Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennél, ha a gyerekedről...

Mit tennél, ha a gyerekedről csak a szalagavatón derülne ki, hogy az osztályban nincsenek barátai,4 éven keresztül kiközösítették?

Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 21:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nekem az a furcsa, hogy te, mint anya nem tudtál róla!

Nálunk anyukám 11-12 éves koromban bevezette, hogy csak akkor mehettem el otthonról, ha tudta kivel vagyok, és kb mikor jövök haza. (Az elején természetesen több beleszólása volt, később csak közöltem, hogy X-el találkozom, igyekszem az utolsó buszt elérni...)És ez nagyon jól működött, rálátása is megvolt, ismerte a baráti körömet.

Gimiben 1 barátnőm volt, akit az anyja 11.-ben átvitt 1 másik suliba. A többiekkel nem találtuk meg a közös hangot. Mondjuk kiközösítve nem voltam, de se ők, se én nem óhajtottuk egymás társaságát. Vizsgákon, feleléskor azért segítettük egymást. Inkább közönbösek voltunk egymásnak.

Én a te helyedben beszélgetést kezdeményeznék vele a témáról. Pl. hogy feltűnt neked, nem olyan jó a kapcsolata az osztállyal... És meglátod, hogy akar-e róla beszélni, vagy sem. Ha nem, akkor hagyd annyiban, hiszen még fél év, és úgysem látja őket többet... És ha vannak amúgy barátai, akkor nem tragikus a helyzet.

2010. dec. 15. 10:44
 22/32 anonim ***** válasza:

Én is utáltam a középiskolai osztályomat.

A legjobb barátnőmet másodikban kifúrta az osztályfőnök.

Volt még 2 lány, akivel jónban voltam,de összeségében xar volt az a 4 év.

Rég volt, 20 éve, de még mindig rossz emlék.

2010. dec. 15. 22:00
 23/32 anonim ***** válasza:

előző

A szalagavatón nem táncoltam, nem akartam, örültem, hogy vége.

Az érettségi bankettre nem mentem el (inkább a másodikban ban kirúgott barátnőmmel buliztam) és azóta egy osztálytalálkozóra sem.

2010. dec. 15. 22:03
 24/32 anonim ***** válasza:
Anno első évben az osztály középpontja voltam, de voltak irigyeim, és terjesztettek rólam elég brutális dolgokat, a maradék 3 év mai napig felzaklat...legszívesebben kitörölném! Van egy 2 éves lányom rettegek h milyen közösségbe fog járni :(
2010. dec. 17. 08:53
 25/32 anonim ***** válasza:
65%

...., hu de nagy problémáid vannak. igazából le se sz..rom az osztályomat. egy szülő meg ne akaratosokodjon hogy muszáj egy osztálytárssal jóban lenni... francokat..

tudod mit tennék a te helyedben ? semmit. elfogadnám hogy ilyen.

2010. dec. 19. 19:19
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
igy pszihologus.de sokkal jobb lett volna elöbb gondolkodni. bocsi de láccik ,hogy nem jöttök ki annyira jol,ha meg igen,akkor sajnos az a gyereked hibája,hogy talán kicsit visszafogott.(lehet lepontozni,de én igy vélekedem)
2010. dec. 26. 20:49
 27/32 anonim ***** válasza:
Én szintén nagy ívben lexarnám. Nekem sincsenek barátaim a munkahelyemen, mégis normális életet tudok élni. Egyébként én nem hiszem, h lehetne bármit is tenni. De most komolyan mondom. Veszel neki barátokat vagy milye megoldás létezik erre? :D Neki kell kialakítania a baráti körét. Nem neked. Ha az osztályba nem voltak barátai, majd lesznek máshol.
2010. dec. 30. 17:14
 28/32 anonim válasza:
0%
Kiközösíteni nem csak azt lehet akinek renitens hajlamai vannak, pl. az átlag fölötti képességü, tehetséges gyerekeket is gyakran kiközösítik, ami veszélyes mert pont e miatt nem tudnak kibontakozni. Az irígység magyarországon sajnos része a mindennapoknak...
2011. jan. 3. 09:30
 29/32 anonim ***** válasza:
Mert más országokban aztán tényleg nem fordul elő, hogy valakit kiközösítenek...
2011. jan. 3. 09:57
 30/32 anonim válasza:
Ez szornyu lenne. EN a szuleimnek tuti elmondanam, ha ez a helyzet. Bar ez a gyereken is mulik. Viszont ami jo, hogy vege az egsznek (ha szalagavaton van) es a foiskolan kezdheti elorol a baratkozas tiszta lappal. Szerintem Adj jotanacsokat neki, hogy legyen vicces, baratkozo jofejde,ne nyomuljon v tapadjon. Sok sikert!
2011. jan. 4. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!