Másnak is allergiás a gyereke a bolha csípésre?
Sajnos, ha allergiás, akkor ezzel együtt kell élni. Én is rovarcsípés allergiával küszködöm (főleg szúnyog) egészen kicsi koromtól kezdve (24 vagyok, és nem sok lehetőség van kezelni, főleg, hogy nem is veszik olyan "komolyan", mint a pollen, por, toll és állatszőr allergiákat), ez általában a csípés begyulladásával, erős viszketésével, kipirosodásával, feldagadásával, bekeményedésével és fájdalmával jár. Volt olyan, hogy a bokámat érte egy csípés, és nem tudtam lábra állni. A bal szememet is károsította egy ilyen csípés, azóta nem hordhatok kontaktlencsét, mert sérült a szivárványhártya, egyetlen csípés miatt.
Amit én ajánlanék, hogy mindenképp vidd el a gyerekorvoshoz, és mutasd meg neki. Én kicsi korban fehér rázókeveréket kaptam, aztán Fenistilt (ami idővel már nem volt hatékony), pár éve felfedeztük az Antivakarin kenőcsöt, ez vény nélkül kapható, de nem tudom, hogy van-e korhatárhoz kötve a használata, viszont nagyon jó. Illetve amivel allergiásoknak mindenféleképpen fel kell szerelkezni, az a Kalcium (pl. pezsgőtabletta formájában, ami szintén vény nélkül kapható), és a Calcimusc (ez ampulla kiszerelésű "injekció", megiható, de ez vényes). Esetleg mondhatod ezeket a dokinak, és ő megmondja, hogy a gyerekednél mit és milyen mennyiségben használhattok.
én is allergiás vagyok, és sokat voltunk mamánál kiskorunkban, amikor hazajöttünk azt hitték oviban, iskolában, hogy bárányhimlő, és nagyon szenvedtem, viszketett.
sajnos akár mit próbáltunk, nem segített.
a viszketést próbáld meg enyhíteni, hogy ne vakarja el, mert megmaradhatnak a hegek.
most már nem járunk ilyen helyre, sajnos már nincs mamám.
esetleg vegyél bolhaírtó cseppet, és a gazdi tutta nélkül kapd el a kis dögöket:) és kend be vele őket.
érdemes kiadni rá pár ezret, a gyereked érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!