Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves kislányomnak van egy...

3 éves kislányomnak van egy rossz szokása van. Hogyan lehetne erről leszoktatni?

Figyelt kérdés
A göndör haját az ujjára csavargatja. Leggyakrabban addig csavargatja, hogy nem lehet kibontani és ollóval kell levágni, vagy kitépi maga, akár egy tincset is és nem fáj neki. Vagy annyira felcsavarja az ujjára, hogy belilul az ujja és nem bírja kihúzni az ujját és sír.
2010. dec. 29. 14:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Na igen, valamelyik gyerek meg plüssállattal alszik. :)
2010. dec. 31. 14:25
 12/16 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
Én is hajtekergetéssel kezdtem kb 8-10 éves koromig. Aztán elkezdtem enni. Kár, hogy már akkor nem vittek dokihoz. :-(
2011. jan. 1. 22:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha csak elalvás előtt csinálja, szerintem egyszerűen ajánlj fel neki egy helyettesítő tevékenységet: pl cumi. Vagy ha a kezével babrálna mindenképpen, akkor egy babát adj neki aki majd vigyáz rá éjszaka, de csak úgy ha fogja a kezét stb.
2011. jan. 1. 22:30
 14/16 anonim ***** válasza:
És ha össszefogod neki? Erről a hajcsavargatásról mindig a nővérem jut eszembe gyerekkoromból ő is ezt csinálta és neki is göndör haja volt. És még se lett felnőtt korára "beteg" ember. Én meg az ujjamat szoptam, és mégse elálló a fogam.
2012. márc. 10. 16:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Amikor csavargatja, próbáld lekötni játékkal, amihez mindkét keze kell.

Az enyém csavargatja, mielőtt alszik, lehet, hogy a lányod álmos olyankor.

Foglalkozz vele személyesen többet, csak ő és Te, ne zavarjon semmi, minden nap. 1-2 hét múlva figyeld, hátha kevesebbszer tekeri.

Szerintem ne vágd le a haját, mert akkor keres mást magának. Inkább csavargatásnál próbálj vele huncutkodni, megnevettetni, hogy lecsavarod a haját az ujjáról, és hogy megakadályozd, hogy újra felcsavarja. Tereld el a figyelmét.

2012. nov. 12. 13:24
 16/16 anonim válasza:
Hülye
2021. ápr. 29. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!