Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek ha agresszív...

Mit tennétek ha agresszív lenne a gyereketek?

Figyelt kérdés
Sokan elítélik azokat a szülőket akiknek agresszív a gyermeke, írják, hogy nevelni kellene, de mégis mire gondolnak? Az én gyermekem is agresszív,pedig csak 2 éves, már mindent próbáltam, pszichológust kérdeztem, könyveket olvastam stb., de nem vált be semmi. Azok akik így elítélnek másokat mit tennének a helyünkben?
2011. júl. 26. 23:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Minden szülő elégedetlen a gyerekével, szeretnél valamit, de nem az van.

Add fel és fordíts egy kicsit a dolgon. Dio

2011. júl. 31. 17:13
 22/30 anonim ***** válasza:

Az agresszió az amit nem hagyok büntetés nélkül.

Az 1,5 éves fiam szokta bántani a 8 éves nővérét. Ilyenkor mindig leguggolok hozzá, a szemébe nézek, és elmagyarázom neki, hogy ezt nem szabd, nem verekedhet. Ezután oda kell mennie a nővéréhez bocsánatot kérni, amit ő mindig meg is tesz. Odamegy és ad neki egy puszit.

Ha ismételten bántja őt, ugyanez a szitu, + letérdeltetem 2 percre a megszokott bünti helyre, majd újra elmondom neki, hogy miért kapott büntit, és jöhet a bocsánatkérés.

Ha következetesen nem hagyod szó nélkül ill. büntetés nélkül az ilyen viselkedést, előbb-utóbb megtanulja, hogy nem kifizetődő ha verekszik, mert annak következménye van.

Amikor a gyerek már érti amit mondanak neki, el kell kezdeni megtanítani nekik, hogy a tetteiknek következményei vannak, és a legfontosabb a következetesség.

Ha 20x feláll a büntiből, akkor 20x teszed vissza. Ha feladod,feladod a nevelését és onnantól ő az úr a házban.

Nálunk ez működik.

2011. aug. 2. 01:09
 23/30 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! most én is ezt a módszert próbálom nála, a szuperdadás könyvben olvastam, egész hatásos eddig, de az a baj a büntivel, hogy ő viccnek fogja fel és szinte már önként vonul a helyére, és van hogy el sem akar jönni onnan. pedig olyankor nem csinálhat semmi mást, nem is akar mondjuk, meg nem foglalkozunk vele, ő mégis megy és megy, vagy amikor már figyelmeztetem már akkor indul. de mintha egy kicsit javulna már a helyzet...
2011. aug. 2. 06:17
 24/30 anonim ***** válasza:

Azért csak folytasd, eleinte lehet, hogy vicces neki, de majd ha megunja nem lesz már olyan vicces és igazi büntinek fogja érezni.Ahány éves annyi percig hagyd büntiben és ha feláll elölről kezdődik a bünti.Utána mindig mond el neki újra, hogy miért volt büntiben és kérjen bocsánatot.

Sikert csak kitartással és következetességgel lehet elérni.

2011. aug. 2. 12:56
 25/30 anonim ***** válasza:

egy vicc ez a supernanny sorozat.

sokszor 20-30 perc is eltelik, mert mindig eljön a helyéről a gyerek a büntiidő alatt.

nem tudom, kinek van ehhez türelme meg energiája.

mikor egy kemény hangú kioktatással fél perc alatt helyre lehet tenni egy gyereket. óó, de nehogy rákiabáljunk!

mindig röhögök ezen a sorozaton, ahogy kínlódnak a gyerekkel. de már idegesítő is.

mellesleg ebből pont a lényeget nem tanulja meg a gyerek.

azt hiszi, elég eltölteni a büntiidőt egyedül a kisszéken vagy akárhol, majd bocsánatkérés, puszi, ölelés, és ezzel meg van oldva minden.

majd akkor randalírozik, kegyetlenkedik máskor is, amikor csak akar. a következmény? pár perc a büntihelyen, bocsánatkérés, és ezzel el is van intézve, mintha mi sem történt volna.

még csak a lelkiismeret sem ébred fel bennük, egy számító kis taknyossá válnak.

2011. aug. 2. 13:31
 26/30 anonim ***** válasza:
55%

Engem elképeszt amikor ilyen viszontagresszióval terrorizálja a szülő, a saját gyerekét. (előttem szólók)

Amikor valaki úgy érzi tehetetlen és megpróbál mindent, azt elfogadom: csőd van és kész. ez van. Na de ebből erényt kovácsolni? -el van tévedve. Az az igazi agresszió.

2011. aug. 2. 19:06
 27/30 anonim ***** válasza:
Minden gyerek más, ezért nincs olyan nevelési módszer ami minden gyereknél hatásos lenne. Az általad szupernannysnek tartott módszer csak egy a sok közül ami vagy beválik, vagy nem. Egyébként nem nézem ezt a műsort, nekem nagymamim ajánlotta a jó öreg térdepeltetős büntit és bevállt, ennek ellenére cseppet sem állítom, hogy minden gyereknél működni fog. Annak aki már mindent kipróbált, hasztalanul és nem akarja agyba-főbe verni a gyerekét, egy próbát mindenképp megér.
2011. aug. 3. 00:52
 28/30 A kérdező kommentje:

de mi a teendő olyankor amikor a büntetésbe magától vonul, ott szépen elvan...

a kiabálás nem segít nála...

2011. aug. 3. 08:48
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolja, hogy a büntetés, amit adsz, büntetés. Mert neki nem rossz a sarokban. Találj ki valami mást. Pl. ha verekszik, kedvenc játék a szekrény tetejére kerül. Vagy bármi mást, ami valóban nem tetszik neki.
2011. aug. 3. 10:13
 30/30 anonim ***** válasza:

A válasz írója 34%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08-02 19:06

Teljesen egyetértek veled. Ez egy ősi, állatias ösztön: agresszióra agresszió a válasz. Ördögi kör.

Könnyen megjósolható, hogy egy 2 éves gyereknél semmi eredménye nem lesz, ha pusztán magyarázzuk, mit nem szabad. A gyermeki agresszió belső feszültség levezetése. Meg kell találni az okát, hogy mi okoz feszültséget a gyerekben - könnyen megy-e az esti elalvás, van-e olyan napszak, amikor hosszabb időre magára marad, milyen meséket hall, lát, stb. Sok beszélgetés és odafigyelés kell, kísérletezgetés, hogy vannak-e más szituk, amiben feldühödik, pl. egyedüli játék közben, vagy csak az idegen gyerek jelenlétében. Utóbbi esetben a gyereket a tehetetlensége dühítheti fel, amikor rájön, hogy nem szeretné, ha ott lenne a másik gyerek, viszont ez ellen nem tud tenni semmit.

2011. aug. 24. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!