Hisztizés miatt jogos a kézreütés?
Figyelt kérdés
Barátnőm 5 éves fia tegnap hisztizésből fakadóan kisöpörte a hűtő tartalmát mire az anyja két olyat rásózott a kezére hogy tök vörös lett. Megérdemelte a gyermek?2011. jan. 11. 11:44
1/16 anonim válasza:
Nem vagyok a kézreutés és a pofon híve.én a seggére szoktam utni a fiamnak.de amúgy volt már a fiamnak is olyan hisztije,hogy nem tudtam már mit vele csinálni,akkor lemostam az arcát hideg vízzel,vagy volt már olyan hogy hirtelen pofon ontottem vízzel.de csak kevéssel.most már ilyen hisztiknél csak annyit mondok neki,hogy hozom a vizet,és észhez is tér
2/16 anonim válasza:
Ez esetben igen.Bár én soha nem ütném meg a gyerekem.
4/16 anonim válasza:
Attol fugg,ha ez a maniaja es mar tobbszor csinalta akkor igen.gondolom a szep szo mar nem segit ilyenkor.
5/16 anonim válasza:
Ha tényleg olyat csinál én is rászoktam ütni, de nem olyat hogy meglátszon, akkor mikor már sokadszorra szólok rá hogy ne csinálja és mégis csak akkor. Mondjuk én a hisztinél otthagyom és mindjárt abba is marad mikor látja hogy nem ér el vele semmit, azért nem ütök a kezére mert hisztizik.
6/16 anonim válasza:
sztem durva ha egy 5 éves ilyet csinál méregből. lehet, hogy nem a gyerek tehet róla, hogy 5 évesen még ilyen hisztis. de persze ez csak egy feltételezés. minenesetre nem tudom hogy jogos -e azt viszont igen ,hogy ennyi elég, hogy egy amúgy is feszült helyztben a szülőnek elszálljon az agya, és jól ráverjen a gyeek kezére. bár én nem tenném, mondom ezt úgy, hogy a kicsim még csak 2 éves, de azért mér erősen a dackorszakba járunk, van hiszti bőven. a múltkor úgy megharapott, hogy lett egy nagy zöld folt a kezemen utána. nem ütöttem meg, pedig fájt nagyon. meg meg is lepődtem mert előtte sose harapott meg. amikor lehiggadt, megbeszéltük, hogy ez nagyon nagyon csúnya dolog volt, nézze meg, anyának most bibis a keze, és fáj, és anya szomorú. és anya se szokta megharapni őt, akármilyen mérges , úgyhogy ő se harapjon meg többet, mert ez butaság, és nem ér el vele semmit. ez után az eset után, bár azóta volt már egypár hajmeresztő hiszti, többet nem harapott meg. sztem ha cirkuszt csinálok, ráütök, látványosan mérges vagyok, tovább megy a harapdálás, mert milyen jó móka.....
7/16 anonim válasza:
Gyerekek is másak,Van,akinél a hisztinél elég rászólni,és bizony van olyan gyerek,aki annál inkább hisztizik,és muszály rácsapni.Igazat adok az elso valaszolónak,inkább a seggére mint a kezére.
8/16 anonim válasza:
szerintem inkább kéz mint fenék. szerintem van jogos helyzet, de ez nem feltétlenül a hiszti (szándékos rombolás, tiltott dolog stb.)
9/16 anonim válasza:
MIért a kéz?Azt olvastam,hogy a gyereknek nem is szabadna a kezét utni,mert reszketni fog.Fejét sem szabad,inkább a fenekét.
10/16 anonim válasza:
Hisztinél ami nálunk is és több ismerősnél bevált: nem kell rá figyelni. Elmondani, hogy majd ha lehiggad, megbeszéljük. Otthon be lehet kísérni a szobájába és becsukni rá az ajtót, azzal, hogy ha majd megnyugodtál, kijöhetsz. De! (És most majd jönnek a lehurrogások.)Ha megütött, én bizony igenis visszaadtam. És nem "tanulta el a rossz példát" mert egyik gyerekem sem verekedős, se nem erőszakos, és bizony nem is igen hisztiztek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!