Kötelesek a szülők tűrni, ha a gyermekük óvodai csoportjában hiperaktív gyermeket tettek, lehet valamit törvényesen tenni?
"Ez a szerepcsere nagyon gyanús, nem az első kérdés, ahol ilyet olvasok. Ráadásul nagyon meggyőzően szapultad a kisfiút. Már épp írni is akartam, hogy mekkora paraszt vagy, most meg nem tudom, mit írjak, elhiggyem-e ezt a szerepcserét..."
Meggyőzően szapultam?Direkt úgy írtam róla,hogy abból kitűnik,hogy amellett,hogy hiperaktív nem kell félnie tőle senkinek .
Most hiteltelenné tettem magam :-(...már senki sem hisz nekem.
Figyi én hiszek neked! És tudod miért,mert így meg kaptad a nyugtató válaszokat.
Erre volt szükséged,hogy lásd nem ítélik el a gyermekedet,hanem szeretik és jót akarnak neki.
A felháborító válaszokból megnyugvást kaptál és ez a lényeg.
Most már el merem árulni, hogy az én második fiam is hiperaktív volt. Most 22 éves és még elmondásból sem emlékszik a múltra ,,szerencsére,,
Én 3x is válaszoltam a kérdésedre.
Élőszőr "sajnálom utána bunkó végén dühöngő"
Most a nevem írom
Minden jót kívánok neked és a kisfiadnak!
Fülöp Teca
Köszönöm kedves Teca ,igen úgy van ahogy írod!
A te fiaddal is végigjártátok akkor ezt a nehéz utat,örülök,hogy mára az írásod szerint nincsen probléma már,megtanulta kontrollálni magát.
Próbáltalak beazonosítani az iwiw-en :-),mi is fent vagyunk.
Én viszont ebben a helyzetben amit a kérdező írt nem örülnék neki. Nem a hiperaktív gyerek miatt, hanem az óvónők, dadus nénik képességének hiánya miatt.
Mert ha az óvónők nem képesek kezelni ezt a helyzetet, az valójában senkinek nem jó. Az egészséges gyerekeknek azért nem, mert másról sem szól a napjuk x rossz volt, x röhigcsélt és nem haladnak sehova.
A hiperaktív gyermeknek meg azért nem, mert másról sem szól a napja. És ilyen kicsi korban kikiáltódni rossz gyereknek, meg akiről minden gyerek otthon mesél és akit ki akarnak utálni egy közösségből-szerintem nagyon nem jó.
És ha valóban munkamániás elfoglaltak a szülei, hát nem tudom mi lesz vele az életben.
Azért oda járatni, mert a törvény lehetővé teszi... számomra furcsa hozzáállás.
Én szívesebben járatnám a gyerekemet, olyan helyre ahol szeretik és elfogadják. Mint például az utolsó hozzászóló esetében történt. Mert az jobb mindenkinek.
Húúú, először én is olyan k..vamód ideges lettem rád, hogy majdnem bejelöltem a kérdésedet "provokációnak".
Nekem enyhén autista a lányom, nagyon komoly papirokat kellett produkálnom, hogy felvegyék rendes oviba (szakorvosi javaslat integrációra). Az értelmi képességeivel nincs baj, sőt a szociálisak is elmennek egy-két gyerekhez viszonyítva. Ő a beszédnél bukik le, nem adekvát :-( És hát mi is sokdiplomás, soknyelven beszélő, normális család vagyunk (szóval nem rajtunk múlott).
A szívem szakadna meg, ha ki akarnák rakni, hogy "ez a kis hülye retardált gyerek biztosan akadályozná a többi verstanulását". Ő nem zavar senkit, viszont neki az egyetlen esélye, hogy maximálisan bele tudjon simulni az elvárt társadalmi normákba, a többi autista közt biztos nem fog felfejlődni.
Szóval megértelek, nincs annál rosszabb, hogy eleve beteg a gyereked, de még ki is taszítják ostoba tudatlan emberek, megfosztva őt az egyetlen járható feljődési úttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!