Lehetséges hogy eddig senki sem vette észre? A gyerekgyógyász azt mondta hogy menjünk genetikai vizsgálatra mert lehet hogy Down kóros a kisfiam.
le vagyok döbbenve a kérdéseden
miből gondolják hogy down-os?
a down-nak nagyon jellegzetes tünetei vannak, én még nem hallottam ilyet hogy ezt ne vegyék észre, másrészt ugye szellemi elmaradottsággal is jár, szóval én ezt nem értem egyáltalán
és a gyerekorvos akihez 2 éve jártok, ezt most mondta? és mire alapozta?
Nem csak, hogy szellemi visszamaradottsággal, de jellegzetes vonásokkal is jár, amit már újszülött korban is lehet látni, nem hogy 2 évesen.
A 21-es triszómia azonnal felismerhető!
Azért érdekes, egy okos, ügyes, gyönyörű gyereket nem szoktak csakúgy genetikai vizsgálatra küldeni.
Jó ennél nehezebb nincs egy szülő számára belátni, hogy van valami probléma a gyerekkel, márpedig biztos van, ha egyszer javasolták ezt a vizsgálatot.
Jó, nem biztos Magyarországon élsz, de Magyarországon csakúgy egy vérvételt nem végeznek el, nemhogy genetikai vizsgálatot.
Úgyhogy ilyen nem létezik.
De mégis mit mondott ez a doki a sürgősségin, hogy miért merült fel benne a Down-kor gyanú? Mit látott a kisfiadon, ami szerinte a Down-korra utalhat?
Én gyerekekkel foglalkozom, láttam már több Down-kóros gyereket, azért ennek a betegségnek elég egyértelmű jelei vannak. Olyan előfordul, hogy rögtön a születés után nem veszik észre, de akkor is az első 6 hónap során a háziorvos észre szokta venni. Olyat én még nem hallottam, hogy 2 évig senki nem gyanakodott, és csak 2 év után derült ki a betegség.
Az első válaszoló volta ismét.
A haj nem mérvadó. A homlok, orr, szem annál inkább. Én szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy beteg lenne, és eddig senki nem figyelt fel rá. Se a háziorvosotok, se a születésénél a kórházban...
Én a te helyedben azért megcsináltatnám azt a genetikai vizsgálatot, már csak a magam megnyugtatásáért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!