Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a húgommal?

Mit csináljak a húgommal?

Figyelt kérdés

A 10 éves húgom egyfolytában bánt engem és az anyukámat! De inkább őt, mivel én nem vagyok vele annyit. Ma reggel például ordított vele, mert kimosta a pólóját... Meg este anyukám dúdolgatott egy dalt és a húgom megmondta, hogy nem akarja a kornyikálását hallgatni... Hiába szólok rá, mostanában már keményen megmondom neki, hogy hagyja abba,de csak nevet rajta. Engem is sokat sérteget, van hogy csak úgy spontán megüt... Nagyon fáj, és már sírtam is miatta, és látom hogy anyukámat is zavarja. Csak az a baj, hogyha megvédem, ő maga sem áll mellém, így esélyem sincs... Az apám nem veszi észre, az sem zavarja, hogy a jelenlétében le h*lye p*csázza anyámat a tesóm... :( (de persze én semmire sem mondhatok még annyit se, hogy 'nem érdekel' mert akkor gonosz és bunkó vagyok)

Mit csináljak vele? :( Gondoltam rá, hogy a nővéremnek kéne szólnom, de ő Budaörsön lakik, és csak hónapok múlva jön haza, de addig nem tudom hogy hogy bírom, már azon gondolkodom, és barátnőm is tanácsolta, hogy üssem meg vagy ilyesmi, amit meg nem akarok, mert egyrészt milyen már, hogy bántom, másrészt meg apám tuti engem szidna meg. Kérlek, segítsetek!

2011. máj. 22. 22:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
birom a hugod
2011. jún. 5. 19:08
 12/16 anonim válasza:

Nem hiába írták sokan a pofozást. Igaz, hogy a Gandi-féle békeharcosok elvetették az erőszakot, de sokan nem tudják, hogy miért ? Nem azért, mert olyan mimóza-lelkűek lettek volna, hanem azért, mert felismerték: harcban semmi esélyük sincs, marad a "public relation".

A húgodra visszatérve: a nevelése el volt rontva kezdettől fogva. Mi marad ? Ha nem téríted észre egy-két frásszal, akkor ilyen marad és züllhet tovább menthetetlenül. Ha lekeversz neki két egyformát, akkor a sokkos állapotából a saját intelligenciája révén ráeszmélhet a helyes útra (vagy nem). De Neked kötelességed megpróbálni.

2011. jún. 7. 00:24
 13/16 anonim ***** válasza:

Az utolsónak gratulálok...

(én a "Gandhi-s békeharcos vagyok...)

Kedves Kérdező, a Te döntésed, hogy kinek a tanácsát fogadod meg, ha egyáltalán megfogadod.

De tartsd szem előtt, hogy nem ismered egyik válaszadót sem.

Lehet, sőt valószínű, hogy a legtöbben a nagy bölcs válaszadók közül még nemigen láttak gyereket, és a pofont tartják a legegyszerűbb, legjobb útnak/csípőből válaszolnak valamit...

Nyilván én is ismeretlen vagyok, de kérdezz meg egy pszichológust, vagy egy nevelési tanácsadót, vajon jó ötletnek tartja-e a pofont.

A Húgod és a Saját érdekedben higgy nekem, látatlanba is megmondom Neked, hogy itt nem a pofon a megoldás.

Valóban kicsit elkanászodott a kisasszony, de könyörgöm, egy 10 éves gyerekről beszélsz úgy, mint egy terroristáról...

Én rengeteg valóban problémás gyerekkel találkozom nap mint nap, drogos, bűnöző kamaszoknak tartok foglalkozásokat.

Olyan foglalkozást, amit a hátuk közepére sem kívánnak.

Aztán egy kis őszinteség, kedvesség, és rengeteg beszélgetés után kiérdemlem a bizalmukat, és megtörik a jég. (Sosem Ők tehetnek arról, amilyen sors jutott nekik, ezt merem állítani.)

Ha az én módszerem Náluk beválik, a Húgodra is jótékony hatással kell, hogy legyen.

Vagy el tudod képzelni, hogy én az "én gyerekeimnél" pofonnal érek el bármit is? Nem is adhatok nekik - nem is adnék sosem.:)

Meg kell találni SOK BESZÉLGETÉSSEL azt a gócpontot, ami ezt az agresszivitást kiváltja.

Az egész a Te személyes/(érzelmi) intelligenciádra van bízva.

2011. jún. 7. 00:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Sztem ha idáig eljutottál, fel tudod ismerni azt is (amit az előttem szóló emlegetett először), hogy elsősorban miért ilyen. Kerüld ki az általa építet feleket egy egyszerű, de egyenes beszéddel. Én vagyok hármónk közül alegdősebb testvér: 20L. Van két öcsém. A középső 15, a legjobb barátok vagyunk, a legkisebb 13,5 agresszív, hirtelen haragú. A Kisebbikkel mindig téptük egymást, verekedtünk. Mostanában lenyugodott, de eddig bármit mondtam neki, sosem volt jó, sosem hallgatott rám, és csak azért, mert én mondtam. Ez a legkisebb-gyerek-szindróma. Plusz, én lány vagyok, ő fiú, és eszméletlenül, a velejéig hímsoviniszta. :D Ja, és annyira erős személyiség, h nagyon sokáig csak apára hallgatott, mert tőle tartott. Ezt nehéz elmagyarázni. A lényeg h azt hiszem, úgy törtem meg, hogy bármikor, amikor nekemjött szóval, vagy fizikailag, csak eléálltam. Lehet hogy fájt, amit modnott, vagy ahogy megszorította a kezem, v megütött. De mély bánattal és egy fajta "segíteni akarok, de nem tudom mi bajod" tekintettel ránéztem, és bejött! Megkérdeztem, hogy mivel bántottam meg, mert nem vettem észre hogy bármi bántót mondtam volna, de mondja, mi a baja, különben sosem tudom kijavítani a hibáimat, és mindíg meg fogom bántani a tudtom nélkül, amit nem akarok, mert szeretem. Na ezt nem tudta hova rakni eleinte. Bedurcizott, de láttam rajta h elgondolkodik rajta. Látni fogod te is. Én megfordítottam a gondolkodást. Nem az jött le, h én akarok segíteni neki, hanem én kértem mint "tudatlan és butus" hogy segítsen, mert nem tudom mivel bántottam meg. Remélem érthetően mondtam el, és remélem tudsz vmit javítani a helyzeten. Ja egyébként fiú vagy, vagy lány?
2011. jún. 12. 22:54
 15/16 anonim ***** válasza:
nem feleket, hanem falakat*, bocsi :D
2011. jún. 12. 22:55
 16/16 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? én 18 évesen ezt biztos nem tűrném ha velem csinálná ezt. egy kis szar takony nehogy már ordibáljon az anyjával mert az mos rá. olyan pofont adnék neki hogy legközelebb 10x is meggondolná hogy mit mondjon. sajnos én sem voltam egy jó gyerek kaptam is rendesen unokatestvéremtől. az ilyen kis szar taknyokat máshogy nem lehet megnevelni. engem sem lehetett volna! és örülök neki hogy kaptam néha mert most már felnőttem és lehet hogy nem ilyen lennék mint most ha nem nevelnek rendesen. sajnos ha anyukád meg apukád két gyámoltalan ember akkor neveld te. törj el egy pár fakanalat a hátán amikor így viselkedik majd rájön hogy nem terrorizálhat mindenkit.én biztos már bab*sztam volna a kádba a hideg zuhany alá. 18/F
2011. jún. 19. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!