiket következetesen,kivétel nélkül mindig betartatnál vele.

Ha ehhez nincs kedved/időd,akkor kérhetnél tanácsot a pszichológustól is,akihez jártok.Egész biztos vagyok benne,hogy ha bizalommal fordulsz hozzá,szívesen segít.

2011. aug. 31. 17:32
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

A rendrakást én úgy oldottam meg, hogy - többszöri könyörgés után - bepakoltam néhány szemeteszsákba...

Akkor nagy balhé volt, kiosztottam mindenkit, aztán akkor visszakaptak mindent, de megmondtam, hogy én csak szemeteszsákba vagyok hajlandó pakolni... Azóta rend van.

De nálatok más gond is lehet, ez egy hosszú folyamat lesz, és segítség nélkül nem megy.

2011. szept. 1. 00:11
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
A leírtakból azt látom túl puha vagy. Az a gyerek megesz téged reggelire... Mutterral simán lehet mindent csinálni, kettőt vernyog, azt meghallgatom aztán úgyis elpakol utánam. Hát, tudod kivel szórakozna.... Az enyém 2.5 éves de ha nem pakol akkor volt már hogy indultam a kuka felé, hogy megy a kukásbácsiknak. Pakolt is mint a szél. Nem veszel fel cipőt???? Semmi gond, de addig nem is mész sehova. És ezek alapján ne vidd hogy egy smasszer vagyok, nem. De vannak szabályok és korlátok, anélkül nagyon nehéz egy gyereknek. Hallottam olyat, hogy nem pakolt a gyerek, megmondta az anyja, h vagy ma estig, vagy felejtse el a játékait. Éjjel összedobozolta és ment a padlásra. Hűűűűha, volt nagy nézelődés hogy mi van.
2011. szept. 1. 13:11
 38/39 anonim ***** válasza:
51%

NEM!

4 gyerkőc anyukája

2011. szept. 13. 09:04
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Le leszek pontozva de nem érdekel. Oda nem adnám senkinek nyilván, de ha vissza lehetne menni az időben, tudván, hogy mivel jár, biztosan nem vállalnék gyereket!
2021. nov. 25. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!