Gyermek hisztit hogy kezelitek?
Van egy ismerosom, aki mar 10 eves, es igen gyakran hisztizik kiskora ota. Minden aprosagon, ha az anyukaja nem vett neki meg valamit (az anyukaja egyedul neveli, igy mindig mindent megkapott, szoval el van kenyeztetve, es nem ertette meg, ha esetleg nem telik valamire)
Szerintem hagyd ra, vagy mond meg neki nyugodtan, hogy nem vagy vevo a hisztiere, es hagyd magara.
Elobb-utobb rajon majd, hogy tobbet er, ha nem hisztizik.
(ha valamit ker, akkor se add neki meg egyhamar, mikor bocsanatot ker, vagy nyugodtnak mondja magat, mert lehet, hogy kesobb ezzel fogja elerni a dolgait...)
Minden rendben lesz, addig is kitartast!
Ami nálunk bevált: ameddig hisztizik, hagyom dühöngeni. Persze figyelek, nehogy bajt csinaljon, mert az egész arról szól, hogy figyeljek rá. Amikor abbahagyja, úgy csinálok, mintha nem történt volna semmi. Ha ö elöhozza a témát, megbeszéljük, hogy nagyon szeretem öt akkor is, ha hisztizik, de nem örülök neki, söt nagyon szomorú vagyok.
Egyébként megfigyeltem, hogy legtöbbször akkor hisztizik, ha fáradt.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: hagyni kell hadd hisztizzen. Az én 4 éves lányom már felhagyott vele. Amíg hisztizett, úgy vettem, mintha kiégett volna egy biztosíték, nem tudott uralkodni magán, nem is hallotta,amit mondtam. Amikor nagyjából megnyugodott, ölembe vettem, egy kicsit vigasztalni, de semmie esetre sem engedtem a követeléseinek. Következetesnek kell lenni - bármilyen nehéz - megéri.
Birea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!