Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinál egy gyerekpchiológus?

Mit csinál egy gyerekpchiológus?

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 16:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Beszélget, játsszik a gyerekkel.
2011. júl. 3. 16:40
 2/9 anonim ***** válasza:
2011. júl. 3. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Az attól függ, milyen problémával keresed meg.

Csinál képességvizsgálatot, ha tanulási nehézség vagy annak a veszélye a gond, beszélget, rajzol, bábozik, személyiségtesztet vesz fel, ha valamilyen magatartásproblémával megy a gyerek (verekszik, bepisil, nem beszél idegenekkel, csavarog, lop, szorong, stb.).

A vizsgálati szakasz után indokolt esetben, ha a szülő is beleegyezik terápiát kezd. A konkrét tevékenységek nagyjából ugyanazok maradnak, de most már a konfliktusok játékban, alkotásban való újraélése, megoldása a cél. Ez a szakasz egy évnél is tovább tarthat, különösen, ha csak heti egy találkozásra van lehetőség.

2011. júl. 4. 18:42
 4/9 anonim válasza:
simán beszélget vele és játékos feladatokat csinál vele
2011. júl. 8. 17:55
 5/9 anonim ***** válasza:
A gyerekek pszichés problémáit kezeli (amit legtöbbször a drága szülők okoznak ...)!
2011. júl. 26. 14:20
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Mac008

Nyilván nincs gyereked. Tudod, nem üvegbúra alatt nőnek fel, csak a szülőkkel, hanem más gyerekekkel, emberekkel és környezeti hatásokkal is találkoznak. Nyilván világfájdalmas kamasz vagy, neked elképzelhetetlen, hogy egy szülő nem valami gonosz szörnyeteg, aki a gyerek terrorizálásában éli ki magát.

2011. júl. 26. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
36 éves férfi vagyok van egy 12 és egy 4 éves fiam és egy 9 éves lányom. 5 évig dolgoztam pszichiátrián, ahol gyermekpszichológus is rendelt.
2011. júl. 26. 15:10
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha így van, akkor nem is értem az előző hozzászólásodat.
2011. júl. 26. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
67%

Akkor elmagyarázom:

- a kérdés: Mit csinál egy gyerekpchiológus? erre a válasz: A gyerekek pszichés problémáit kezeli; ezen mi nem érthető - az irónián kívül? Mert tisztában vagyok vele, hogy a kérdés a doki módszerére vonatkozott, azaz milyen "eljárással" állítja fel a diagnózis és kezeli a gyermeket. Csak a kérdésfeltevés pontatlanságán ironizáltam ...

- "amit legtöbbször a drága szülők okoznak" kontra "5 évig dolgoztam pszichiátrián, ahol gyermekpszichológus is rendelt": nem szoktam a levegőbe beszélni és bár nagyon hülye kérdések esetében trollkodok időnként, ez a válasz az általam tapasztalt és látott dolgokra alapszik. 80% gyerek azért kerül oda. 20% meg veleszületett magatartás zavaros, aki szakemberre szorul.

És ehhez kapcsolódóan: "más gyerekekkel, emberekkel és környezeti hatásokkal is találkoznak". Ettől nem kell pszichomókushoz kerülni a gyereknek. Ez ebből származó konfliktusokat egy szülőnek meg kell tudni oldani. Értem ez alatt: elveszik a labdáját a játszótéren, megverik az uzsonnájáért a felsősök, csúfolják, mert alacsony, vézna, vörös hajú, rossz eredményeket ér el a tanulásban és ez miatt frusztrált? Na mindezt egészséges helyzetben egy szülőnek le kell tudnia kezelni, úgy, hogy beszélget és ráhat pozitív irányban a gyerekre. Ezeket a problémákat tudni kell szülőként megoldani, ez nem orvosi feladat, ha pedig nem megy és orvosi feladat, akkor megint visszatértünk oda, hogy a szülő a gyenge, azaz a gyerek problémája a szülőn múlik. És ebben velem felesleges vitatkozni: az a szülő aki ezt nem tudja kezelni, az nem való szülőnek és ennyi. És egy egészséges! gyereknek a fentieken kívül a környezeti hatásokból nem igazán lehet egyéb problémája ...

2011. júl. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!