3 éves kislányomat egy berögzült rossz szokásáról hogyan lehet leszoktatni? Az alsó ajkát harapdálja a felső fogaival vagy pedig a nyelvével nyalogatja a felső ajkát. Hasonló tapasztalatok, esetleg ötletek?
Először azt gondoltam, majd elmúlik magától, nem szólok, aztán elkezdtem szólongatni, de rosszabb lett tőle, mostanában nem szólongatom, de nema akar "elmúlni" berögzült rossz szokássá vált.
Azok hasznos válaszát várom, akik hasonlót tapasztaltak már, kérem, hogy tudálékos okoskodók kíméljenek-bár a többiek úgyis lepontozzák őket:)
Nekem a középső fiam volt ilyen.Először rágta a körmét,3-4 évesen,majd belülről a száját,aztán megint a körmét.Akkor csinálja mikor izgul.feszült.Persze egy idö után rossz szokássá válik,én mindig rászoltam szép nyugodtan hogy hagyja abba.Teljesen kinevelni nem sikerült belőle,mert ha az egyiket abba hagyja kitalál valami mást.Most például,pici játékot vesz a szájába és azt rágja,erről már leszokóban van de kíváncsi vagyok mit fog kitalálni helyette.
Bocs lehet hogy nem tudtam segíteni,de mi sajnos így állunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!