Nagyon fáj? Milyen érzés?
Kérd meg a párodat, üssön meg ő téged! :) Meglátod, mennyire fáj... Igazán nem az ütés helye tud fájni, hanem a megalázottság érzés...
Biztosan lenne ennél kevésbé megalázó, mégis hatásos nevelési mód is... a verés nem nevelés, csak a te frusztrációd kitörése.
Nekem is ez a furcsa. Téged nem vertek, te mégis. Hogy van szíved ezt tenni egy kicsivel? bárkivel..
Engem vertek, talán épp azért soha nem ütöm meg őket. Pedig tudnak alkotni, hidd el!
Fáj a verés is. De sokkal nagyobb kárt okozol neki és magadnak is, pusztán azzal, hogy kezet emelsz rá.
A lelkében okozol sérülést.
Ezen kívül a kapcsolatotokat mérgezed meg. Félni fog tőled, nem lesz veled egyenes. Ha szót fogad, félelemből teszi.
Nem éri meg, önuralom, találj más megoldást.
Szégyellheted magad! Tehetetlen vagy, ha téged verés nélkül neveltek, de te nem tudsz nevelni.
Sajnos nem írhatom, mit éreztem, ha rám ütöttek, mert engem sosem vertek, de felneveltem a gyerekeimet is verés nélkül, eszembe sem jutott volna, hogy megüssem őket. Az unokáimat sem veréssel neveljük.
Úgy gondolom, valami sántít a kérdésedben, mert akit nem vertek gyerekkorában, az nem szokta verni a gyerekeit sem, mivel nem ezt látta.
A veréssel nevelők is többnyire otthonról hozzák ezt a szokást, bár soktól hallottam, engem annyit vertek, én nem fogom a saját gyerekemet verni, aztán ugyanúgy veri, ahogy őt.
Próbálj néhány jó nevelési könyvet elolvasni, Pl. Az okos szóval, türelemmel címűt, vagy a Szuperdadus című sorozatot nézd a Tv-ben, jó tanácsokat kaphatsz a neveléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!