Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Normális ez ilyen korban?

Normális ez ilyen korban?

Figyelt kérdés

Van egy 2 és fél éves féltestvérem és ha ott vagyok náluk,akkor olyan,mint az ördög.

Egyszer tévéztem és nem adtam oda neki a távirányítót és ezért a tv-t elkezdte mindennel dobálni,addig,amíg az le nem esett.Én azt hittem,hogy az anyja majd rá szól,vagy valami,de semmit nem mondott/csinált,csak vissza tette a tévét a helyére és mondta nekem,hogy figyelhetnék jobban is.Meg egyszer a fürdővizébe beleöntötte az összes tusfürdőt,amit elért.

Ezeket miért csinálja?Valami figyelem felkeltés?

2011. jan. 11. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:

A gyerek viselkedése normális, a szülőé nem.

A területét próbálja így megvédeni tőled. Ez persze nem helyes, de ő még csak így tudja kommunikálni az érzéseit. Az anya és az apa feladata lenne, hogy ilyenkor szigorúan meghúzza a határokat. Ha az anyja hagyja, hogy beleszólj a nevelésébe (ha már azt mondta, figyelj), megpróbálhatod elterelni a figyelmét, játszani vele, vagy szépen elmondani, hogy ettől apa-anya-mindenki szomorú lesz, hátha az hat rá. Ha nem működik, nézd őt levegőnek. A kiabálás rossz ötlet, mert eléri a célját: vele foglalkoznak.

2011. jan. 11. 14:24
 2/6 A kérdező kommentje:

Már kérdeztem az anyját,hogy miért nem szól rá,amikor rossz,de ő csak azt mondta,hogy azért,mert régebben is mindig rá szólt,akkor is csinálta.

Apa meg az ilyeneket nagyon ritkán látja,ő akkor rá szól.

2011. jan. 11. 14:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Tudod, az a baj, hogy nem mindegy, hogyan szólnak rá. Neki az a fontos ebben a helyzetben, hogy vele foglalkozzanak, és egyre durvább dolgokat csinál, hogy ezt kiprovokálja. Az anyja valószínűleg már belefáradt, de akkor is erőt kellene vennie magát, mert ennél csak nagyobb gondok jönnek majd.
2011. jan. 11. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A tévédobálás egyértelműen rosszalkodás, ő is biztos tudja, hogy nem szabad, de nem tudja máshogy kifejezni a dühét. Mondjuk az anyja viselkedése érdekes, én biztos büntetést adnék a helyében, vagy minimum szólnék érte a gyereknek. A tusfürdős dolog meg szerintem nem is tudatos rosszalkodás. Az én 3 éves fiam is megtenné, ha elöl hagynám. Ő egyszer a fogkrémet nyomta ki. Ilyenkor eszükbe sem jut, hogy ezt nem szabad, el vannak foglalva azzal, hogy milyen szépen folyik ki. A legjobb amit az ember tehet, ha ilyesmit nem hagy a gyerek keze ügyében.
2011. jan. 11. 23:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Anyuka csöppet nem törődöm! Csak nem azt várja el,hogy majd te neveled meg a testvéredet??? Lehet hogy a kistesód már nyűg az anyja számára és feladta hogy strapálja magát a neveléssel? Jól fenéken kellene billenteni,hogy kapja össze magát!
2011. jan. 18. 23:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyszer mér rácsaptam a tesóm kezére,mert a kedvenc pólómat tele nyomta ketchuppal és erre az anyja meg mondta,hogy ne verjem a gyereket,mert lelki beteg lesz...-.-"
2011. jan. 19. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!