Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 1,5 éves hiszti? Mit csinálnál...

1,5 éves hiszti? Mit csinálnál ilyen helyzetben? Bőv. Lent

Figyelt kérdés
A kisfiam most lesz 1, 5 éves.. Pár napja kapott egy buborékfújót lent a parkban játszottunk vele.Elkértem tőle mondtam neki mennünk kell haza...elfutott, földhöz verte magát,sírni kezdett.Vártam hogy lehiggad nem mentem oda hozzá,de nem hogy jobb lett volna behergelte magát , össze-vissza szaladgált, jó-párszor el is esett,majd úgy döntöttem felveszem inkább. Ekkor tekeredett ki a kezemből,meg is ütött , megcsípett. Ha letettem felkérte magát. Ez ment legalább fél órán keresztül, teljesen magán kívül volt..nem nagyon tudtam mit tegyek..próbáltam nyugodt maradni,elterelni a figyelmét... egyszer csak mintha elfáradt volna,kézbe vettem és elkezdtem vele sétálni és lenyugodott.így utólag talán az lett volna a legjobb ha azonnal kézbe veszem és elindulok vele és kiszakítom abból az állapotból.
2011. júl. 12. 14:14
1 2
 11/16 anonim válasza:
39%

Megtudja majd, hogy mikor rosszalkodjon, ha már csattan a piros pacsi a fenekén!

(ha a kedves anyukák lepontoznak, azzal csak azt jelzik, hogy egyetértenek velem...amit meg is értek, hiszen a türelem véges).

2011. júl. 14. 18:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, de egy másfél éves még nincs egy 3-4 éves szintjén, hogy később visszatérünk rá. Ez hatásos az én 3 éves fiamnál. De a másfél éves lányomnál két dolog hat, ha ráhagyom, de azt csak itthon szoktam akkor lehiggad és mintha mi se történt volna jön megy mosolyog,a másik hogy ha kiszakítom abból a környezetből ahogy te is tetted. Én ilyenkor jó szorosan magamhoz ölelem bár ő hagyja is. A fiam keményebb dió volt ő toporzékolt az utcán boltba játszótéren kegyetlen volt aztán 3 éves kora előtt kicsivel valami megváltozott benne és lehiggadt. Nála sokszor semmi nem hatott, de tényleg olyan öntudatlan állapotba volt a tekintete távoli, mikor nagyobb volt sokszor még féltem is tőle. Sokan okoltak, hogy neveletlen azért ilyen...
2011. júl. 15. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:

20 hónapos lányom este el szokta mesélni, hogy mi történt vele aznap, és bizony hogy emlékszik a hisztire is.

"Sítam nagyon". "Nem síok többet, jó?" "Nem akatam bemenni".

Szerintem a nem beszélő gyerek ugyanúgy érti és emlékszik, ha Te mint szülő elmondod neki este nyugodt körülmények között, hogy ezt és ezt csináltad, nagyon sírtál, legközelebb nem kell stb.

Szerintem keveset nézünk ki a gyerekeinkből, sokkal okosabbak, mint gondolnánk. Az én kislányom szépen elmondja ezeket a dolgokat, és meg is érti, pedig szerintem nem rendelkezik átlagon feletti képességekkel.

2011. júl. 15. 14:38
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat..azóta szerencsére nem volt ilyen de még hasonló hiszti sem..egyszer úgy tűnt mintha belekezdene..de gyorsan az ölembe vettem és elindultam vele sétálni, egy kis sírás és vége is volt :) persze nem vagyok naiv ...gondolom lesz még durvább hiszti is, de megpróbálom a kapott tanácsokat megfogadni és kipróbálni,melyik jön be leginkább.Szép napot!Réka
2011. júl. 18. 13:39
 15/16 A kérdező kommentje:

Jahh. és persze reggel úgy ébredünk hogy jól megverem, aztán ha valami nekem nem tetszik akkor is kap..imádom a testi fölényemet érvényesíteni :)))

primitív ösztönlények akik ütik a gyereket :O

2011. júl. 18. 13:41
 16/16 anonim válasza:
28%
Nem kell agyonverni a gyereket de ha elszalad vele a ló akkor nem árt egy pofon, hogy észhez térjen.
2011. júl. 21. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!