Mit tennétek ha agresszív lenne a gyereketek?
Azért kerülsz szembe előítéletekkel, mert sajnos vannak olyan szülők, akik még jónak is tartják, hogy a kisfiuk verekszik. Az egyik barátnőmmel azért is szakad meg a kapcsolat, mert a fia folyton bántja az enyémet. Mondja neki, hogy nem szabad, de semmilyen büntetést nem helyez kilátásba, pláne nem bünteti meg a gyerekét, hanem az enyémet biztatja, hogy adja vissza neki. Hát, az én fiam ne verekedjen!
Tanácsot sajnos nem tudok adni, mert az én gyerekem nem bánt másokat.
azért írom, hogy csak egyet bánt, mert nem tudom hogy bántana-e másokat.
falun lakunk, bölcsöde nincs, oviba még nem mehet, játszótér kilőve.
ha néha találkozik gyerekekkel akkor azoktól fél.
Akit bánt az az unokatestvére, hiába vagyok ott vagy sem, hiába itthon vagy máshol, mindenhol csinálja, látszólag ok nélkül.
az aggaszt hogy ha majd mégis közösségbe kerül, ami ezek szerint nagyon hiányozna neki akkkor mi lesz???
Az utolsó hozzászólásod elgondolkodtatott - konkrétan arról van szó, hogy az unokatestvérén kívül senki más gyerekkel nincs kapcsolata?
Akikkel néha találkozik, azoktól meg fél.
Az unokatesójától is fél szerintem, ezért támadja. Mit fog fel a gyereked ebből? Hogy vannak idegen gyerekek, akik jönnek aztán mennek, de az unokatesó valaki olyan, akivel meg kell osztani: az életterét, a játékait, a felnőttek figyelmét és szeretetét. Minden ember úgy működik, hogy gyerekként minden figyelmet és szeretetet magának követel, különösen az anyjától. A testvér születése az egyik legnagyobb traumák közé tartozik. Gondolom, a tiéd egyedüli gyerek - szocializálódási problémái vannak. Azt kell vele megértetni, hogy később még több gyerekkel kell együtt lennie és együttműködnie.
Ahogy írtad, talán még túlságosan sokat is foglalkoztok vele, elkényeztettétek - ezt az ő kis birodalmát veszélyezteti egy betolakodó másik gyerek, ám ő nem akarja megosztani vele ezért megpróbálja elűzni.
Később ebből még komoly gondjaitok lesznek, így most kellene átnevelned.
A fenyegetettségérzéséből adódó szorongást és stresszt kellene oldanod azzal, hogy megérteted vele, nincs fenyegetettség, a családi háttere stabil.
Figyeld meg magatokat, vannak-e rossz beidegződések nálatok, vagy milyen játszmákat folytattok, ezek átalakítása is sokat segíthet.
játszmákat??????
na pont erről beszéltem, hogy miből gondolod, hogy mindenképp abból adódik az agressziója, hogy rosszat lát itthon, én igazán megírnám ha rossz lenne itthon a légkör, de a férjemmel nagyon jól megvagyunk.
írod az átnevelést, de azt nem hogy mégis hogyan, milyen irányban, mit csináltunk rosszul.
meg az hogy sokat foglalkozunk vele....
de értessem meg vele hogy a helyzete stabil...
szerintem azt hogy a helyzete stabil, pont azzal tudatosítjuk hogy sokat foglalkozunk vele, most akkor ne tegyük?
azt hogy szóban megértessem vele, hogy nekünk ő a legfontosabb meg nem nagyon tudom hogy értethetném meg vele, hiába beszélgetek neki ilyen dolgokról, látszik, hogy még nem igazán érti......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!