Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet egy 7 hónapos gyerek...

Lehet egy 7 hónapos gyerek hiperaktív?

Figyelt kérdés
Semmi nem köti le 1 percnél tovább, folyamatosan pörög, ... elalvás előtt jár keze, lába,... forog az ágyban... Nagyon nagyon aktív... Egész nap pörög. Lehet ez hiperaktivitás vagy csak életkori sajátosság? Hova forduljak?
2011. ápr. 21. 20:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bár nem nekem cimezted,gondolom magamra vehetem én is mert én is leirtam,hogy ritka betegség. Ez tény,akkor is ha a fejed tetejére állsz és összeesküvés elméleteket szövögetsz otthon.get a life
2011. ápr. 25. 09:37
 12/15 anonim ***** válasza:

köszi, nem vagyok kiváncsi a szcientológiai egyház üldözési mániából fakadó fantazmagóriáira. Olvastam magam is Ron Hubbard korszakalkotó művét, nem is állítom, mindenben hülyeséget írt, de ez egy szekta, és ebből kifolyólag túlzásokat is tartalmaz. Egyétek a vitaminjait, gazdagítsátok az egyházat, de köszi, én nem kérek belőle.

Kettő: ezt pszichológusok mondták, akik nem dolgoznak az egészségügyben és nem végeztek orvosi egyetemet, semmi közük a gyógyszergyárakhoz, hiszen joguk sincs gyógyszerelni és gyógyszereket felírni.

valamint oktató pedagógusoktól, akiknek szintén nincs közük a gyógyszergyárakhoz, egészségügyhöz (tudom Lenkeinek és társainak nehéz elhinni, vannak akik dolgoznak, anélkül, hogy globális összeesküvésekben vennének részt a világ és népei ellen. és mégcsak meg sem gazdagondnak-ellentétben a szekta vezetőkkel)Viszont minden nap munkájuk során találkoznak a hiperaktív gyerekekkel és dolgoznak velük. (nehéz elhinni annak, akit az összeesküvés elméletek éltetnek, de gyógyszerek nélkül, egyszerűen a gyerek és betegsége igényeinek megfelelő bánásmóddal)

Harmadszor senki, sehol nem állította, hogy gyógyszeres kezelés kellene ezeknek a gyerekeknek. Régen volt igen, amikor gyógyszerrel kezelték, de ma már ez felismerhető betegség, jól körülhatárolt és leírt tünetegyüttessel, ami nem igényel gyógyszeres kezelést. Elfogadást, speciális odafigyelést, nevelést, igen. De gyógyszert nem.

Illetve egy esetben igen, ha olyan szülőkkel áldja meg őket a sors, akik nem hisznek ebben a betegségben és próbálják kinevelni belőlük (akár veréssel is)Na ilyenkor egy ronccsá tett gyerek esetében szükség van gyógyszerekre (de ekkor már pszichiátriai kezelésre is)viszont elhagyható a gyógyszer egy idő után, miután visszahozták a szerencsétlent az életbe.

2011. ápr. 25. 10:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, majd írd meg légyszives hogy akartak-e gyógyszert adni a gyereknek. Én még nem találkoztam olyan szülővel, akinek ne a gyógyszert javasolták volna.

Többiek! A scientológia egy vallás. Nincs köze a vitaminokhoz, melyeket minden hiperaktiv gyereknek javaslunk , mikor hozzánk bejönnek a szülők, akik bíznak dr Lenkei tudásában. Soha nem kerül szóba ez a vallás, ugyanis ezt is csak a gyógyszeripar terjeszti azért hogy elriassza az embereket.

Viszont az emberek nem hülyék, egymásnak adva át az információkat, egyre többen döntenek a természetes módszerek mellett. Tudják hogy a gyereknek is az a legjobb, ha nem kezelik őt drogokkal. Nagyon szép eredményeink vannak, akik alkalmazzák az Új Egészség Kultúra adományait, azok már tudják. Mindenki előtt szabad az út, választhat a gátlástalan, és sok esetben teljesen szükségtelen gyógyszerezés, és a természet törvényszerűségein alapuló vitamin-terápia közt. Egy 7 hónapos babánál még nagyon időben van, hogy az anyuka tájékozódjon az egészséges életmód, táplálkozás kulcsfontosságú kérdéseiről, mikre van, és mikre nincs szüksége egy kisbabának ahhoz, hogy teljesen egészségesen fejlődhessen, és ne essen bele a mai "egészségügynek" nevezett betegség-ügy csapdájába.

2011. ápr. 26. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:

A hipermotilis NEM egyenlő a hiperaktívval!

Először utána kellene nézni, mi is a hperaktivitás, az ugyanis egy tünetegyüttes.

2011. ápr. 26. 20:09
 15/15 anonim ***** válasza:

hogy valaki a kérdésre is válaszoljon érdemben. az én kislányom is pont ilyen volt. ez az extra mozgékyonság még mindig előjön néla, d már csak ha fáradt, egyébként tud megülni a fenekén, pl meseolvasás, vagy akármi, ami épp leköti. most lesz 2 hónap múlva 2,5 éves. az elalvás ha már nagyon fáradt nehézkesen megy, mert izeg mozog stb. egéybként pedig én már visszatekintve rájöttem, hogy ő egy nagyon nagyon nagyon kíváncsi, érdeklődő, minden új információt szomjazó kicsi, már baba korában is az volt. Nagyon nagy a fantáziája, és sokmidnenben a korosztálya előtt van. jelenleg az a helyzet, hogy ha megkapja az érdeklődését kielégítő dolgokat, akkor semmi probléma nincs vele. le tudja magát kötni, lehet fegyelmezni, nem agresszív, figyelmes, még udvarias is a maga szintjén (pl. megköszöni az ebédet, ha már nem kér többet "köszönöm, nem kérek többet") stb stb. emlékszem, amikor olyan fél éves kor körül volt, kivettem pár könyvet a hiperaktivitásról......egyébként pont ez a legnehezebb benne, hogy az ember mindig kreatívan kitaláljon dolgokat, főleg ha azt nézzük hogy egyes gyerekek órákig eltologatják az autójukat. na az enyém sosem volt ilyen, de őszintén szólva meg is látszik rajta, hogy sokat, nagyon sokat és kreatívan foglalkoztam vele.

amúgy mi jártunk korai fejlesztőbe is, és ott azt mondtk, nem hiper egyáltalán, irányítható és leköthető a figyelme hosszasabban is (persze nem 7 hósan). javaslom nektek is, ha aggódsz, akkor keresd fel a területileg illetékes korai fejlesztőt (a védőnő meg tudja mondani hova tartoztok).

2011. máj. 2. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!