Szófagadatlan, engedetlen gyereket milyen módszerrel nevelnétek jómodorra?
Figyelt kérdés
A szülői példamutatáson kívűl.(Hogyan kell szépen enni és megülni evés közben,hogyan köszönünk másoknak , hogyan kövessük a felnőttek utasításait ? )2011. jan. 22. 20:06
11/12 anonim válasza:
Engem pl elfenekelnek nem is kicsit, hanem nadrágszijjal vagy pálcával csupasz fenékre elég sokszor, de mondjuk használ.
13 fiú
12/12 anonim válasza:
Én a következőt csináltam: Köszönés: Hangosan köszöntem én is mindenkinek (falun lakunk), ha ő is köszönt, mindig megdicsértem. Már szinte a ő a falu kedvence. Étkezés: ha szépen evett, akár egy pillanatra is, dicséret. Ha nem, akkor figyelmeztettem, hogy ha így folytatja, akkor nem muszáj enni, úgyhogy elmehet az asztaltól.S be is tartottam az ígéretemet-mindig betartottam.Szépen eszik. Hát a szófogadás még alakulóban van, de sokat dicsérem, ha megcsinálja, amit mondok, mindig észreveszem a jót.Pl:ha összepakolsz a szobában, akkor lesz mese, s Te választhatod ki, hogy melyik könyvből. Össze szokott pakolni, s büszke is nagyon a munkájára.Nem tárgyi ajándékokat adok. Májusban lesz négy éves. Nagyon sokat javult a viselkedése. Fél évvel ezelőtt, még a hajamat téptem. Gondolom ahogy idősödik, úgy javul. A pozitív megerősítés és a következetesség minden áron, nagyon bevált nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!