Mi ez a rengeteg gyerekverős kérdés újabban?
Utottel mar meg gyereket?
Mikor utoted meg eloszor a gyereked?
erted a ket kerdes kozt a kulombseget?
Ha az elsore valaszolsz az okes,egyetertek veled,ha a masodikra akkor okoskodsz es vadaskodsz.
Szerintem inkább a médiában látható és hallható dolgok miatt.
Látod a sok tanárverést, balhékat, azt, hogy a mai fiatalok nem tudják, hogy hol a határ. A jogaikat ismerik, a kötelezettségeiket már nem. És ha valakivel beszélgetsz, mindenki azt mondja "bezzeg az én időmben ilyen nem volt! Akkor odacsaptak, ha valamit csináltál, tisztelted a szüleidet és a tanáraidat."
És lássuk be, hogy ebben van is valami!
Ezek az emberek csak bizonyosságot szeretnének, hogy ha egyszer- egyszer odacsapnak, az még nem bűn.
Tudjátok, hogy szabad-e a gyereket megütni, mikor és hányszor?
Mikortól jelenthet fel a gyereked, mert vered?
Egy pofon után vagy ha minden nap előfordul?
Szerintem ilyen tisztázatlan kérdések állhatnak a gyerekverős kérdések mögött.
Azért nem mindegy, hogy verik. Odacsap, elfenekeli, vagy szíjjal véresre hasítja... A rendszer sem mindegy, mert a semmiért verni hülyeség, de néhanapján, ha olyan a gyerek bizony belefér egy KICSI verés.
Én is kaptam, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor (max. 3), mert olyan baromságokat műveltem, hogy csak na (kocsi elé kiugrás, megszökés, fejem a padlóba akartam csapni). És a gyerek nem mini felnőtt, aki megérti, ha szövegelsz neki, nem figyel rád, a másik fele, ha tudja, hogy valami tiltott, de nem lépsz fel ellene, akkor még jobban ellened "dolgozik", csak azért is alapon. Akinek van gyereke tudja, hogy milyenek tudnak lenni, ha beléjük bújuk a kis ördög.
A mai szülők agresszívebbek, türelmetlenebbek, mint az idősebbek.
Vagy épp ellenkezőleg, nem törődnek a gyerekkel, mindent megengednek.
A harmadik réteg a majomszeretettel nevelő anyák.
Arany középúton haladó egyre kevesebb van.
Eredmény: egyre több neveletlen, beképzelt gyerek, agresszív gyerek, tanárverés, fiatal gyilkosok, stb. (lásd a rengeteg utálom az anyámat, apámat, szüleimet stb. kérdések).
Másik véglet: minden nap agyonvernek egy kisgyereket, 3-4 hetes csecsemőt a fiatal "szülők?".
Nem tudom miről beszélsz, itt soha senki nem üti meg a gyerekét, nem ad neki kólát vagy csokit és nem nézhet tv-t a gyerek. Nem is kar, nincs is, a bankban meg illedelmes ül fél órát is a gyerek amíg várni kell :-DDDD
Amúgy a legtöbb szülő igenis néha-néha megüti a gyerekét, viszont tényleg kevésbé jellemző, mint gyerekkorunkban, mert mostanában az ilyesmit inkább titkolni illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!