Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nagyon fáj? Milyen érzés?

Nagyon fáj? Milyen érzés?

Figyelt kérdés
Engem soha nem vertek meg a szüleim, így nem tudom, milyen, ha ráütök a gyerekem fenekére... Nem szoktam sokat ütni, tudom, sokan elítélik a verést, de nála azt találtam eredményesnek. Légyszi, ne azt írjátok, mennyire ítéltek el, hanem azt, hogy mit éreztek/éreztetek, ha a feneketekre csapnak...
2011. febr. 24. 16:39
1 2
 11/13 koltt válasza:
100%

Engem a szüleim elég sokszor vertek, még kb. 14-15 éves koromban is. És ha csak az érdekel hogy mennyire fáj akkor azt kell mondanom hogy fáj rendesen.

Viszont én azt mondom hogy a fizikai fájdalom mindig jobb mint a lelki. Engem akárhányszor megvert az édesapám 1-2 óra múlva már egyáltalán nem fájt, és a családi hangulat már 10-15 perccel a verés után olyan volt mint előtte, mert nekem mindig megmagyarázták hogy miért kaptam, és én ezt a legtöbb esetben meg is értettem, és mindig éreztették velem hogy nagyon szeretnek. És én ezt mindig tudtam. És mostanra olyan felnőtt vagyok aki teljes értékű életet él, magabiztos vagyok, van rendes állásom, nem iszok, nem cigizek, cserkészkedem, tulajdonképpen teljesen egészséges életet tudok élni.

Ezen kívül, fiatalokkal foglalkozom, és rohadt nagy probléma hogy ugye a szülők nem bántják a gyereket, mert az milyen barbár módszer, és ekkor jön a szobafogság, meg a haragszom rád, nem szólok hozzád szöveg, stb. amikor napokig van rossz hangulat, és éreztetik a gyerekkel hogy mennyire rossz volt.

A testi fájdalom elmúlik nagyon hamar, de a lelki az még évek után sem. Először mindig a gyerek lelkével kell foglalkozni. Ha meg is ütöd mindig beszéld meg vele utána hogy mi miért volt, nem számít milyen idős, a gyerek megérti.

És sose üss kézzel, mert az megalázó, és ha kicsit ütsz az nem fáj, ha meg nagyot akkor azzal maradandó sérüléseket is okozhatsz.

2011. márc. 4. 10:12
 12/13 anonim ***** válasza:

"Légyszi, ne azt írjátok, mennyire ítéltek el, "

Lelkiismeretfurdalásod van tán?

Nem értem h hogyan lehet megütni a saját gyermeked!

A lelkidolgok sokkal fontosabbak...sztem belül fáj neki h az édesanyja megüti!Mit várhat a jövőben így másoktól ?

2011. márc. 9. 01:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem értem h hogyan lehet megütni a saját gyermeked!

Pedig néha szükség volt rá. Nem azt mondom, hogy ütni-verni kell, ahol éred, de ha felesel, nem fogad szót, akkor igenis rá lehet csapni a popsijára. Engem csak akkor ütöttek meg, amikor rossz voltam. Sose fájt az ütés, viszont azt az érzést megjegyeztem - főleg ha mások előtt ütött meg apukám - hogy milyen ciki kikapni, és mit gondolhatnak rólam más emberek, milyen rossz gyerek vagyok. Úgyhogy ha valamiért megütöttek, akkor azt nem nagyon csináltam többet.

2011. márc. 9. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!