Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekek szülei,...

Autista gyerekek szülei, kérlek olvassátok el, ez lehet az?

Figyelt kérdés
Autista gyermekek szülei segítségét szeretném kérni,hogy vettétek észre a gyermeken hogy valami nem jó? Kicsi fiam 2 éves,azt hiszem valai nem jó,de azért irok elöször ide mert nem szeretném ha a férjem meg az orvos lehülyéznének,amugy is mindig megkapom hogy tulaggodo vagyok!Kisfiam,elöször is nem beszél,aztán társaságban félrehuzodik,magának való,nehezen alakit ki kapcsolatot másokkal,felnöttek is ha elkezdenek hozzá beszélni elfordul.Ha hívjuk szólítjuk nem figyel,és sokszor a kockákat a tollakat a csipeszeket sorba rakaja! Nem siket,már megvizsgálták a fülét. Mi a véleményetek?
2011. febr. 25. 13:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de van a közvetlen közeledben autista? Több gyermeket ismerek, akik sajnos ilyen-olyan módon lettek autisták. És igen, olyat is ismerek ahol az első és a második szülött gyerek is autista a családban. Egyik aspergeres, másik Kenner "féle". Falun és tanyán is sokan vannak, de mint írtam, több is az agyilag egyszerű ember. Persze kinek nem inge....

Nem beskatulyázásról van szó, hanem egy állapotról, amit szükséges megismerni ahhoz, hogy segíteni tudjunk nekik.

Gondolj bele, ez most kb. olyan amit írtál, mint amikor azt mondjuk: nem érdekes, hogy egy ember, aki velem szemben ül épp agyvérzést kap, nem segítek neki, nem érdekel a problémája.

Igenis foglalkozni kell ezzel a témával, mert sajnos egyre több gyerek él ezzel a problémával. És hidd el, nagyon nem könnyű azoknak a családoknak, akik autista gyereket nevelnek.

2011. márc. 11. 22:42
 12/22 anonim ***** válasza:
Én csak olvasgatok a témában, de amiatt mert most tudtam meg, hogy egy ismerősöm másodszülött ikrei autisták. Nagycsaládban, vidéken...
2011. márc. 13. 22:01
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen elég érdekes "állapot",ugyanis nem betegség! Az is valóban érdekes ,hogy nem tudjak miért,mitöl van,mitöl alakul ki!Az idegrendszer problemaja,azt is olvastam már,nem betegség,csak egy "más állapot".Valóban elgondolkodtató.Szerintem a szülök nagy része észre sem veszi hogy valami bibi van,nem baj majd elmulik. A kisfiam teljesen normalis egészséges kisfiunak tünik,de pl. a hangzavart sem birja,befogja a fülét.Nem akar a többi gyerekkel jatszani felrevonul.De viszont velem játszik! Régen tettem fel ezt a kerdest,de most hogy ujraolvastam ujra elgondolkodok,az orvosnak meg nem mertem szolni! A testverem meg az anyam azt mondtak bolond vagyok!Minden gyerek más és más,ö ilyen....szerintem meg valami nem jó,biztos sok gyereknek azért nem is segitenek idöben mert igy van vele a szülö mint én,nem akarja hogy hülyének nézzék,hogy a gyermeke "más" legyen,és probalja nem észrevenni....pedig ez nem helyes.
2011. márc. 16. 00:55
 14/22 anonim ***** válasza:
Szia,első válaszoló vagyok:Mintha a barátnőm mondta volna ezt,amit utolsó kommentként írtál.Szegény,ugyanígy örlődött,mint te.Mindenki neveletlennek tartotta a gyermekét,ő meg őrlődött az között,hogy tényleg elrontott valamit,vagy az ő fia más.Érezte,hogy valami nem stimmel,de nem merte kimondani,a szülei lelegyintették,hogy ugyan már lányom,olyan okos ez a gyerek,hogy csak na.És tényleg nagyon okos.Miután óvodába került,a pedagógusok segítségével derült ki,hogy baj van és nem is egyből,ők is időt adtak maguknak.Ennyire nem konnyű diagnosztizálni ezt és igen is el lehet bagatelizálni.Pedig a legfontosabb a korai fejlesztés szerintem.A barátnőm kisfia hamar megkapta ezt és bizony egy átlag ember nem veszi észre,hogy autista,csak azt látja,hogy egy társainál okosabb,gyönyörű kisfiúról van szó,aki jól is viselkedik.Hiszen a barátnőm tudja jól,hogy mik azok a helyzetek,amelyeket érdemes elkerülni a kisfiú lelki békéje érdekében.És hozzátenném,hogy ezek a gyerekek akit elfogadnak,azt szeretik ezerrel és az nagyon jó érzés.Én is tapasztalom.Nagyon értékes emberkék ők.
2011. márc. 16. 06:27
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen,a kisfiam is egy ilyen "érdekes emberke".Ha valami fejlemény lesz írok,egyenlöre semmi nem biztos.:-)
2011. márc. 17. 01:22
 16/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Visszajöttem. 3 éves 2 hónaposak vagyunk,1 éve orvoshoz jarunk,szeptember óta óvodába (ahol hetente 2-szer külön neelöje van picikémnek),és tegnap megerösítették a feltételezésemet az orvosok,hogy kisfiam igenis autista,enyhén talán a legenyhébb formájában,de az. :-(
2012. márc. 22. 13:08
 17/22 anonim ***** válasza:

Szia! Köszi, hogy megírtad ezt, szerintem sokan okulhatnak belőle, ha elolvassák!

Sajnálom, ami veletek történik, ugyanakkor szerencsések vagytok, hogy csak nagyon enyhén autista! Minden jót, sok sikert!

2012. márc. 26. 23:18
 18/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok,megkaptuk a helyünket az ország (nem Magyarország),egyik legjobb autista intézetében,jövö héten kezdünk,nagyon nagyon aranyosa kedvesek ott kisfiam imád oda menni. Én is örülök hogy végigcsináltunk,mindenki belátta végül is hogy ö "lyen" "más" és ezt el kell fogadni,és legjobb tudásunk szerint segíteni kicsikémet,és türelemmel lenni. Mindenkinek köszönöm aki írt,és aki hozzászólt.üdvözlettel
2013. jan. 16. 12:34
 19/22 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaitok! :) Minden jót Nektek!
2013. jan. 16. 14:34
 20/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönjük <3
2013. jan. 16. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!