Anyai csőd vagyok? Hogy hozhatnám helyre?
Próbáld meg hátha mégis.
Azt próbáltad már, hogy vele együtt eszel és ugyanazt amit Ő? A barátnőmnek ez vált be:)
Sok siket
2,5 éves a fiam. Pár hónapja egyszercsak elkezdte megenni a darabos ételeket, de csak azt, amit kézzel meg tud fogni, tehát semmi trutyit! Addig sokat turmixoltam neki! Mindent áttem, amit Te! Azt hittem, komolyan belenyomom a fejét a tányérba....de NYUGI!!!!
Sokat próbálkoztam, az első, amit megevett, roston halfilé (szálkamentes), alig füszerezve kukoricás rizzsel. Kézzel ette a falatokat sokáig, nemrég óta eszik villával. De az sem megy könnyen. Gyümölcsöt a mai napig csak pépes formában eszik!
Miután a halat megette, megette a csirkemellet is, stb...szép sorban. Most eszi meg végre a spagettit, felvágottakat, mini-szendvicsfalatokat sajttal, eddig rá sem nézett. Aztán mult héten mégis csak megkostolta a párizsit:) levest, főzeléket egyáltalán nem eszik, ez a következő kör lesz!
Gyere rá, melyik volt a kedvenc pépje., annak az alkotóival próbàlkozz! Engedd kézzel enni! Én rikoltozva tapsoltam minden falatnál, amit bekapott, és neki kellett az eltulzott biztatás! Kitartás! Csak ebédelj meg vele együtt, közben biztatsd!
Ami segitett nekünk, hogy bevittem a nappaliba enni mesedvd elé, akkor ugrásszerüen sok mindent megevett. Tudom, hogy nem jó, ha nem a kajára figyel, de én már mindent kipróbáltam, ugyhogy nem érdekelt!
Nem vagy csőd, és nem rontottál el semmit.
nem gyerekpszichológus kell, hanem felnőtt.
Az én gyerekem megeszi a darabosat, de a gyümölcsjoghurtot simán visszahányja.
A kicsi is megeszi a darabosat, már három éves és egyszerűen nem érdekli az evés, képes egész nap nem enni és alig pár kaja van, amit megeszik. Az orvosnak mondtam múltkor, hogy olyan étvágytalan és azt kérdezte, miért volt valaha jó étvágyú? Na azóta, kicsit sem izgatom emiatt magam. Ő is mindig legyint, a védőnőm azt mondta vannak ilyen babák, egyszerűen soha nem lesz gourmant, mert nem érdekli, mikor annyi idős volt mint a tied, akkor az időt is sajnálta az evésre.
Nem izgatom magam, ha kér kaját kap. ha nem kér, nem kap. Nem könyörgök, nem csinálok ügyet. Háromszor szólok, gyere uzsonnázni, ha nem jön, akkor hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!