Ha egy gyerek hiperaktív, annak van már jele kicsi korában is,1-2-3 éves korra gondolok. És mik azok a jelek? HOgyon viselkedik?
igen vannak jelei, csecsemőkorban motoros nyugatalnság, rosszul szopik, rossz alvás, később figyelmetlenség, szétszórtság, képtelen kitartóan foglalkozni vmivel, persze kisgyerekeknél ez necces, de azért jele van, elkezd valamit egyből kap a másik dolgoba semmit nem fejez be....ugyanakkor sokszor értelmesebbek mint a nem hiper társaik. viszont itt is érvényes a nem minden bogár rovar de minden bogár rovar ökölszabály, vagyis azok a gyerekek akik mondjuk nyugatalan rosszul alvó mozgékony babák, kisgyerekek, azok nem mind hiperaktívak, viszont aki hiperaktív, az tuti ilyen babakorában, kisgyerekkorában.
én féltem, hogy nem az e a z enyém, megnyugtattak a korai fejlesztőben, hoyg nem, csak nagyon mozgékyon, érdeklődő, és most már én is egyértelműen látom hogy nem az, most már képes megülni dolgokkal, és nagyon jól tud koncentrálni ha elmélyül valamiben.
2 éves kislány édesanyja
nyűgösek is, nehéz őket megnyugtatni, mindenre felmásznak
az, hogy nem tud kitartóan figyelni dolgokra, az odáig is mehet, hogy még a tv előtt sem képesek megülni 2 percre sem
mindig mozog valamijük
hát igen,ez az: a hiperaktivitást sok mindenre rámondják, de hidd el, ha valóban hiperaktív a gyereked, akkor azt észreveszed és nem csak megőrjít majd, egyenesen az őrületbe kerget, mert egyetlen szabad másodperced sem lenne, még a csilláron is ő lógna, visítva...
a figyelemzavar egy másik lehetséges betegség, ott a hiperaktivitás nincs jelen ( a hiperaktivitáshoz viszont társul a figyelemzavar) és a nyűgösséget, motoros nyugtalanságot, zavartságot a figyelem hiánya okozza.
ha ilyenekre gyanakszol javaslom a korai fejlesztőt, ott kivizsgálják (vagy fimota központot)
Senkinek nem gyanús hogy pár éve azt sem tudták, hogy van ilyen? Senkinek nem tűnik fel hogy ez a hiperaktivitás egy idióta kitaláció?
Talán fegyelmezni is kéne a gyereket s nem pedig mindent megengedni neki az első perctől fogva. Jelszóval, hogy még ksgyerek és úgysem érti meg, ezért azt csinálhat amit akar. Majd, majd, majd később megnevelem ha már nagyobb lesz...
Nem, az első perctől korlátokat kell húzni, irányítani kell, persze azért bizonyos határok között. Tanítani, fegyelmezni, majd mégis kicsit engedni...
Nincs hiperaktivitás, elkényeztetés és nem nevelés van!
Ez manapság nagyon divatos hogy ha már valaki anyuka lett akkor az egész életét a gyerekre szoritkozik, elbutul és igazából nem érzékeli a külvilágot, kizárólag ő és a gyerek létezik...
utolsó, úgy látom, fogalmad sincs a gyermekpszichiátriai kórképekről, jobban tetted volna, ha csendben maradsz....igenis létezik hiperaktivitás, és semmi köze a neveletlenséghez. hiperaktív gyerek is lehet jólnevelt, és nem hiperaktív is lehet neveletlen. a hiperaktivitás nem pusztán abban nyilvánul meg hogy a gyerek állandóan jön megy, kapkod, nem tud figyelni, ezért mindent elront, ami a keze ügyébe kerül. ez csak a felszín. az hogy miért ilyen, az nem azért van, mert elkényeztették, hanem mert van egy idegrendszeri elváltozása, ami ezt okozza, meg még sok minden egyebet is. ha kezelik, és a szülő tisztában van vele, hogy a gyerek hiperaktív, akkor nagyon jól el lehet vele létezni.
a másik, hogy pár éve nem volt neve, na bumm. a tudomány előre fejlődik, nem visszafelé. amikor galilei meg kepler rájöttek hogy a föld kering a nap körül és nem fordítva, mindenki szemen röhögte őket (ez még a jó eset volt, volt aki ugye kínzóeszközökkel közelített meg máglyáravetéssel fenyegetett). és mégis úgy van, mint utóbb kiderül. így van ez a hiperaktivitással is. szerencse hogy rájöttek a szakemberek, hogy van ilyen!
ezzel együtt én is annak a pártján vagyok hogy nem kell midnet h-nak bélyegezni. az én kislányom nagyon izgő mozgó, rosszul aludt kiskorában, huzamosan csak arra figyelt, arra tudott figyelni, ami érdekli, de nagyon sokat változott az utóbbi fél évben ebben a tekintetben (is). a receptem a türelem és akövetkezetesség volt. most is sokat nyüzsög, de az alvássa rendben van és nem neveletlen (annak ellenére hogy dackorszakban vagyunk).
2 éves lesz a jövő héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!