Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nagyon fáj? Milyen érzés?

Nagyon fáj? Milyen érzés?

Figyelt kérdés
Engem soha nem vertek meg a szüleim, így nem tudom, milyen, ha ráütök a gyerekem fenekére... Nem szoktam sokat ütni, tudom, sokan elítélik a verést, de nála azt találtam eredményesnek. Légyszi, ne azt írjátok, mennyire ítéltek el, hanem azt, hogy mit éreztek/éreztetek, ha a feneketekre csapnak...
2011. febr. 24. 16:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak suhintasz, az nem fáj. Ha ütsz, az már tud fájni is.
2011. febr. 24. 16:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg a párodat, üssön meg ő téged! :) Meglátod, mennyire fáj... Igazán nem az ütés helye tud fájni, hanem a megalázottság érzés...

Biztosan lenne ennél kevésbé megalázó, mégis hatásos nevelési mód is... a verés nem nevelés, csak a te frusztrációd kitörése.

2011. febr. 24. 16:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bepirosodik a helye ha ráütsz a fenekére?
2011. febr. 24. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Tud fájni...ám nekem az nagyon furcsa,hogy Téged nem vertek a szüleid,Te mégis alkalmazod,és nem találsz más nevelési módot.
2011. febr. 24. 16:46
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Nekem is ez a furcsa. Téged nem vertek, te mégis. Hogy van szíved ezt tenni egy kicsivel? bárkivel..

Engem vertek, talán épp azért soha nem ütöm meg őket. Pedig tudnak alkotni, hidd el!

Fáj a verés is. De sokkal nagyobb kárt okozol neki és magadnak is, pusztán azzal, hogy kezet emelsz rá.

A lelkében okozol sérülést.

Ezen kívül a kapcsolatotokat mérgezed meg. Félni fog tőled, nem lesz veled egyenes. Ha szót fogad, félelemből teszi.

Nem éri meg, önuralom, találj más megoldást.

2011. febr. 24. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy fájjon, az már rég rossz, ha azért ütöd a gyereket. Elég kicsit ütni, és soha ne arcra vagy fejre! Mindig csak kézre vagy fenékre!
2011. febr. 24. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
fáj-e? attól függ hogy csupasz fenékre kapja-e. mert ha nem akkor nem fáj. csupasz fenéken viszont rögtön kirajzolódik az ujjaknak a helye nemigaz?
2011. febr. 24. 17:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Eléggé fájt, amikor anyukám a hideg zuhany után elvert főzőkanállal. :( A nyoma elmúlt a testemen, de még máig se értem, hogy a szerető édesanyám, hogy tudod még az eszébe is venni ilyent ? :((
2011. febr. 24. 21:51
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
elpirosodott?
2011. febr. 25. 17:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szégyellheted magad! Tehetetlen vagy, ha téged verés nélkül neveltek, de te nem tudsz nevelni.

Sajnos nem írhatom, mit éreztem, ha rám ütöttek, mert engem sosem vertek, de felneveltem a gyerekeimet is verés nélkül, eszembe sem jutott volna, hogy megüssem őket. Az unokáimat sem veréssel neveljük.

Úgy gondolom, valami sántít a kérdésedben, mert akit nem vertek gyerekkorában, az nem szokta verni a gyerekeit sem, mivel nem ezt látta.

A veréssel nevelők is többnyire otthonról hozzák ezt a szokást, bár soktól hallottam, engem annyit vertek, én nem fogom a saját gyerekemet verni, aztán ugyanúgy veri, ahogy őt.

Próbálj néhány jó nevelési könyvet elolvasni, Pl. Az okos szóval, türelemmel címűt, vagy a Szuperdadus című sorozatot nézd a Tv-ben, jó tanácsokat kaphatsz a neveléshez.

2011. febr. 26. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!