Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennél, ha a gyerekedről...

Mit tennél, ha a gyerekedről csak a szalagavatón derülne ki, hogy az osztályban nincsenek barátai,4 éven keresztül kiközösítették?

Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 21:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Bocs, most látom az utolsó írásodat. Ha amúgy vannak barátai, akkor azért nem lehet olyan gáz a helyzet, de azért nem is normális így. Beszélgess vele, hogy miért van ez, de csak finoman.
2010. dec. 10. 22:31
 12/32 anonim ***** válasza:
66%
Kicsit fura egy anyától hogy eddig nem vette észre.
2010. dec. 11. 00:51
 13/32 anonim ***** válasza:
Én nem hibáztatlak, mert tudom, hogy a kamaszok nagyon zárkózottak tudnak lenni, csak kérdezem: nem tűnt fel, hogy az osztálytársaival soha nem ment sehová? És most a szalagavatón hogy derült ki, hogy 4 éve ez megy? Nem lehet, hogy épp csak egy átmenetei zűr van közte és az osztály között?
2010. dec. 11. 09:35
 14/32 anonim ***** válasza:
75%

kicsit furának tartom, hoyg ez csak most derült ki számodra. viszont, nem feltátlenül katasztrófa, ha más körökben vnnak (normális) barátai. én a gimnáium alatt összesen egy lánnyal tudtam összebarátkozni az osztályból. ővele voltunk egy hullámhosszon, nem érdekelt minket, ami többieket igen, tipikus kamaszként, a pia meg egyebek. lehet hogy a te gyermeked is azrt nem talál ott barátokat, mert nem teszik neki a manapsgá divatos kamaszkultúra?

30 /L, 2 éves kislány édesanyja

2010. dec. 11. 13:56
 15/32 anonim ***** válasza:
Nem szabad ezt a szalagavató dolgot túl komolyan venni! De a gyermekeinkkel nem árt őszintén beszélgetni.Nem is biztos, hogy ki van közösítve, ha pedig igen, annak valami oka van. Nekem is égnek áll a hajam bizonyos dolgoktól, de kellő humorérzékkel, optimizmussal remélem elballag a két fiam, az idén és jövőre!
2010. dec. 11. 20:42
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Poén, hogy a legtöbb ember mennyire okosnak érzi magát, és adja a válaszokat, hogy a gyerekkel foglalkozni kell, és az rossz szülő aki nem veszi észre, ha a gyerek kiközösített.

Az a helyzet, hogy én is ilyen voltam, és az én szüleim sem tudtak róla. (A legtöbb hasonló helyzetben egyébként csak nem akarják felfogni, de nagyon jól ismerik a szülők a helyzetet.)

Én azt csináltam, hogy a lakhelyemen lévő barátaimat hívtam el a szalagavatómra. (Koleszos voltam)

A kérdésre válaszolva, meg ha ez tényleg ott derülne ki, és így szembesülnék a helyzettel nem azzal törődnék, hogy az okát kutassam ,vagy hogy hibáztassa valakit.

Meginnék vele pár üveg sört, és végre elkezdenénk beszélgetni. (Azért a "végre" mert ha előtte is megtettem volna már ezt, akkor valószínűleg rájövök, hogy mi van.)

Utána meg az osztálytársaival beszélgetnék úgy, hogy az asztalunkhoz invitálom őket. Innen két út vezet tovább. Vagy barátokra lel gyermekem, vagy azért közösítették mert tuskó parasztok.

2010. dec. 12. 20:26
 17/32 anonim ***** válasza:
Nekem sincsenek igazi barátaim a suliban. Az egyik osztálytársammal már fél éve járunk, az ő barátaival el tudok azért beszélgetni, de azt nem érzem, hogy bárkinek is hiányoznék onnan. Régen mindenkivel jóba voltam, aztán elkezdődött a keverés, az egyik lány féltékeny volt rám és mindenfélét hazudozott rólam amit a többiek el is hittek. Végül nem maradt mellettem szinte senki. Egy idő után úgy döntöttem nem akarok olyan emberekkel lenni akik kibeszélnek a hátam mögött, hazugságokat terjesztenek rólam, és pláne akik olyan buták, hogy hisznek olyan embernek akiről mindenki tudja, hogy utál engem. Anyukám szomorú, de ő is teljesen egyetért velem. Nagyon köcsög osztálytársaim vannak.
2010. dec. 12. 22:30
 18/32 anonim ***** válasza:
73%
Miért kellene pont az osztálytáraival barátkoznia? Ha ezeken kívül vannak barátai, akkor nincs vele semmi gond. Az én osztályom leginkább üresfejű infantilis libákból állt, senki nem csodálkozott otthon azon, hogy nem velük járok össze, hanem a normális, más iskolába járó barátaimmal.
2010. dec. 14. 19:41
 19/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Velem ugyan ez történt, elsőben minden oké volt, majd a "nagymenők" ki szemeltek maguknak, minden félét terjesztettek, a többiek elhitték, és mi is voltam közösítve, szörnyű maradék 3 év volt.

De, most 10 év elteltével, velem vannak jóban, engem szeretnek, mert rájöttek nem én kevertem a dolgokat. De sajna azokat az éveket ez nem felejteti, és eléggé meg pecsételte az életem, az önbizalmam egyenlő a nullával, de fejlődő képes vagyok

2010. dec. 14. 20:10
 20/32 anonim ***** válasza:
Én is ilyen "különálló" voltam az iskolában, alig volt pár ember akivel jóban voltam. De én nem nevezem ezt kiközösítésnek, én nem közeledtem soha igazán a közösség felé, magányos farkas típus voltam és vagyok a mai napig, nem igénylem a közösséghez tartozást. Ha van egy-két olyan ember akivel közel kerülünk egymáshoz az már nagy dolog. De ez nem feltétlenül kóros, vannak ilyen típusok. De hogy a te gyerekednél mi a helyzet azt csak te tudhatod. Hogy mennyire szenved ő ettől, mennyire "terrorizálják" a többiek, hogy mi a baj azt csak te láthatod. Mindenképpen sor kéne kerüljön egy őszinte beszélgetésre.
2010. dec. 14. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!